[ACTA] 2a Assemblea Cerdanyola i Ripollet 19-11-11

Ordre del dia

1. Acció conjunta sanitat – CAP II

Resumeixen el que es va plantejar a l’anterior assemblea, recollir informació més precisa en materia de sanitat en general, i, en concret, relativa al CAP II. Es va parlar de fer octavetes informatives sobre com estan afectant les retallades a aquest servei públic.

La clau principal és fer difusió, ja que s’extà explicant molt poc i s’hauria de informar molt més de com s’està portant a terme tot aquest procés privatitzador. Expliquen que des de la Plataforma s’està treballant per a realizar xerrades informatives sobre els interessos privatitzadors i desenmascarar què això és sostenible i pretenen fer un negoci.

Més informació sobre el tema a la 1ª assemblea conjunta, punt 2:

Recorden que això afecta a tothom, i que hem de tenir molt present el tema HOSPITAL, hem de continuant exigint-lo.

Una treballadora de l’ICS comenta que durant molt temps hi ha hagut una gestió molt dolenta i gastos irracionals per part de tots els governs i que hem de fer sentir les nostres veus. A nivell general considera que ara mateix els treballadors no ténen molt grau organitzatiu tot i què veu una millor organització tant a Cerdanyola com a Sabadell, però que igualment s’hauria de fer força publicitat a les entrades i sortides dels treballadors per a reunir també el personal sanitari, a més dels usuaris i tractar  el tema en comú.

Pregunten com es preveu el futur de tot això, i es veu què amb molta incertesa. Ha disminuit molt personal sanitari, amb la qual cosa el treball augmenta, empitjorant la qualitat i nivell d’atenció.

Comenten que al Diari de Girona[*] estan fent un seguiment molt interessant sobre les trames i injustícies que els nostres polítics estan fent amb la sanitat.

A altres poblacions cada dimecres fan concentracions davant el cap durant mitja hora.

Al wordpress està penjat el manifest que ha realitzat l’Assemblea de treballadors i treballadores d’atenció primària de Catalunya.

Què farem?

Per fer les octavetes primer hem de recopilar la informació que ja hi ha, ampliar-la i elaborar un document informatiu de manera que arribi a molta gent, prenguin consciència de el que està passant i s’involucri.

A nivell d’accions, de moment es parla que un cop ben organitzats podem començar amb concentracions al CAP II, d’aquí a curt-mig plaç, i possibles ocupacions informatives durant horaris d’assistència de més usuaris, amb la complicitat dels treballadors, on hi haguéssin torns rotatius. En un futur, i en cas què hi hagués molt recolzament en parlariem sobre realitzar ocupacions més contundents, però a hores d’ara no és viable.

A mesura de lo possible estendre aquestes concentracions a la resta de CAPS de les dues poblacions.

La setmana anterior es va crear una comissió de sanitat per tractar aquests temes, ens comuniquem via mail, si algú vol afegir-se pot enviar un correu a comunicacio.acampadacdv@gmail.com

De què manera?

Hem d’unir forces les Acampades Ripollet i Cerdanyola, la Plataforma de la Sanitat Pública, el personal sanitari, Associacions de veins i la resta de la població.

Algunes companyes de la comissió es comprometen a anar aquest dimarts 22 a les 19:00h a la reunió de la Plataforma de la Sanitat Pública, al Centre Cívic del barri del Pont  Vell, c/Nstra.Sra.dels Àngels 15, per exposar la proposta i començar a treballar al respecte, posar en comú la informació, a la Plataforma en ténen molta, i també experiència en tots aquests anys de lluita amb l’Hospital Ernest Lluch i CAPS.

Es dona finalitzada aquesta assemblea amb la idea continuar fent les Assemblees conjuntes entre les dues viles un cop al mes.

*Aprofitem l’acta per a facilitar alguns enllaços d’aquest diari.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s