[ACTA] Assemblea 15M Cerdanyola 28-12-12

Divendres 28 de desembre de 2012

1. Acampada Parc Taulí (Sanitat)
2. Caixa de ressistència
3. Biblioteca
4. Ordenança in-cívica
5. Butlletí informatiu 15M
6. ROM
7. Moviments socials i plataformes a Cerdanyola

«Ordenança in-cívica» dia 9 de gener de 2013 per la tarda reunió sobre això-.

1. PARC TAULÍ (SANITAT)

La gent passa per la recollida de signatures (no euro recepta + no retallades sanitat).
Molta de la gent comenta “ja era hora” (sobre el tema ocupació).
Es comenta que tot va començar amb l’Hospital de Sant Pau. S’hi han afegit d’altres hospitals i centres sanitaris (aproximadament 12).
Tant des del 15-M (Cerdanyola, Ripollet, Sabadell, Badia i Barberà), com a nivell dels usuaris i treballadors del Parc Taulí, es va convocar una Assemblea + tancada per donar sortida als diferents grups i comissions. Es va fer dijous 27 de desembre de 2012, i es van determinar 5 grans punts:

  • Agitació: pancartes, balconades, …
  • Contacte amb CAPS i altres Hospitals.
  • Grups d’infermeres i treballadors. Es mobilitzaran al lloc de treball.
  • Moure tema vestíbul: taules, ponències, Arcadi Oliveres.

Es planteja si tot lo anterior quallarà, si hi haurà més retallades, …
Lo ideal seria que la lluita sigui INTEGRAL.

Es comenta la diferent percepció que hi ha entre el 15-M de Madrid i el d’aquí, així com la diferència de com han gestionat la situació davant el públic tant el PP (provocant l’enfrontament) respecte CiU (molt més subtil, barrejant altres temes que han fet que la gent no reaccionés de manera tan frontal contra les retallades). També es comenta que, mentre a Madrid la Sanitat és exclusivament o pública o privada, a Catalunya s’hi ha barrejat el tema del mutualisme (metges treballen a la pública i a la
privada simultàniament). Per tant els incentius dels professionals són diferents (d’aquí podria explicar-se el perquè a Madrid hi ha tanta reacció, mentre que aquí no, per part dels professionals). Es comenta que, de fet, les persones clau que podrien moure tot plegat són els especialistes. Per tant, davant la poca expectativa de mobilització dels
professionals, queden els usuaris.

Dijous dia 3 de gener de 2013 es convoca Assemblea al Parc Taulí (17:00).

  • [FOTO]
  • [NOTÍCIA] L’Acampada Parc Taulí continua i planteja mobilitzacions

2. CAIXA DE RESSISTÈNCIA (AMB MOTIU DEL PUNT ANTERIOR)

Es passa a parlar dels diners de que disposa actualment el 15-M (aproximadament uns 50 euros actualment) i de com poder recollir-ne per poder realitzar compra de material: principalment bobines per a fer pancartes (per ajudar a les mobilitzacions mencionades al punt 1).
Es comenta que s’intentarà seguir recollint tot el material que es pugui, a banda de comprar-ne.

3. BIBLIOTECA

S’està fent seguiment.

Segons l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), l’edifici de l’Altis envaeix el riu. Es pretén demanar la seva opinió sobre què s’hauria de fer.

Es comenta que actualment una biblioteca és un lloc on hi ha ordinadors (per tant no és tan necessari fer un gran edifici, plè de llibres, etc etc, sinó habilitar sales amb ordinadors per fer-ne ús com a biblioteca). Una altra proposta seria multiplicar l’actual per “X”.

També es planteja obrir les biblioteques dels instituts (actualment desmantellades i per tant serien beneficiàries, almenys les de primària), quedant clar que s’acostin aquests centres a la vida del poble. També es planteja habilitar locals baixos de la barriada de Banús.

Es pregunta quin és el nº de m2 per cobrir el cupo a Cerdanyola (ja que sembla que l’Ajuntament segueixi una via ràpida per complir amb la llei).

La idea del 15-M és que, referent a les biblioteques, s’hauria de fer un “Plà Estratègic de Lectura Global per al Poble de Cerdanyola”.

Davant una discussió sorgida espontàniament sobre els temes que s’estan tractant últimament al 15-M (ex. aquest punt 3 de la biblioteca), es comenta que no s’ha de perdre el nord sobre els temes fonamentals que s’han de seguir: Sanitat, Educació, Àmbit Social i PAH. A més ha de ser veïnal, municipal i, davant tot tipus de lluita, ser unitaris.

4. ORDENANÇA «IN-CÍVICA»

Es van repartir aquestes [octavetes]. La gent va donar molt bona acollida. Sembla que el problema és la desinformació generalitzada de tota la ciutadania. Això motiva que ningú s’impliqui en tot l’enrenou.

La gent va preguntar: i ara què?

Es va decidir donar més informació i tornar a quedar: dia 9 de gener de 2013 per la tarda per parlar-ne com fer-ho.

Es parla de convidar els esplais.

5. BUTLLETÍ INFORMATIU DEL 15-M

Surgeix la proposta de fer un butlletí periòdic per difondre les iniciatives i idees del 15-M. Es dona per suposat que serà també intentarà fer d’amplificador per fer arribar a la gent allò que està passant al poble.
Es publicaria 1 cop al mes.

Es troba la idea com un bon mitjà perquè la ciutadania estigui informada del que es fa.

6. ROM
Es passa aquest tema, donat que encara no hi ha res aclarit.

7. MOVIMENTS SOCIALS A CERDANYOLA
(UNIFICACIÓ/COL·LABORACIÓ ÀMBITS 15-M, LA CLAU, CERDANYOLA CRIDA, …)

Es comenta que actualment cal fer un esforç per unificar criteris, col·laborar conjuntament totes aquestes entitats per fomentar la força de la ciutadania que, amb motiu (entre d’altres) d’una gran dispersió, li costa fer front davant les arbitrarietats del poder encarcarat de tota la vida.

8. PLAFÓ
Després de 30 dies preguntant diàriament a @cerdanyola, per fi han contestat, casualment no en saben res… és clar. Precisament les zones habilitades per a penjar informació a la ciutat «brillan por su ausencia», i un espai com aquest potser no interessa a la «classe política» ja que pot contenir informació compromesa i no agrada que la població la conegui…

  • *Propera assemblea amb ordre del dia provisional basat en els futurs actes, serà 11.01.12*

Una respuesta a “[ACTA] Assemblea 15M Cerdanyola 28-12-12

  1. Pingback: [ASSEMBLEA] Divendres 11-01-13 | acampadacdv

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s