[MANIFEST] Divendres negres a Cerdanyola

El matí de divendres 21, com cada divendres a les 10:00 des del juliol, hi ha hagut una concentració del personal laboral i funcionaris municipals a la porta de l’ajuntament de Cerdanyola. Aquesta acció s’enquadra en el marc de les protestes de la Marea Negra.  A continuació adjuntem el manifest que ha estat llegit i us hi esperem divendres vinent!

MANIFEST PLATAFORMA SINDICAL UNITARIA 
Més de 2 anys després de la primera gran retallada salarial als empleats públics, i lluny de redreçar-se la  situació econòmica, el que està passant és que aquesta està empitjorant greument i posa en perill el nostre futur.

La realitat és que els treballadors públics acumulem, amb les mesures presses pels diferents governs, una pèrdua de drets socials i de poder adquisitiu que es situa més enllà del 20%.
Mentre, s’injecten uns 100.000 M€ en el sistema financer es segueixen exigint sacrificis als treballadors i treballadores del país.
Aquesta política de retallades està suposant una pèrdua de milers de llocs de treball i posa en perill molts milers més.
Davant d’aquesta situació, les organitzacions sindicals signants d’aquest manifest, representants de la totalitat dels col·lectius del Sector Públic, volem manifestar el següent:
1. Els empleats públics som l’instrument que garanteix els drets essencials de la societat del nostre país, com és el dret a la sanitat, l’educació, l’atenció social, la justícia, les emergències, etc.
2. Els empleats públics, treballadors amb un nivell de qualificació necessari per desenvolupar les nostres tasques, accedim als nostres llocs de treball a través de processos selectius oberts a tota la ciutadania on es valora la nostra capacitat i mèrit.
3. Els empleats públics hem vingut prestant a la societat un catàleg de serveis essencials a l’abast de tota la ciutadania, tingui o no tingui recursos per sufragar-los i visqui on visqui, i volem continuar fent-ho.
En conclusió, sense empleats públics no hi ha serveis públics i sense serveis públics no hi ha Estat de Benestar.
A més, estem convençuts de que hi ha solucions i vies alternatives per reduir el dèficit públic que excloguin la política de retallades en el Sector Públic.
Així, demanem la reducció d’altres despeses menys justificades i l’increment dels ingressos a traves d’una reestructuració del nostre sistema fiscal fent-ho més progressiu i que realment pagui més qui més tingui.
Els sindicats signants, considerem que el conjunt de les retallades, les de Catalunya i les de l’estat espanyol, les actuals i les anteriors, són un atac directe a la qualitat dels serveis com a pilar fonamental de l’Estat del Benestar, incideixen directament en l’empitjorament de les condicions dels seus treballadors i treballadores, deterioren la qualitat del servei i les prestacions que ha de rebre la ciutadania. La intenció és clara: una campanya de desprestigi dels treballadors i treballadores publics amb la finalitat de desballestar els serveis públics, deteriorar el seu funcionament i justificar així la seva privatització.
Per això, els sindicats signants, ens constituïm avui com a Plataforma Sindical Unitària amb els objectius de defensar els drets dels empleats públics i garantir la prestació adequada dels serveis públics; per la qual cosa hem de caminar conjuntament amb la ciutadania en la defensa dels mateixos.
CCOO, UGT, IAC, CSIF, USOC, MC, SATSE, USAE, SAC, CSC, STAJ, ASPEC, GESTHA, ANPE
Barcelona 17 de setembre de 2012

Des de l’Acampada esperem que vinguin a participar activament a les properes assemblees, 4 octubre a partir de les 19:00h a la Plaça per, a més d’explicar les problemàtiques poder així treballar i lluitar units/des amb continuitat de cara a l’Ajuntament!

2 Respuestas a “[MANIFEST] Divendres negres a Cerdanyola

  1. Pingback: [ACTA] Assemblea general 21-09-12 | acampadacdv

  2. Pingback: [VIDEO] Divendres Negres a l’Ajuntament de Cerdanyola | acampadacdv

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s