[ACTA] Assemblea 14-12-12

Ordre del dia

1.Pressupostos 2013
2. Ordenança cívica
3. Carnestoltes
4. ROM
5. Ampas
6. Biblioteca 5’5milions€
7. Pisos buits- PAH
8. Plafó
9. Sanitat –mobilitzacions als Hospital
10. Proper ordre del dia (provisional)


1. Pressupostos 2013

Aquest dijous 20 desembre comença el procés d’aprovació (aprovació inicial)-cancel·lat-. L’aprovació definitiva pot allargar-se fins el Gener o el febrer.

Es tracta d’uns pressupostos continuistes (malgrat la incorporació d’ICV!) A destacar:
• L’augment de l’IBI
• La reducció d’algunes partides a favor del projecte de la nova biblioteca ( amb un pressupost de 5,5 Milions d’€)
• Manteniment i/o augment dels serveis publics a la ciutadania (EBM, Escola Música, Ateneu…) equiparables als preus privats.
• Deute als bancs de 7 millions + interessos

Acords/convocatòries:
Objectius/propostes:
• Qui té més, que pagui més
• Congelar IBI i revisar-ho (perquè esdevingui també proporcional)
• Gravar els pisos buits.
• Pressupostos participatius ja! (implicaría una tasca de participació ciutadana per barris durant tot l’any, de cara a l’aprovació dels propers pressupostos)

Accions/ Convocatòries:
• Dijous 20 desembre concentració davant l’ajuntament amb motiu del ple municipal. Aquesta convocatoria neix amb voluntat de continuitat.
• Es preparà un escrit explicant de manera sintética els ingresos i despeses subratllant els temes més roents. L’objectiu és difondre-ho a la concentració dijous 20.

2. Ordenança cívica

Ja s’ha fet una aprovació inicial i s’han rebutjat totes les esmenes proposades. Des de l’acampada s’ha redactat un escrit de denúncia.

Acords/Convocatòries:

Distribuir al carrer l’escrit denunciant les injustícies de la nova ordenança cívica. Per això, es convoca a tothom qui pugui col.laborar per venir a l’ajuntament a repartir octavetes:

Dijous 20 a les 18h. (coincidint amb la concetració pels pressupostos)
Divendres 21 a les 18h.
Dissabte 22 a les 12h.

3. ROM

A la primera reunió de la comissió de participació no es van escollir els dos representant (nombre estipulat per l’ajuntament i previst per l’ordre del dia) per a participar a la comissió especial d’elaboració del ROM (que participaran amb veu però sense vot).

No hi ha cap normativa o prohibició expressa d’assistir a aquestes trobades. Per tant des del 15M entenem que haurien de ser i són obertes a la ciutadania.

Acord/convocatoria:

Es convida a tothom que pugui a assistir com a oient per tal d’exercir i garantir el dret a la participació i la transparencia en el procés d’elaboració del ROM.

Propera convocatoria: 17-12-12

4. Carnestoltes

El 2012 es va participar en una comparsa (dissfressa de burros que tiraven d’un carro amb polítics, gràcies a la feinada de la plataforma sanitat amb el carro i en l’elaboració de disfresses per tothom). La comparsa va tenir molt d’èxit i va comptar amb la complicitat de la ciutadania, que donava mostres de suport al passar i s’afegien a la rua. L’any passat es va acordar tornar a fer comparsa conjunta i participar cada any en una de les rues. Aquest febrer 2013 tocaria Cerdanyola.

Acord/convocatoria

Començar a pensar el tema de la comparsa, comentar-ho i compartir-ho per internet, per poder abordar el tema a la propera reunió.

5. AMPAS

Informació:
Escoles bressol: Està en procés presentar una demanda al parlament de Catalunya a través d’un grup parlamentari perquè s’augmenti l’aportació alarmantment reduida en el darrer exercici. Serà un procés molt lent.

Es manifesten a favor de la tarificació social de les quotes a les EBM reivindicada per Compromís. Alhora alerten perquè no es converteixin en una trampa per consolidar i posteriorment continuar augmentant el
cost de l’educació pública a l’etapa 0-3.

Informen del suport/adhesió de les AMPAS a SOM Escola (plataforma en defensa del model d’immersió lingüística). Des del 15M s’alerta del parany que suposa l’agrupació únicament entorn la defensa del model lingüístic en detriment de la defensa de la dignitat i la qualitat de l’escola pública. Donem suport a la immersió com també mantenim la lluita contra les retallades (privatitzacions) dels serveis públics, aquestes dues lluites van de la mà.
Tant el ministre Wert com la consellera d’educació Irene Rigau són els culpables del desmantellament que estem sofrint i perjudica l’escola  en català, pública, de qualitat i universal. Les seves «discusions» no són més que cortina de fum per a desviar les seves polítiques anti-socials.

5. BIBLIOTECA

El projecte de la nova biblioteca té un pressupost molt elevat (5,5 milions €) i fa sospitar que es tracti d’una gran inversió amb un pressupost inflat, per tal d’atendre interessos creuats.

Primer de tot, remarquem que és necessària la creació de biblioteques, però no només una gran «obra faraònica» centralitzada i més costosa que en moltes poblacions en plena època «d’austeritat», com s’excusen a cada pujada d’impostos. Hi ha moltes alternatives, més econòmiques i igual d’efectives com fomentar biblioteques de barri, d’instituts i escoles (que ja existeixen) que complementéssin a una central, complerta i efectiva, però alternativa a la prevista.
Creiem que no és normal que ni tan sols els ideòlegs de l’Ajuntament no tinguin un «projecte de biblioteca viable» i sí o sí vulguin llençar-nos a la piscina. Sense això és absurd tirar endavant tal construcció en una zona i edifici on, per les condicions d’aquest, el pressupost augmenta considerablement.

Sabem que valen més les bones idees i voluntat per portar-les a terme que malbaratar milions d’euros desmesuradament, principalment perquè hi ha alternatives que garantitzarien tant una biblioteca central, necessària, com  complementàries. Tot això, a sobre, amb menys cost, sempre que hi hagués voluntat política i ciutadana.

 (No cal dir que curiosament l’estimació prevista de finalització de la biblioteca coincideix amb les properes eleccions municipals… bon projecte per fer campanya…)

«Todo necio confunde valor y precio.»
Antonio Machado

Acords/accions:

Crear una petita comissió de la biblioteca, que estarà en contacte també amb la comissió pel Plan Urban i Assemblea Inter-Ampas i 15Mcdv. Els primers objectius que es proposen són:

-Recollir informació sobre els costos d’altres obres semblants (demostrar que el pressupost és desmesurat).

-Recollir informació precisa sobre el projecte (fa part del Plan Urban? El projecte es troba en fase executiva, tal ha comunitat l’assemblea a un consell ciutadà? Per què es decideix fer un edifici que té problemes de base, al limit de la legalitat i la seguretat, com estar en zona inundable? Perquè no s’ha fet un pla de biblioteques que contempli també biblioteques de proximitat?).

Es convida a totes les persones interessades a participar-hi i/o a aportar la información de què disposin.

7. PISOS BUITS-PAH

Des de la PAH estan en contacte amb l’ajuntament per denunciar i identificar pisos buits, propietats del banc o del propi ajuntament. FIns ara les respostes en aquest sentit han estat insatisfactories (manca de reconeixement, proposta de pisos massa petits per una familia). Continuaran recopilant informació sobre aquest tema per tal de parlar-ne en properes assemblees i proposar accions, si s’escau.

8. PLAFÓ

Han tret el plafó informatiu 15M de la plaça de l’ajuntament. Diverses persones han demanat informació/explicacions a través de diversos canals, sense rebre una resposta. L’assemblea coincideix en que té un valor simbòlic amb la presencia del 15M al poble i que manquen espais habilitats per a enganxar cartells al poble.

Acords/accions
Continuem intentant esbrinar què se n’ha fet del plafó. En properes assemblees valorarem com recuperar-lo.


9. SANITAT

S’estan duent a terme mobilitzacions en diversos hospitals (Taulí, Can Ruti, Hospital Clínic…). Es valora que la participació és més aviat escassa, no és masiva i contundent com Madrid per exemple. Manca la implicació convençuda dels professionals. També es comenta l’origen, interessos i implicacions d’algunes de les convocatòries, donat que es tracta de gestions privades.

L’assemblea valora que, malgrat totes les critiques que podem fer-hi respon al model sanitari català i són les estructures de què disposem, cal, si més no, evitar que es deteriori encara més. Des de la plataforma de
sanitat pública s’encoratja a donar suport a les mobilitzacions.

Més informació als twitters (podeu entrar als enllaços):

Acampada BCN Salut: @AcampadBCNSalut

Hospital Taulí: @acampadatauli
H
ospital St.Pau:@encierrosantpau
Hospital Clínic: @TancadaClinic
Mútua Terrassa: @AcampadaCST
Hospital Públic Arnau de Vilanova (Lleida):   @acampadaarnau
Consorci Sanitari Integral (Hospitalet): @acampadacsi
Hospital Broggi (St.Joan d’Espí): 
@tancadabroggi

10. Ordre del dia provisional:
Temes per a la propera assemblea, divendres 28 desembre a partir de les 18:30h l’Ateneu (vestíbul o preguntar a recepció)

Acampada Hospital Taulí
Carnestoltes
Biblioteca
ROM
Ordenança cívica

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s