[INFORMACIÓ] Situació financera límit a l’ajuntament de Cerdanyola

Dilluns 14-05-12 es va fer un Ple extraordinari a l’Ajuntament per votar l’aprovació d’un crèdit [1] de 8.610.354€  = 1.432.642.360,644 pts
(Mil quatre-cents trenta-dos milions sis-cents quaranta-dos mil tres-cents seixanta pesetes) a càrrec de la ciutadania… i sense saber  el que haurem de pagar amb uns interessos desconeguts…

Aquest fet és de la màxima gravetat pel futur de la nostra ciutat tenint en compte les condicions del crèdit:

Es va aprovar sense saber els interessos que ens carregarien, creieu que a casa seva demanarien un préstec sense saber-los?[2].

Tenint com a referència el Tesoro Público, calculem que l’interés podria ser del  7’75%, com a mínim, o pujar si especuladors així ho volen.

Això bàsicament és un «paquetassu» de rescat, usura impagable.

El crèdit té una carència de dos anys d’amortització de capital, període en
el qual, aquest dos anys, haurem de pagar els i les cerdanyolenques 666.550€ d’interessos aquests dos primers anys cada exercici, sense haver amortitizat ni un duro, només d’aquest préstec. No sabem, perquè no sabem 
els termes del préstec i això és un altre escàndol, d’aquí a dos anys quan calgui amortitzar capital, probablement caldrà demanar un altre crèdit per a pagar aquest i així «el pez que se muerde la cola» i cada cop a pitjor !!!!!

La situació és d’una gravetat extrema.

Cerdanyola tard o d’hora serà intervinguda si no ho remediem d’alguna forma. Això vol dir retall dràstic i indiscriminat de la despesa, tret del pagament als bancs que PPSOE es van encarregar d’assegurar, tot modificant la Constitució a l’agost i el PP promulgant la Llei d’estabilitat financera, però que les complicitats arriben a més partits i podeu veure la plasmació d’això en el nostre municipi.

Ens agradaria que algun membre d’aquests partits que va recolzar el crèdit-deute vingui a l’Assemblea de dissabte 19 a explicar-nos i a exposar les conseqüències reals d’aquesta operació amb els nostres diners, com a ciutadans i ciutadanes.

Sabem que hi ha ALTERNATIVES i continuarem exigint polítiques de participació ciutadana a la política de la ciutat, volem que la ciutadania sigui qui decideixi realment en aspectes importants i, precisament  ara, en temps de «crisi» és quan toca demanar a la població en què vol invertir el seus impostos, si en els bancs usurers o en el poble. No ens val anar 1 cop cada 4 anys, això no és suficient, ho estan demostrant.

  • [1] [NOTÍCIA] El Ple aprova sol·licitar els crèdits per fer front al pagament dels deutes pendents amb els proveïdors – cerdanyola.info
  • [2] [ARTICLE] El des-Crédito de Cerdanyola. Pacto con el diablo (I) – desdefontetas.blogspot.com

3 Respuestas a “[INFORMACIÓ] Situació financera límit a l’ajuntament de Cerdanyola

  1. jose villacañas barrero

    ¡Es que no hay manera! se puede hacer de alguna manera que la administración municipal -el ayuntamiento- se enteren de una vez que si tienes deuda y pides dinero prestado a la entidades financieras lo que hacen es incrementar la deuda y a la vez crear más pobreza y lo bueno de todo esto es que se le está ofreciendo en bandeja a la banca todo el patrimonio del pueblo y angustiar mas todavía al ciudadano de a pie, acribillando a base de impuestos para pagar sus malas gestiones. Por favor paremos entre todos esta supremacía tan obtusa que tienen nuestros gobernantes.

  2. Pingback: [CONVOCATORIA] Mobilitzem-nos contra el cop d’estat financer a Cerdanyola 31-05-12 | acampadacdv

  3. Pingback: [CONVOCATÒRIA] L’Auditoria ciutadana del Deute 16-06-12 | acampadacdv

Deja un comentario