[Educació] Crònica: Com volem ser com els finlandesos si no ens belluguem?


El passat 27 de setembre de 2012 els pares i mares de les Escoles Bressol Municipals de Cerdanyola vam manifestar-nos i concentrar-nos davant l’Ajuntament, just abans de començar el Ple que havia de debatre i votar el futur de les Escoles Bressol al nostre poble.

Un futur que, cada dia que passa, sembla més incert.

En la nostra opinió, la manifestació i concentració va ser tot un èxit. Calculem que vam aconseguir reunir aproximadament entre 80 i 90 persones (potser van ser més, però preferim tirar pel capbaix i que es tingui la xifra com a bona). I diem que va ser un èxit, pels següents motius:

1- Perquè la caminada des de la Plaça 11 de Setembre, tot passant pel Passeig Cordelles i fins les portes de l’Ajuntament va produir-se de forma pacífica, sense
incidents, i amb una actitud per part de la Policia Local més que lloable. Inclús el temps (pendent de ploure) ens va acompanyar.

2- Perquè a la concentració que havíem organitzat davant l’Ajuntament amb motiu del Ple del 26 de juliol (aprovació inicial de les propostes en referència a les Escoles Bressol), vam ser just 8 persones.

3- Perquè a la concentració que havíem organitzat el 20 de setembre davant l’Ajuntament, vam ser unes 15-17 persones.

4- Perquè els incentius perquè la ciutadania es bellugui en el cas específic de les Escoles Bressol (inclosos els pares i mares que es beneficiaran per tot el que vam fer!) són realment molt baixos (per diversos motius: molta gent considera que la educació infantil no és una prioritat, el temps de permanència a les escoles és molt baix, etc.).

5- Perquè sabem que a la propera, aconseguirem encara un nombre de persones molt més gran, i perquè no ens conformarem només en manifestar-nos. En aquests moments ja estem unint forces amb totes les escoles de primària i secundària. Per altra banda, ja hem iniciat contacte amb diverses formacions polítiques per iniciar un nou front davant el Parlament de Catalunya.

Però aquest èxit no hagués estat possible sense l’ajuda i la participació dels integrants de la Plataforma del 15-M, sí, aquella que tants mitjans estan intentant etiquetar i encasellar amb la finalitat de desprestigiar-la i aconseguir que rebin el menyspreu o, pitjor, la passivitat de la societat.

Volem mostrar el reconeixement que es mereixen tots els integrants del 15-M pel que van fer, i també a tots els pares i mares que, tot i saber que molt possiblement no els tocarà descompte a les noves quotes amb motiu de la implantació de la Tarificació Social, han decidit donar-nos suport. Quina lliçó heu donat a la resta de ciutadania!

Integrants del 15-M! Tant de bo algun dia aconseguiu ésser com aquell peix que es tan escorredís que cap mal-intencionat pot atrapar. Perquè molts ja ens hem adonat que la gran majoria de vosaltres no teniu color polític ni sou partidistes, sinó que senzillament heu trobat el camí per solucionar els problemes que afecten (i que afectaran a una gran majoria): la transversalització de la societat davant els pitjors problemes.

Ciutadania, desperteu! Com voleu canviar la societat si no ens belluguem!? Ja sabem com han d’anar les coses perquè els qui es belluguen trobin justícia en les seves reclamacions. Com així ha sigut amb tot el que ha passat amb les Escoles Bressol.

I no ens conformarem!

Escoles Bressol Municipals (EBM)

AMPA EBM Turonet
AMPA EBM Cordelles
AMPA EBM Montflorit

 Informació relacionada:

  • [MANIFEST] Escoles Bressol de Cerdanyola (23-09-12)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s