[ACTA] Assemblea General (27-04-12)

Ordre del dia
1. PAH proper desnonament Martí 4 maig
2. Accions passades
– Concentració contra la repressió
– Plataforma Sanitat: Acte presentació IPP (Iniciativa Penal Popular)
– Trobada Vallès Occidental
3- Activitats 19 Maig, commemoració 15M
4 – Accions futures
– 1 de maig
– 3 de maig Vaga estudiantil en defensa de la universitat pública
– Marxa del Vallès Occidental 4 al 12 maig – URGENT!!*
– Jornades 12 al15M Global Day
5. Proper ordre del dia (11-05-12)


Cerdanyola del Vallès, 27 d’abril de 2012
Es modifica i consensúa aquest ordre del dia. Es posposen alguns dels punts, en cas de la Roda de premsa dels veins/veines de Cerdanyola 2000 esperem a la propera, ja que no han pogut assistir a explicar-ho.

1. Plataforma d’Afectats-des per la Hipoteca, proper desnonament del 4 de maig
Dimarts 24 al matí va haber-hi una concentració a una de les sucursals de Bankia a Ripollet, demanant la condonació del deute al Martí [NOTÍCIA] per tal d’intentar arribar a una solució i proposant un lloguer social.

Membres de la PAH lamenten la passivitat i de l’Ajuntament tot i haver-se aprovat a l’octubre de 2011 una moció on els nostres polítics es comprometien a evitar que es portessin a terme desnonaments a la ciutat. Informen de que van participar al plenillo d’ahir 26 on demanaven més implicació en aquest tema, senten també que estan desinformats i que la proposta de enviar al Martí a uns pisos de Cáritas a Barcelona només és per traslladar el problema a d’altres, a més que comportaria un augment dels gastos del Martí en desplaçaments i més, que ara té feina però precària, i podria haber-hi millors solucions, ja que a Cerdanyola hi ha habitatges buits que proposen llogar a preus socials.

També comenten que els va cridar l’atenció i escandalitzar el contingut i aprovació d’una moció on es demanava al rei que donés del “seu sou” els 60.000€ als grups de conserva d’elefants, cosa que no desprecien, però que amb tots els desnonaments i famílies al carrer que hi ha per motius econòmics creuen que es podrien reinvertir en plans per evitar-ho, tot i el caràcter simbòlic de la moció.

Com a “bona” notícia, han anunciat que s’ha aconseguit ajornar el desnonament del 4 de maig durant 2 mesos més on el Martí podrà romandre, però éssent conscients que això no és cap solució, només es retarda en el temps.
Seguiran lluitant per trobar una solució justa i des de l’Assemblea seguirem recolzant-les.

Ens confirmen que en una reunió el regidor del govern F.Ortiz els va prometre que aniria a la porta del Martí recolzant-los i evitar el desnonament quan aquest es produís, però que després de comentar-ho al plenillo no els va respondre al respecte la persona al·ludida i els va ignorar. Diuen que és una pena que no hi hagués cap mitjà de comunicació o gravació aquell dia, però que potser el Sr.Ortiz ha oblidat la “promesa” que els va fer..

2. ACCIONS PASSADES
– Concentració contra la repressió del 29M (22-04-12)
Es valora positivament la concentració a Pl. Catalunya com a resposta de les detencions del 29M i la intimidació i repressió policial i institucional que s’està patint cada cop més. Amb aquestes detencions sabem que el rerefons és ficar la por al cos per intentar que la gent deixi d’assistir a actes legítims de protesta i manifestacions a favor dels drets dels ciutadans i ciutadanes, dels nostres drets, que anteriorment d’altres ciutadanes havien aconseguit amb molta lluita i esforç i que els nostres governants estan destruint conscientment amb l’excusa de la crisi (que no és una crisi, és una estafa), en comptes d’aplicar solucions alternatives, que demostrat està, que n’hi ha.

– Trobada del Vallès Occidental a La Floresta (21-04-12)
Participants d’una dotzena d’assemblees de la comarca, entre elles Ripollet i Cerdanyola, ens vam reunir a La Floresta dissabte on es va tractar principalment la Marxa del Vallès del 4 al 12 de maig, que passarà per pobles del V.Occidental i finalitzarà a la manifestació mundial, en aquest cas a Barcelona, el 12 de Maig.

L’objectiu és fer una crida als vilatans i vilatanes per a la manifestació del dia 12, aquí està millor explicat:

Al punt 4 hi ha la informació ampliada, molt important!

– Plataforma Sanitat: Acte de presentació de la Iniciativa Penal Popular – IPP (20-04-12)
La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Cerdanyola-Ripollet, amb suport del 15M, va realitzar un acte informatiu a l’Ateneu per presentar la Iniciativa Penal Popular contra els responsables del deteriorament de la sanitat catalana. Aquesta iniciativa va ser impulsada per Dempeus per la Sanitat Pública i compta amb l’assesorament de l’ex-fiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo.

La presentació es valora molt positivament, van intervenir 3 membres de plataformes en defensa de la sanitat amb molts coneixements sobre el tema i va ser molt interessant. La assistència va ser bona amb la sala plena, però tot i així, amb tot el que estan fent els dirigents amb la sanitat i el que ens ve a sobre, hauria d’haver sigut massiva. Tot i així, tota la gent que vam assistir vam sortir molt ben informats, ampliant els nostres coneixements i seguretat a l’hora de parlar sobre aquest tema que ens afecta a tothom. Un dels objectius era prendre consciència i transmetre al nostre voltant aquests coneixements per a que ells també prenguin consciència de que ens volen prendre el pèl i no ens hem de deixar enganyar.

  • [CRÒNICA] El PP se quiere quedar con todo, pero la ciudadanía tiene la última palabra.
  • [NOTÍCIA] IPP contra els responsables del deteriorament de la sanitat catalana.

http://coordinadorasanitat.blogspot.com.es/

3. Commemoració del 15M dissabte 19 de maig

Dimarts 15 de Maig està convocada una vaga social i de consum des de l’Assemblea 12M15M. [ACTA 15-04-12]

A l’anterior assemblea a Cerdanyola vam decidir realitzar activitats, xerrades, etc dissabte 19 de maig a la Plaça de la vila, per a rememorar 1 any des que va apareixer el moviment dels indignats i indignades el 15M, i tot allò positiu i paper de conscienciació que ha representat i representa en la població.

Ens informen de que precisament aquell mateix dia la USTEC convoca unes Jornades en Defensa de l’Educació Pública a Cerdanyola, aquest és el programa:

————————————————-

JVEP: JORNADES al VALLÈS en defensa de l’ENSENYAMENT PÚBLIC a Cerdanyola [CEIP Sant Martí] –>

Des de l’Assemblea de Zona del Vallès Occidental Sud (Badia, Barberà, Montcada, Ripollet i Cerdanyola) convidem a tots aquells que recolzeu l’ensenyament públic a participar en les properes JVEP que es realitzaran el 19 (dissabte) de maig pel matí.

L’estructura d’aquestes jornades que es realitzaran pel matí és la següent:
1) 10:15. Les retallades a l’ensenyament públic. Taula rodona: Rosa Canyadell [confirmada] (USTEC·STEs IAC) i Josep Lluís de Alcázar [confirmat] (CGT Ensenyament).
2) 11:45. Xerrada sobre el tancament de línies-centres. 2 casos concrets a la nostra zona: Escola La Muñeira (Badia del Vallès) i Escola Can Periquet (Palau Solità i Plegamans) [confirmada].
3) 12:30. Xerrada d’Arcadi Oliveres [confirmat] –>
http://www.youtube.com/watch?v=6aq4zjis63M
http://es.wikipedia.org/wiki/Arcadi_Oliveres_i_Boadella
http://www.youtube.com/watch?v=6aq4zjis63M
http://es.wikipedia.org/wiki/Arcadi_Oliveres_i_Boa

Inscripcions per a la previsió de participants -> INSCRIPCIÓ
————————————————-

Considerem que aquestes jornades i xerrades són molt interessants i necessàries, i per unanimitat es decideix aprofitar aquest matí i recolzar les JEVP des de l’Acampada Cerdanyola, tant a nivell assistencial com de difusió. Al finalitzar aquest actes es parla de realitzar un dinar popular i convidar a la gent de les jornades a continuar i participar en activitats que realitzem a la plaça (activ. infantils, música, teatre), s’aniran pensant idees i es treballarà sobre el tema a la propera assemblea.
!! Des de comunicació s’anima i convida, tant a tots els membres actius de l’assemblea com a la resta de persones que estan indignades i es senten representades pel 15M, a expressar què ha significat el moviment 15M, què en pensen, com ho valoren, noves propostes i alternatives, etc., el que volgueu, i enviar el text al correu : comunicacio.acampadacdv@gmail.com, on es farà una recopilació i es penjarà al blog amb les opinions (sempre amb respecte) de tothom qui vulgui participar.

Com a exemple, extés però molt bonic i positiu, aquest article que us animem a llegir:
[ARTICLE]¿Dónde está el 15M?, ¿dónde os habéis metido tod@s?

4. Accions futures
1maig /  12 maig-mani / 15 maig- Vaga social / 13/14 assemblees i accions barris Bcn

1 de maig
Ens informen que hi ha diferents convocatòries per aquest dia, pel matí a Sabadell, per la tarda a Barcelona, més informació a aquest enllaç:

[CONVOCATÒRIA] Pel dret al treball digne, cada dia és 1 de maig, contra la dictadura financera.

– Dijous 3 de maig Vaga estudiantil en defensa de la Universitat Pública

[CONVOCATÒRIA]

URGENT!!
Marxa d’indignades i indignats del Vallès Occidental del 4 al 12 de maig cap a la manifestació de Pl.Catalunya
La comissió que s’encarrega d’organitzar la marxa compta amb 10-15 persones fixes durant el recorregut, però sí que demanen a totes aquelles persones que no puguin fer la marxa, els recolzem i rebem a les nostres poblacions, i també a poblacions veïnes. Al Cartell surten els pobles i assemblees que hi haurà. Totes les assemblees seran a les 20h, més informació de la programació al blog de la Coordinadora Vallès Occidental.

A Cerdanyola arribaran des de Badia dimecres 9 de maig, sobre 12:30-13h i estaria bé que tothom que poguem acollir-los. Haurem d’organitzar-nos per a portar dinar, decidim portar menjar de “traje” (yo traje esto, tú trajiste lo otro) i saber també la gent que es comproment a restar a la plaça per tal de que no arribin i només hi hagi 3 persones a rebre’ls.. Rebrem més informació a la llista de correus.
El mateix dimecres a les 20:00h hi haurà Assemblea Ripollet-Cerdanyola a la pl.Pere Quart de Ripollet per parlar de la marxa i del dia 12 de maig (Global day)
Qui estigui interessat i no rebi correus pot posar-se en contacte: acampadacdv@gmail.com

– Jornades del 12 al 15M, SURT AL CARRER!!

Enllaços 12-15M:

15M – 19Maig a Cerdanyola (veure punt 3)

Proper ordre del dia dimecres 9 a Ripollet amb la Marxa del Vallès Occ. (20:00h)
1. Marxa Vallès 4-12 i manifestació
2. Altres (Jornades del 12 al 15M, etc)

2 Respuestas a “[ACTA] Assemblea General (27-04-12)

  1. felicitacions per la feinada, estimats!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s