Grup de treball temes organitzatius

ACTA 12-9-2011

El dilluns 12-9-2011 amb la presència de la Cecilia, la Katjuscia, en Leo, en Manel, en Manel i en Sebas vam reunir-nos el grup de treball per a tractar l’àmbit organitzatiu del moviment a la nostra vila. Hem fet la primera trobada per posar en comú el coneixement de la realitat organitzativa del moviment i identificar els punts de millora i la necessària adaptabilitat a les situacions que es van produint. L’objectiu es poder tenir un àmbit organitzatiu del 15 M a Cerdanyola que ens permeti ser els màxim d’eficaços en la nostra lluita contra aquest sistema a partir del màxim de participació, el màxim de transparència interna i externa, el màxim de difusió externa i amb una economia d’esforços i recursos.

1. Vam intentar identificar totes les realitats organitzatives existents, fent èmfasi en quines comissions hi ha. Caldria en aquest sentit i per això us demanem, que les comissions, grups de treball, … que no surtin en aquest escrit, si us plau ho poseu en coneixement de tothom per poder així poder tenir de forma clar què tenim. Hi ha molts que no sabem com funcionen efectivament les coses.

2. Els companys de la Comissió de difusió es van acostar a parlar amb nosaltres i ens van fer cinc cèntims d’allò que fan. Els van expressar el nostre desig que l’objectiu de la seva comissió hauria de ser poder fer arribar la comunicació pertinent a tothom de l’Assemblea amb mitjans electrònics i convencionals pel que fa a la comunicació interna, i pel que fa a l’externa maximitzar la difusió de les nostres activitats i convocatòries a la població. Cal valorar molt positivament la tasca d’aquests companys i companyes, les idees i plantejaments que ens han fet arribar en l’acta de reunió d’ells de dilluns i amb la plasmació real amb fets de l’encartellada que ja han realitzat de l’assemblea de divendres i de l’acte d’Educació de dissabte. Amb tot l’Assemblea hauria d’expressar la seva missió.

3. Van identificar la Comissió d’acció amb un rol que hauria de definir l’Assemblea i les persones que hi pertanyen a aquesta Comissió. Cal veure quins mecanismes hi ha per tirar endavant les propostes que precisen suport logístic i humà. De vegades la pròpia Comissió com ara la Comissió d’Educació Pública tira endavant les seves pròpies iniciatives com l’acte del proper dissabte. Cal coexistir amb les múltiples realitats organitzatives mitjançant les quals es tiren endavant les coses. Cal fer un reconeixement a la tasca feta aquests mesos previs d’aquesta comissió responsable en gran mesura de l’èxit de la irrupció del nostre moviment social.

4. Vam considerar que les persones o grups de persones que tinguin interès en incorporar àmbits de treball ho proposin a l’assemblea per a la consideració de la creació d’una comissió de treball específica. Es demana que la proposta de creació de dites comissions vagin acompanyades del compromís personal de treballar en elles i dinamitzarles. Es demana que quan no hi hagi ningú en una comissió o aquesta no funcioni es posi en coneixement de l’assemblea perquè decideixi què fer.

5. En aquest sentit cal valorar el rol de la Comissió de continguts i definir com ha de funcionar.

6. Van considerar la necessitat d’elaborar una reglamentació de les assemblees perquè siguin més curtes, més efectives, més participatives, més concurregudes, en definitiva més radicalment democràtiques. En aquest sentit la companya Katjuscia intentarà fer arribar en els propers dies una proposta però paral·lelament hi podrien pensar-hi tots nosaltres.

7. Es valora la necessitat de què els objectius estratègics del nostre moviment puguin tenir una plasmació en el disseny organitzatiu a mode de sintonia entre teoria i pràctica, entre objectius i former de fer i actuar.

8. No vam poder abordar temes com ara com es fa la relació a la resta del moviment 15M, amb altres moviments socials, amb els estaments polítics, …

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s