Acta Assemblea – setembre 2013

Ordre del dia

1. Biblioteca
2. Qualitat de l’aire a Cerdanyola
3. Salvem Cerdanyola
4. Manifestació de Sanitat
5. Comunicació
6. Concessió de bars en recintes esportius
7. Periodicitat de l’Assemblea
8. Carnestoltes

1. Biblioteca:

Durant els proxims dies l’Ajuntament exposarà el projecte de la nova Biblioteca Central que construiran a l’actual Casal de l’Esport (Altis). Aquest projecte ha estat molt criticat perque no només és una obra molt cara (rondarà els set milions d’euros) i, a més a més, es construirà en zona inundable (segons els estudis de l’Agencia Catalana de l’Aigua). Continuem treballant sobre aquest projecte, hi ha un temps per fer al·legacions, tot i que la manca de transparència i insuficiència informativa per part del Govern de Cerdanyola no ajuda gaire.

Deixem clar que no estem en contra de la cultura, com l’Ajuntament vol fer creure de qui està en contra del projecte, sino que creiem que hi ha moltes alternatives per potenciar la lectura de manera més barates, més eficients i, més segures, començant per aprofitar espais que JA existeixen.

2. Qualitat de l’aire a Cerdanyola:

Fa dos anys un company del 15M va sol·licitar a la regidora de Medi Ambient, Laura Rodriguez, un aparell per mesurar la contaminació de l’aire.
Aquest dispositiu mesura la qualitat de l’aire i la quantitat de partícules contaminants que conté. És una eina molt important en quant al mediambient i per la salut.
Les dates s’han anat posposant: primer per octubre de 2012, després per Gener de de 2013, però a hores d’ara, finals de setembre encara no ha arribat.

No oblidem que Cerdanyola és un municipi molt castigat per la contaminació d’amiant i els abocadors tòxics de Can Planas i això es reflecteix a la població de manera molt negativa. Hi ha indicis de que aquests exemples poden estar estretament relacionats amb malalties de contaminació mediambiental com la Sensibilitat Química Múltiple, Fibromiàlgia i la Fatiga crònica (+info: web ACAF ). També en tenim molts casos d’abstestosi pulmonar (per l’amiant) al poble.

En teoria, tot i la desinformació per part de la regidoria, el dispositiu hauria de mesurar durant 2 mesos diverses zones de la ciutat per obtenir i contrastar dades per a estudi i per ajudar a les persones que pateixen aquestes malalties cròniques tan greus, desconegudes i ignorades per part de la gent i de l’administració. Finalment, li han anunciat que estaria per octubre, tot i que dona la sensació de que potser tampoc estarà per la nova data…

3. Salvem Cerdanyola

A l’interessant acte del passat 28 de setembre sobre el Centre Direccional (especulació immobiliària, negocis de la banca, polítiques dels Governs de Cerdanyola amb consorci del CD, mediamient..etc), amb Ada Colau, Francesc Lopez i Marc Sanglas, l’activista de la PAH va animar a la ciutadania de Cerdanyola a buscar noms i cognoms de tots els que estan al darrera de l’especulació del Centre Direccional. Ens sembla una bona iniciativa de Colau, la ciutadania hem de saber qui està hipotecant el nostre futur, prenent decisions que ens afecten molt.

L’Albert ens mantindrà informades i es proposa un acte per més endavant.

4. Manifestació de Sanitat.

El dimecres 18 de setembre es va fer una manifestació per protestar contra la retallada al servei de pediatria del CAP Canaletes. La manifestació va ser multitudinaria, pero amb la finalitat de atraure a més gent, hauriem de generalitzar aquestes manifestacions aglutinant a tots els serveis públics que estan sent privatitzats. Per exemple, el dia de la manifestació per les retallades al CAP Canaletes, aprofitar l’acte per denunciar les retallades en la sanitat de Cerdanyola en general (durant l’ultim any, tots els CAPs de la ciutat han perdut professionals), o sumar també la plataforma contra les retallades en educació,…

Amb la finalitat d’aconseguir aquesta unió aquests dies de lluita, des del 15M hem de fer un esforç i contactar amb tots els moviments socials.

5. Comunicació

A partir d’ara tindrem una persona més encarregada de la comunicació del 15M (Blog, Facebook, Twitter,…). El Twitter és pot explotar més.

Intentar fer notes de premsa per als mitjans locals de comunicació per tornar a fer-nos visibles. Es parla d’intentar fer-ho cada 2-3 setmanes.

6. Concesió de bars en recintes esportius

Amb la quantitat d’aturats que hi ha a Cerdanyola, estem veient com els diferents bars que hi ha als recintes esportius de la ciutat se’ls cedeixen a empresaris, quan el més lògic seria que l’Ajuntament contractés a ciutadanes aturades. Per saber com funcionen aquestes concessions, un membre s’ofereix a investigar-ho.

7. Periodicitat de l’Assemblea

A partir d’ara, les Assemblees del 15M es celebraran els últims dissabtes de cada mes a la plaça Abat Oliba. Quant arribi el fred buscarem una nova localització.

8. Carnestoltes

Es parla del carnestoltes del 2014 i de tornar a sortir en la Rua. Proposem portar idees a l’Assemblea d’octubre.

Informen de convocatòries de les properes setmanes: Proces constituent (9 de octubre, Ateneu) i 13 octubre presentació a la font de Montjuïc. I pel 23 d’octubre hi ha vaga d’educació.

Ordre del dia provisional per a la propera assemblea, dissabte 26 d’octubre a les 19hores a la Plaça Abat Oliba:

  1. Comentar el projecte de la Biblioteca.
  2. Dades de l’aparell que mesura la qualitat de l’aire.
  3. Carnestoltes.

A mesura que s’apropi la data de l’assemblea s’anirant sumant punts. Si teniu alguna proposta, contacteu amb nosaltres i l’afegirem!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s