[MANIFEST] AMPES de l’ensenyament públic de Cerdanyola

Que s’inverteixin tots els recursos necessaris (materials, humans i d’infraestructures) en l’ensenyament públic per garantir una societat de futur adequadament formada i competitiva.

Reunida la comunitat d’AMPES de Cerdanyola del Vallès, en representació dels pares i mares de les Escoles Bressol, de Primària i de Secundària, i davant del context actual de retallades.
Hem de REACCIONAR.

Perquè està en joc el futur dels nostres fills, davant les exigències i competitivitat de la societat actual. És vital que els nostres fills puguin tenir garantida l’oportunitat per formar-se sense precarietats. És un dret fonamental, i els poders públics han de garantir la seva prestació, i nosaltres exigir que sigui de QUALITAT.

Per tant, diem PROU!

 • A destrossar el procés d’aprenentatge dels nostres infants en tots els nivells.
 • A massificar les classes fins a nivells extrems, degradant la qualitat de les necessitats educatives dels alumnes.
 • A suprimir mestres de l’escoles a tort i dret, a no cobrir les baixes dels mestres, a nomenar els substituts per una jornada inferior a la que cobria el mestre, i a suprimir reforços i vetlladores que són els qui donen atenció especialitzada als qui ho requereixen sense que repercuteixi a tota l’aula. Tot això deixa el nostre nivell escolar molt per sota d’Europa. Els nostres fills queden desatesos i perden un ritme que no ens podem permetre.
 • A la quasi desaparició de tot tipus de beques (menjador, transport, llibres) i a la supressió total de les ajudes a les AMPES que permetia fer activitats per als infants com són les extraescolars.
 • Queda clar que no volen que siguem com Europa: no volen una societat competitiva, plural i desenvolupada. No volen una formació pública, universal i gratuïta de qualitat.
 • Per aconseguir un ensenyament públic de qualitat que garanteixi una societat de futur NECESSITEM
 • Que es torni a establir un nombre màxim de 25 nens per aula.
 • Que es cobreixin les baixes dels mestres des del primer dia, que els substituts realitzin tota la jornada de la persona que ha estat substituïda, i que es mantinguin els reforços i les vetlladores, facilitant també l’activitat de mestres especialistes per necessitats educatives especials.
 • Que es torni a instaurar la sisena hora lectiva per tal de garantir un nivell adequat a les demandes socials.
 • Que es suprimeixi l’augment de les taxes per accedir a l’ensenyament universitari.
 • Que es garanteixi un nombre de places públiques adequat en l’ensenyament 0-3, així com el seu accés universal o, almenys, que s’apliquin mesures concretes, com el retorn de 800 a 1.800 Euros/nen/any d’aportació de la Generalitat.
 • Que s’inverteixin tots els recursos necessaris (materials, humans i d’infraestructures) en l’ensenyament públic per garantir una societat de futur adequadament formada i competitiva.

LLUITEM PER AIXÒ!

AMPES de l’Ensenyament Públic de Cerdanyola

Vols tenir aquest document al teu ordinador? Descarrega’l AQUÍ

 • [VÍDEO] Les AMPES i estudiants d’escoles de Cerdanyola es movilitzen i es fan veure al programa Divendres de TV3!
  Al minut 12 del video es fa referència a les retallades en ensenyament i a les samarretes grogues.

font: www.cerdanyolacrida.net

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s