[ACTA] ASSEMBLEA 15M 5-10-12

1. Resum d’accions passades
(25S al 29S Rodea el Congreso, Accions PAH)

2. Properes accions i convocatòries
(Sanitat, Contra-ple, educació, comissió auditoria, Manifestació 13 octubre, vaga 31 octubre, 25N)
3. Altres
(Comissió auditoria ciutadana)

* Llistat-resum convocatòries

 1. Resum d’accions passades

«Rodea el Congreso» – «Envolta el Parlament» 25S i 29S Es rebutja la violència policial dels dies anteriors posant de manifest que els mitjans de comunicació i polítics, en general, estan aconseguint que no es parli de l’acció policial com a conseqüència de aquesta estafa com són unes retallades innecessàries i injustes.

PAH Plataforma d’afectats/des per les hipoteques Les accions d’aquesta setmana de protesta de la PAH a les entitats bancàries han aconseguit, a més de moltes signatures per a la ILP-Iniciativa Legislativa Popular per a modificar la llei hipotecària (finalitza a finals d’octubre) on es demana la condonació del deute hipotecari i el lloguer social, l’aplaçament de 30 dies el desnonament de la Mina i l’ al BBVA però encara no és suficient.

– L’Anna està esperant una notificació de la data de llançament però encara no està molt clar el que passarà amb el que van pactar.

– Continuaran les protestes, a més, a Ibercaja, on el Xavi i la Irene ténen la hipotèca. Els hi quedaba molt poquet per a finalitzar el pagament i el seu pis ja està subastat. Porten molt de temps lluitant i colaborant a la plataforma. Tindran tot el nostre suport.
(08-10-12 Una hora després de començar les protestes a Ibercaja han arribat un acord i «prometen» que faran la dació en pagament, foto )

La PAH destaca el descontent amb l’Ajuntament de Cerdanyola perquè han esperat un recolzament que no ha arribat i veuen que no hi ha voluntat del consistori per a ajudar les famílies. «Que un dia apareixin a un desnonament no vol dir res, com a equip de govern s’ha d’exigir que es posin al front de la lluita amb els bancs i que facin la seva feina com a polítics, ja que haurien d’estar pel servei del poble i no només si se’ls escriu una instància per anar a donar suport..» Diuen que només hi ha 3 pisos de lloguer social però des de la PAH comenten que «no és cert».

«No pot ser que es doni molt rebombori a altres temes i que la gent no sàpiga què pasa amb els desnonaments.»

Què pot fer l’Ajuntament de Cerdanyola?

Es comenta que a un poble de Granada l’Ajuntament ha cancel·lat tots els comptes corrents amb CajaG davant la negativa a aturar els desnonaments.
Notícia aquí

També l’Alcalde i un regidor a San Fernando (Cádiz) estan en vaga de fam com a pressió a les entitats bancàries.
(10-10-12 han aconseguit aturar els embargaments de 130 pisos i 200 famílies!! Notícia aquí)

S’ha de continuar fent pressió a les entitats bancàries, recordem que, a sobre, que han sigut injectades amb milions d’euros públics.

2. Properes accions

PAH
Dilluns dia 8 continuen a BBVA (Mina i Edgar) i Ibercaja (Xavi i Irene) de l’Av.Catalunya. Necessiten recolçament.

Comissió Sanitat
Manifestació Serveis Públics diumenge 7 oct 11’30 a Barcelona.

Es comenta que retallaran més pressupost destinat als serveis públics . A nivell de Catalunya hi ha una Plataforma Unitària on s’estan aglutinant moltes plataformes, col·lectius, sindicats, partits, etc. amb l’objectiu de donar unitat al moviment i continuar a les lluites trascendint del localisme.

– Tenim la pujada del 10% per part del Gobierno Central amb un decret llei (que no hi ha manera de modificar-lo tot i que s’està estudiant què es pot fer)

– A sobre, s’han deixat de finançar uns 500 medicaments, molts d’ells necessaris per a malalts crònics i gent gran.

-A més, aquí tenim el re-pagament amb l’Euro per recepta imposat per la Generalitat on sí que podem fer alguna cosa més, negant-nos a pagar-lo.

Des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet reactivaran la campanya «NO PAGUEM L’EURO PER RECEPTA» anant a farmàcies, caps, casals de la 3a edat per així arribar a més gent. Es parla de fer conjuntament octavetes per a que la gent se n’adoni que això ens afecta a tots/es (tancament quiròfans, treure mamografies..etc)
Aquí un video dels companys de St.Andreu en la campanya d’insubmissió.

a) Octaveta explicant problemes Sanitat b) Octaveta conjunta Serveis Públics(Sanitat, educació, serveis socials) c) Tallers informatius a gent gran

Revista CafèAmbLlet La Marta i l’Albano que van ser jutjats al setembre per haver destapat escàndols de corrupció Socio-vergents a la Sanitat Catalana estan a l’espera de la sentència. (DEMANDA, NOTÍCIES, VIDEO1, VIDEO2)

Curiosament surt a la llum que el Conseller de Sanitat de Catalunya, Boi Ruiz, ha col·locat a la seva esposa a l’Hospital Taulí.. (NOTÍCIA)

CONTRA-PLE
Tot i que l’Albert s’ha posat en contacte amb més entitats, no s’han pronunciat al respecte. Tot i així creiem que és una molt bona idea i que podem tirar-la endavant igualment. Comptem amb la Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors, Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública Cerdanyola-Ripollet, PAH, Educació, Ass. Sensibilitat química múltiple.

Qui es vulgui informar i participar que es posi en contacte amb nosaltres Ara falta treballar el contra-ple i tenir clares les propostes.

COMISSIÓ EDUCACIÓ
A la manifestació d’educació el dia del Ple convocada per les Escoles Bressol i a la que vam donar suport va participar gent de diverses escoles de primària i secundària, però famílies aïllades. Van posar un mural on la gent s’apuntava per a posar-se en contacte i participar. (FOTO)

La comissió d’educació no ha avançat molt perque tristement en general, mestres, mares i pares no es mouen a la ciutat…Tot i la llista de retallades que s’han fet al setembre, (alguns de nosaltres no érem conscients:

– D’1 a 2 mestres menys – Ja no hi ha vetlladores, aquelles persones que atenen a nanos amb necessitats especials, i les que queden estan molt poques hores. – Hi ha més nens i nenes amb dèficit a les escoles públiques ‘ordinàries’ perque estan tancant escoles especials, i sense afegir personal especialitzat per poder atendre millor necessitats d’aquests infants. – Reduccions de jornades laborals – Les classes poden estar fins a 2 setmanes sense substitució, cobrint les hores amb mestres de guàrdia.

Hi ha alguna escola i institut que tracta el tema, però a la vista queda que no és suficient.

Es comenta que potser no hi ha a accions en perspectiva si no les forcem. «Sabem que l’ensenyament no és igual per a tots els nens i nenes i no hauria de ser així» Les lluites haurien de començar pel consell escolar, i ens recorden que mestres i pares no es mouen com abans per reivindicar els drets educatius.

Un company explica que l’exclusió social a menors a Cerdanyola està augmentant: Hi ha pares i mares que només han pogut pagar la meitat de quota del material (95€ de 180€, llibres solidaritzats i material) i a aquesta alçada els nens encara no ténen els llibres escolars. Hi ha pares demanen pagar la quota de manera fraccionada pero l’escola no els dóna facilitats. Això està passant, segons ell, a l’Escola Saltells amb 7-10 nens i potser també a més centres. És una situació molt greu que no es pot quedar aquí. El company intentará contactar amb la resta de pares i si algú coneix més casos com aquest estaria bé poder posar en contacte la gent afectada i donar-los suport amb accions plantejin.

S’intentarà fer una junta general de tots els àmbits educatius a la ciutat (Escoles bressol, escoles primària, secundària, escola d’adults,etc) i a veure com es planifica, perque realment hi ha molta feina a fer.

Reactivem una comissió comú Serveis Públics on posar en peu iniciatives, com a punts essencials: plantejar com enfocar la lluita i donant continuitat.

MANIFESTACIÓ
13 octubre «No devem, no paguem»
És una convocatòria on participen moltes ciutats del món sota #GlobalNoise, una cacerolada internacional.

Manifest i més informació aquí.

VAGA GENERAL 31 OCTUBRE
Una companya ens explica que la CGT ha convocat Vaga general el 31 d’octubre.Després de la convocatòria UGT i CCOO s’han desvinculat i l’han convocat el 14 de novembre, coincidint amb la Vaga general a Portugal.

Es comenta que és una pena aquesta excisió, i som conscients de les decisions que es prenen, a més que els sindicats «sempre van tard». Tot i així no podem tirar per terra totes les lluites i recorden que «estem fent pinya», i éssent realistes, se sap que els grans sindicats a dia d’avui són els que aconsegueixen movilitzar més gent.

Com el 15MCerdanyola participem en aquesta vaga? Tot i algunes discrepàncies a títol personal, conjuntament es decideix recolzar les dues convocatòries, la del 31O i 14N, com poguem.

La companya ens portarà a la propera Assemblea el 19N més informació i octavetes sobre el 31O.

25nov eleccions catalanes En aquest punt, ens informen des de la CUP que s’estan reactivant a la ciutat i a nivell general es plantejen presentar-se a les eleccions. Han vingut per convidar-nos demà 6oct, a títol personal, a una assemblea oberta. Volen sumar veus al projecte, i imposar polítiques rupturiptes amb el pleestablert.

Aprofitant la visita dels/les companys/es hi ha qui pregunta sobre la postura de la CUP amb/en l’ANC.

Com ho fan d’altres plataformes, grups, etc, se’ls convida a que participin a les assemblees del 15M amb una presència més a peu de carrer, el 15M no deixa de ésser un punt de trobada on reforçar les lluites socials.

Comissió auditoria ciutadana

*actualització pendent

RESUM CONVOCATÒRIES

Dissabte 6
Invitació de l’Asemblea CUP al Casal Pere Quart de Sabadell (17:30h)

Diumenge 7 
Manifestació Serveis Públics 11’30 a Barcelona.

Del 8 al 15 d’octubre
[CARTELL]«Setmana d’acció global contra el deute»
Circuit de xerrades i taules rodones on s’explica què és el deute, com es pot lluitar al respecte, etc.

Dimecres 10
[SANITAT] Teresa forcades, Marta Sibina i Albano Dante (CafèAMBLlet), Esther Vivas faran una xerrada a les Cotxeres de Sants 19:30 -> Crònica

Dijous 11
Vaga estudiants a Pl. Universitat. #11×12

Dissabte 13

17:00h a la Renfe per anar plegades a Bcn a la Manifestació Global aquí sota el lema:

 «No devem, no paguem, de nosaltres depèn».
Més informació.

Deja un comentario