[OPINIÓ] Ramon Andreu i el seu «problema»

se-diferente
Un company i cerdanyolenc, vers les declaracions de Ramon Andreu -president de la EMD Bellaterra- al ple de novembre, ha fet un escrit al respecte:

En el ple del 29 de Novembre 2012, el punt :

9.- APROVACIÓ PROVISIONAL DE LA MODIFICACIÓ DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ EN L’ÀMBIT DE L’AVINGUDA JOAN FÀBREGAS 32-34 DE BELLATERRA

Va causar la perplexitat dels assistents , la intervenció del senyor Ramon Andreu, al exposar els seus arguments per rebatre la modificació del punt 9.
Resulta que el punt 9 es refereix al canvi de reglamentació d’un centre/escola de dia per persones autistes, a un centre de nit, on puguin estar alguns d’aquests malalts en el format de residencia.

1-Va parlar de malalts mentals , discapacitats psíquics…..
2-Va al·ludir que seria un problema que en el “centre” de Bellaterra, hagés un centre d’aquestes característiques.
3-Que la policia no hi es mai per allà, i comportaria riscos..??
4-Que no es un lloc adient per tindre malalts amb dificultats psíquiques profundes (en règim de residencia).
5-Que representa als veïns de Bellaterra i exposa les seves “pors”.
6-Posa com a exemple, el centre de flor de Maig (grup Catalonia) on hi es una residencia similar o no, i on exposa que molts residents son molt coneguts per la policia amb noms i cognoms.

Tot i que els portaveus de TOTS els partits el van posar «a caldo», va seguir empitjorant la seva argumentació vers aquests col·lectiu en la seva rèplica.
No va acabar el ple, va fugir….allà hi havia un representant i pare del centre fundació els Xiprers (centre que atén als afectats d’Autisme i psicosi infantil d’Evolució profunda) que li volia dir algunes coses, també jo li volia contra-argumentar el que va dir, però la cadira estava buida. Tot un «senyor” (president del EMD de Bellaterra) va fugir, potser que s’ho faci mirar…

……………………….dit això:

Senyor Andreu:
1-No son discapacitats psíquics, son persones amb intel·ligència límit (Així s’anomenen ara)
2-El que per vostè es un problema, per nostra la societat es un repte, el atendre aquestes o altres persones amb poca o nul·la autonomia personal i dotar-les d’una qualitat de vida pròpia de la nostra societat, inclusiva (no exclusiva), ja que aquestes persones ténen sentiments i s’adonen quant la gent els mira de forma diferent, per ser diferents.
3-La policia esta per actuar per a qui violi les lleis (ells no en violen cap, potser el comportament social inadequat!!! com cridar…, per vostè es qüestió de presència policial…??) ; gent tan normal i de classe mitja/alta…..que crema un sense sostre en un caixer, homes influents que maltracten dones i nens…; joves que desrosen bens públics , lladres…, persones que es droguen per passar un cap de setmana Guay, etc.. les considera socialment millors i sense “por social».

4-On seria el lloc adequat per vostè…? Potser el veí que es queixa d’aquesta situació es el que tindria que marxar, ja que si li molesten uns discapacitats que s’ho faci mirar.

5-Miri entre els seus veïns (que vostè diu representar) hi te una educadora infantil que hi treballa des-de fa més de 25 anys i que va ser la persona que va descobrir que el meu fill podia tindre problemes de dins del àmbit  psíquic, en la seva llar d’infants, i avui 23 anys desprès encara se’n preocupa de seguir-lo.

6-Al Centre de Flor de Maig que fa referència, a dia d’avui ,comparteixen recinte el centre de formació i treball Flor de maig (centre educatiu únic, al qual vaig tindre l’honor de representar com a president del AMPA durant 5 anys) i la fundació Catalonia en règim de residencia de malalts psíquics (que treballen en empreses del grup) desde fa un parell d’anys, entre algunes fundacions pébliques i altres de privades es fan càrrec d’aquelles persones que, per diferents motius no poden estar al càrrec dels seus familiars.

El meu fill esta incapacitat tutelarment per un jutge per digir-se ell mateix algunes funcions de la seva vida (ara treballa i es molt autònom), jo sóc el tutor legal mentre jo estigui viu, però; no hi estic tranquil veient que quan jo falti, tindrem persones amb càrrecs públics que els tractaran com un problema. Espero que els seus veïns s´adonin de qui els representa i no dubtin ni per un segons en destituir-lo del seu càrrec, ja que suposo vostè es incapaç de dimitir i reconèixer el mal que han fet les seves (reiterades) paraules a moltes famílies i gent de bé.

Crec que no es mereixedor d´una carta/replica tan educada per part meva, però  24 hores després de les seves paraules ajuden a moderar-me una mica. Ahir a la nit li hagués dit altres coses molt mes dures.

Atentament

Albert González Mori

 Diem no a l’exclusió social!

mariposa

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s