[JORNADA LLUITA] Vaga general comunitat educativa #Cerdanyola 9-05-14

[Dijous 9] Comissió de l’Alumnat:

Aquest és l’itinerari que farem durant la manifestació per #Cerdanyola en motiu de la Vaga General d’Educació d’aquest dijous:
– 10:30h Forat, Gorgs, Pere Calders i Jaume Mimó ens trobem a la Plaça Francesc Layret (davant de l’ajuntament).
11:30h Arribem al Banús i els alumnes d’aquest centre s’uneixen a la manifestació. Després d’això anem fins a la RENFE per anar a la manifestació de Barcelona, que oficialment comença a les 12:30h a la Pl.Universitat.

9MVagaeducacio

[COMUNICAT] INS PERE CALDERS:

9 de maig, vaga general d’educació

En un estat on el nombre d’aturats es troba gairebé pels sis milions de persones, on part de la família reial es troba imputada en trames de corrupció i on els polítics són amics dels narcotraficants, l’única cosa que no podem fer is actuar com si tot fos normal. Quina is la diferència entre un polític del partit popular i un home que acaba de perdre el treball? I entre una infanta de la família reial i una dona que acaba de perdre casa seva perquè no podia pagar la hipoteca? Totes elles són persones. I, realment, la diferència més gran que hi ha entre elles són les seves riqueses.

El respecte cap a una persona no ha de dependre mai del seu capital i totes les persones han de tenir les mateixes oportunitats i els mateixos drets. Sortirem al carrer dijous nou de maig per lluitar per un futur que se’ns presenta incert. No tenim garantit que el dia de demà l’ educació que rebem si es duu a terme la llei LOMCE sigui la educació pública, laica i de qualitat per la que tants anys s’ha lluitat; no sabem del cert si amb l’augment de taxes universitàries podrem cursar un grau a la universitat; no sabem si tindrem l’oportunitat d’estudiar en la nostra llengua, el català; se’ns presenta un futur fosc, on la religió cristiana sigui obligatòria, on l’Església prengui un paper important en el dia a dia de les escoles; sortirem al carrer perquè les retallades que s’han dut fins ara han suposat l’acomiadament de 80.000 docents.

Sabem que no ens prenen en serio, que no se’ns ha escoltat massa fins ara, però la unió fa la força, i dia a dia som més el que ens llencem als carrers dels nostres pobles i ciutats per reclamar el que fins ara era nostre, el que no s’hauria d’haver tocat mai: l’educació de les persones.

Però no perdem l’esperança, som conscients de que el camí is dur, però pedres més grosses han caigut, i no deixarem de lluitar per aconseguir-ho. És per això que el dia nou de maig ens hem declarat en vaga, per donar-nos l’oportunitat de defensar l’educació, la nostra formació, el que ens ajuda a créixer, el que ens fa persones.

No ens deixarem vèncer. No ens aturarem davant dels intents de privatitzar l’educació. No permetrem el retorn d’un model educatiu desfasat i discriminatori.

Hem decidit dir prou.

Assemblea Institut Pere Calders 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s