[ACTA] Subcomissió Antiespecista 31-05-2011

La subcomissió antiespecista es reuneix cada divendres a les 17h a la farola on hi posa Comissió Continguts

ORDRE DEL DIA
– Punts per al decàleg
– Resta de punts de treball
– Activitats

Punts del decàleg

1-Exigim la creació d’un refugi d’animals abandonats.
Dues opcions:
– L’Ajuntament de Cerdanyola realitzarà la creació de l’espai físic del refugi, amb les instal.lacions necessàries i amb la supervisió i vist i plau de la Societat Protectora d’Animals i Plantes Ca la Txula, associació local que s’encarregarà de la gestió completa del refugi una vegada comenci a funcionar.
– L’Ajuntament de Cerdanyola tan sols cedeix indefinidament un terreny o espai municipal que compleixi amb els requisits legals necessaris per la creació d’un refugi d’animals, refugi que serà creat i gestionat per l’Associació Portectora d’Animals i Plantes Ca la Txula.

2- Exigim la creació d’una opció vegetariana/vegana als centres educatius i llocs públics

Que a les escoles, instituts , universitats i quasevol lloc públic de Cerdanyola del Vallès on es proporcioni aliment cuinat, s’hi inclogui una opció diària vegetariana/vegana nutricionalment completa i equilibrada.

3- Prohibició de fer excursions als zoològics i foment del respecte als éssers vius

Que l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès es comprometi a anul.lar indefinidament les excursions escolars als zoològics, aquaris o qualsevol altre centre de reclusió d’animals en captivitat i que opti per alternatives ètiques i de respecte als animals en llibertat.
Paral.lelament, que desde les escoles públiques es fomenti el respecte als éssers vius en el seu medi natural, mitjançant ponències, material audiovisual, informació escrita i activitats de lleure que potenciin aquest valors.

Resta de punts de treball

La subcomissió antiespecista s’ha creat per lluitar, visibilitzar i sensibilitzar a la societat davant d’una situació mundial d’explotació vers a molts individus de moltes espècies vives per beneficis humans.
Aquesta explotació es podria sintetitzar en uns punts concrets:
– Indústria càrnica
– Indústeria pelletera
– Indústria de l’experimentació amb animals
– Indústria de l’oci i l’entreteniment amb animals
– Indústria del tràfic o venta d’animals

Aquest punts són els que s’han decidit tractar, amb les vies que es puguin, tenint en compte que som moltes comissions i moltes subcomissions, i tenint en compte que totes som iguals d’importants i que tenim un espai i un horari limitat on ens hem de poder expressar i treballar totes.
De moment només hem fet una assemblea, així que de moment només ens hem posat d’acord en treballar aquest punts consensuats, i en plantejar que volem fer actes o activitats enfocats a la seva difusió.
* A la Comissió Cuina (la que s’encarrega de fer el dinar i el sopar cada dia) s’ha creat una opció vegana diària.

Activitats

De moment no hem pogut posar-nos-hi, però en breu començarem a treballar ens els punts esmentats i intentarem crear actes o activitats relacionats. Un cop pensats els actes ens posarem en contacte amb la Comissió Activitats, amb la Comissió Coordinació i amb la Comissió Difusió per poder buscar un dia per fer-les, coordinar-les amb la resta d’activitats i difondre-les.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s