[ACTA] Assemblea 15M Cerdanyola 19-10-12

Ordre del dia 1.
Accions passades
(Última hora PAH!, Vaga educació 11O i 18O, ComunitatEducativa)
2. Informacions, convocatòries i accions
(Ordenança Municipal, contra-ple, Vaga general 31O i 14N, Sanitat)


1. Accions passades

– PAH (Plataforma d’Afectats-des per la Hipoteca)

Nou èxit local! La PAH Cerdanyola-Ripollet ha aconseguit aplaçar el desnonament de la Irene i del Xavi previst pel 24 d’octubre pel 15 de gener de 2013. No poden llogar-lo com habitatge social perquè ja està subastat, però aquesta setmana signaran als jutjats un acord amb Ibercaja on consti la condonació del que queda de deute hipotecari.  Enhorabona companys!!

Dijous 18 van venir companyes d’altres PAHs i entre totes van arribar a estar unes 40 persones.

Dilluns 22 continuen les accions protesta al BBVA de l’Av.Catalunya esperant una resposta per part de l’entitat i negociar el desnonament i hipoteca de la Berlamina i l’Edgar. «La pressió social es fa diàriament. No un dia i marxo cap a casa», comenta el Xavi.

L’Ajuntament en la Cerdanyola sense desnonaments Recorden que tot just fa un any l’Ajuntament, de manera unànime, van aprovar una moció on Cerdanyola es declarava «Ciutat lliure de desnonaments». Diuen també que totes les coses que s’han aconseguit han sigut sense suport de l’Ajuntament, tot i que l’Alcaldia es va comprometre al despatx i al ple. Hi ha molta desesperació, i saben que hi ha molts habitatges del patronat i de la Diputació buits. Si les institucions no fan res al respecte, saben que no s’arribarà molt lluny.

«Si lluites pots perdre,  si no lluites, estàs perdut!!!»

*AVÍS ÚLTIMA HORA!! 21-10-12(nit) PAH CERDANYOLA-VALLES: «Dos semanas después, algo de claridad. BBVA Av.Catalunya, 60. De momento han enviado un Burofax en donde dice que se está haciendo el estudio de la condonación de deuda y que será contestado en breve. Esperamos que la contestación sea positiva en favor de esta familia, Edgar y Berlamina. 

Por lo tanto nos damos una pequeña tregua y dejaremos de momento de hacer acciones en frente de la mencionada oficina, quedando a la espera de una contestación en breve, según el escrito enviado.»

– Valoració vaga d’educació 17-18-19O

Sindicat d’estudiants van convocar una vaga de 72h als instituts. Dimarts 18 va haver-hi una multitudinària manifestació a Barcelona i a moltes ciutats.

Més de 70 estudiants de Cerdanyola van assistir-hi conjuntament i, segons els organitzadors hi va haver-hi uns 10.000 manifestants a Bcn.

Comenten que a l’IES Gorgs  aquest dia van fer foto:@occupybarcelona       classes alternatives, projecció de documentals i més activitats. Pensem que és molt bona idea per a debatir i parlar sobre el tema.

Organització Comunitat Educativa a Cerdanyola Sobre les mobilitzacions educatives a la vila, en general, es parla que és una pena que tant pares, mares i mestres no estiguin concienciats, sobretot de secundària, de la greu situació que s’està patint i es patirà si no es lluita en contra de les privatitzacions. «S’està jugant molt a l’educació».

«En los años 70 y 80 eran las/los maestras/os los que ‘tiraban del carro’ las movilizaciones»

  •  Dimarts 23d’octubre l’InterAmpas d’escoles bressol, primària i secundària tindran dimarts una 2a reunió al CEIP Xarau. (hora a confirmar)

Ordenances Municipals de Civisme

Es veu que a l’Ajuntament hi ha un esborrany per a «regular l’espai públic i les actuacions ‘incíviques'», ha sortit alguna notícia a internet però de moment des del consistori no s’ha informat a la ciutadania.

Hi ha dues qüestions a tenir en compte:

1- Accions considerades ‘incíviques’ incrementen les sancions

2- Queda a mercè de l’Ajuntament considerar què és i què no és incívic. Existeix la possiblitat de que l’ambiguitat de l’ordenança permeti utilitzar la llei sense cap tipus de criteri.

[És a dir, que en aquest context, poden arribar a prohibir les reunions al carrer o qualsevol acte que vulguin o els interessi, ja que han de donar el vist-i-plau.
Per exemple, si a l’ordenança constés que és infracció que hi hagi més de X persones «reunides» o juntes o en grup al carrer, amb aquesta ambiguitat, es podria considerar que un acomiadament de solter amb la corresponent comparsa estaria incomplint la llei, motiu d’infracció? Un casori? Una de les nostres assemblees? Qui delimita això? ]

Hi ha diverses intervencions al respecte i arribem a la conclusió que, emparant-se en coses que la majoria de gent veu bé, com multar per tirar papers al terra o per «pixar al carrer», no recollir els excrements dels animals, etc,  poden «legalment» aprofitar per coartar la llibertat d’expressió reprimint-la amb intimidació i altes sancions. Cosa que é molt greu.
Per molt que diguin que això no té per que ser «a raja tabla», la qüestió és que estarà escrit i el govern de torn pot arribar a aplicar-la amparant-se amb la ‘llei’.

Proposen un Dissabte al Sol amb Manuel Delgado per a una xerrada sobre «Ordenances d’espai públic de les èlits», un company s’encarrega de contactar.

Contra-Ple Comptem amb unes 10 associacions i entitats per portar-lo a terme. Ara només cal preparar els temes a tractar i treballar-ho una mica, a més de l’equip de so.

31 octubre i 14 novembre, Jornades lluita anticapitalista i de VAGA GENERAL S’avança el tema perque la companya ha de marxar abans i porta informació. Es parla d’intentar unir forces, tot i les diferències, però igualment, com es va acordar a l’anterior assemblea, donem suport i difusió totes dues convocatòries. #31O i #14N
*CGT anuncia el trasllat de convocatòria al dia 14N, però es mantenen accions i jornades de vaga de consum i lluita cívica pel dia 31O per part també de Laboral15M Barcelona.

 

 

 

Sanitat

Es decideix fer un comunicat-octaveta informativa, sobre què està passant amb la sanitat pública, conjuntament amb la Plataforma en Defensa de la Sanitat P., a partir del redactat que llegeixen in situ.
Comenten que en aquests moments el 55% de pressupost que la Generalitat destina a Sanitat és a la privada/concertada.

Aprofitarem per repartir a la manifestació del 14N informació tant de l’octaveta anterior com de la campanya «No a l’euro per recepta».

S’acorda eliminar el punt «valoració accions prèvies» perque s’hi dedica massa temps.

Proper ordre del dia (prov.)
1. 14N a Cerdanyola
2. Plataforma Cerdanyola sense abocadors
3.  Ordenança civico-repressiva
4. Altres

2 Respuestas a “[ACTA] Assemblea 15M Cerdanyola 19-10-12

  1. agustinaceituno1@yahoo.com

    NO PODRE ASISTIR ESTOY CON EL BRAZO EN CABESTRILLO Y NO PUEDO MOVERME SALUD

Deja un comentario