[ACTA] Assemblea general 7-07-12

Ordre del dia:
1.       ACCIONS PASSADES:
            –  Xerrada JUST CASAS
            –  Desnonament MARTÍ
            –  Coordinadora del Vallès

2.       DEBAT SOBRE MODEL PRODUCTIU ENERGÈTIC I
SOSTENIBILITAT AMBIENTAL:  VAGA DE MINERS.

3.       ACCIONS FUTURES:
             – Plataforma sanitat pública (Sabadell) i Concentració recolç
mineria (BCN) dimecres 11-07-12 a les 19:00h
             –  ROM
         –   Cinema a la fresca

 1.       ACCIONS PASSADES:

XERRADA JUST CASAS

Es valora molt positivament aquesta xerrada, ja que les persones que van passar per la plaça es van quedar enganxades per la retòrica d’en Just Casas i va haver molta assistència i participació.

També va parlar del 15-M, ens va fer reflexionar sobre el nostre moviment i ens va donar ànims per lluitar i canviar les coses.

DESNONAMENT MARTÍ

El divendres 6 de juliol pel matí s’ha aconseguit aturar el desnonament del nostre company i veí Martí, gràcies a la gran quantitat de persones que han acudit a la porta de la seva casa solidaritzant-se amb ell.  Ens alegrem per ell i per la seva família: és una petita victòria que ens reafirma en les coses que podem obtenir tots plegats.

Però la lluita segueix, ja que la secretària judicial únicament ho ha ajornat fins la segona quinzena de setembre. Així que en setembre tenim altra convocatòria i altra trobada, si en Martí no pot obtenir un acord de lloguer social.

https://acampadacdv.wordpress.com/2012/07/06/video-video-del-desahucio…

 COORDINADORA DEL VALLÈS

El  dissabte 30 de juny,  amb motiu de la trobada de la Coordinadora del Vallès Occidental es va ocupar una vivenda buida en Santa Perpètua de la Mogoda, per una família en situació precària  que tenen un fill recent nascut.

Aquesta vivenda fa 8 anys que està buida i no té ni llum ni aigua,  propietat de l’Incasòl i sense cèdules d’habitabilitat a cap habitatge. Després d’algun problema amb algun veí, les 48h «crítiques»van passar bé fins dilluns. S’estan mantenint negociacions amb l’ajuntament per arribar a un acord social. 

 2.       MODEL PRODUCTIU I SOSTENIBILITAT  AMBIENTAL.  DEBAT SOBRE LA VAGA DE MINERS.

Breu introducció de la vaga de miners:

La indústria del carbó ha anat baixant considerablement en el nostre país i actualment té ocupats al voltant de 8.000 miners (això afecta a 30.000 persones, si comptabilitzem els nuclis familiars).

Les polítiques de retallades que es pateixen en tots els àmbits afecta també a la mineria, i el Govern trenca amb les subvencions de més del 60% de les partides destinades al manteniment de les mines (que estaven pactats fins l’any 2018).

El dia 30 de maig comença una vaga indefinida de les conques mineres espanyoles. En un principi hi ha 7 miners tancats en els seus centres de treball.  I, com a protesta, decideixen caminar en diferents columnes, fins a Madrid en l’anomenada “marxa negra” , que arribarà a Madrid el dia 11 de juliol.

Model productiu i sostenibilitat ambiental.

Fa 30 anys que sabem que és inviable la extracció del carbó en Espanya perquè té un alt contingut de sofre,  no és competitiu en el nostre país ja que surt molt car i és poc eficient la seva extracció, provocant un gran impacte ambiental.

És indispensable l’abandonament de la producció de carbó ja que té una emissió excessiva de CO2 i és contraproduent pel canvi climàtic.

No a les extraccions de carbó a cel obert, ja que utilitza tècniques molt contaminants: representen  el impacte més cru del capitalisme destruint el planeta.

Al mateix temps, el govern hauria de crear llocs de treball, abordar una reconversió coherent i apostar per altres variables energètiques.

 

Opinions personals que van sorgir durant l’assemblea:

“El model energètic del carbó no és bo, però hem de defensar la reconversió que estan demanant els miners”.

“Els negociants i mafiosos del carbó s’han estat inflant durant molt anys gràcies a les subvencions estatals”.

“Els miners avui ens estan donant un exemple de lluita”.

“No he vist una lluita més exemplar que la dels miners”.

“Hem de defensar els llocs de treball. També hauríem de defensar als miners (encara que el manteniment del carbó sigui deficient e inútil). Hem de lluitar pel manteniment dels valors mediambientals. Hauríem de defensar una autèntica reconversió”.

“És necessari pensar en la sostenibilitat mediambiental, però també en la sostenibilitat social”.

—————————————————————————

3. ACCIONS FUTURES.

PLATAFORMA PER LA SANITAT PÚBLICA

El dimecres dia 11 de juliol a les 19 hores en el Parc Taulí de Sabadell hi haurà un acte organitzat per la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Vallès Occidental.

Hi participaran en aquest acte Àngels M. Castells i Roger Bernat que presentaran la Iniciativa Penal Popular per la Sanitat. També participarà un membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), a determinar.

CINEMA A LA FRESCA

Hi ha una proposta de fer cinema a l’aire lliure i passar diferents documentals. Aquesta proposta seria per realitzar-la a partir del dia 23 de juliol i una vegada hagi acabat el XIII Festival de Curtmetratges Fantosfreak.

ROM

Referent al ROM, l’únic que sabem és que ja s’ha tancat el procés d’inscripcions i que el regidor de participació ciutadana havia dita que no s’havia fet res encara. És possible que no sàpiguen des de l’Ajuntament que fer exactament.

CACEROLADES DIA 18 DE JULIOL

Sembla que hi propostes de fer cacerolades el dia 18 de juliol davant de totes les seus del PP.  Ens passaran més informació si és així.

PLAFÓ

Es comenta la necessitat que el plafó s’actualitzi i algú s’encarregui de posar un cartell cada vegada que facin algun acte.

INSUBMISSIÓ A L’EURO PER RECEPTA

Proposen enganxar cartells d’insubmissió, de no pagar l’euro. S’anirà informant

La propera assemblea serà el divendres 20 de juliol a les 19 hores.

 

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s