[ACTA] Assemblea general 21-09-12

Ordre del dia aprovat
1. Valoració accions passades
– PAH Plataforma d’Afectats per la Hipoteca
– Mobilitzacions educatives a Cerdanyola
– Divendres negres
2. Properes accions
– 25 setembre Envoltem Congrés/Parlament
– 27 setembre Judici a CafèAmbLlet
– Contra-ple
– Comptabilitat i pressupostos Ajuntament
– Comissió Municipal
– Org interna i comunicació
3. Grups de treball
4. Proper ordre del dia (provisional)

1. Valoració d’accions passades

– PAH Plataforma d’Afectats per la Hipoteca
Expliquen que s’ha fet un assoliment molt important aconseguint la condonació del deute hipotecari de dos companys, el Martí i el Matías amb Bankia, gràcies a la pressió ciutadana amb el suport de la resta de membres del 15M, i més ciutadania.
Tot un èxit què, a més, crea un preferent històric, ja que és el primer cop a Catalunya que Bankia cedeix a la pressió de la ciutadania.
Durant 2 setmanes la PAH va estar a la seu de Bankia de Ripollet  esperant una resposta promesa per part del banc per a trobar una solució perque no els féssin fora de casa i a sobre pagar la resta de hipoteca per vida. Com la directiva de Bankia no contestava, es va aprofitar per a pressionar al banc a la porta fent visible la situació amb lemes i pancartes mentre es recollien signatures per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que pretén modificar la injusta llei hipotecària actual.

Sembla ser que la setmana passada al congrés un partit va presentar  «Fondo de vivenda social»  per a que els pisos en stock del «Banco Malo» siguin per lloguer públic. El PP, recolzant-se a la llei que va aprovar al març, va votar EN CONTRA d’aturar els desnonaments i de fer un «Parc públic de pisos de lloguer» i, a sobre, ha donat ordres als jutjats d’agilitzar els desnonaments per a tenir l’estadísitica dels pisos en «stock viu» per al Banco Malo.

Demà diumenge 22 la PAH estarà recollint signatures a l’Av.Canaletes, a prop del quiosc i del condis.
La propera setmana hi ha previstes més mobilitzacions i recollides de firmes  a partir de dilluns a l’Av. Catalunya al Ibercaja i BBVA. 
(Quan ens confirmin horaris actualitzem les dades).

– Mobilitzacions educatives a Cerdanyola
Representació de 3 AMPES de les Escoles Bressol de Cerdanyola vénen a l’assemblea i ens comenten que volen sumar-se activament al 15M per a continuar lluitant de manera unida. Porten uns mesos mobilitzant-se i dijous van reprendre les accions amb una concentració a les portes de l’Ajuntament.

Expliquen que, entre d’altres qüestions,  hi ha pujades de quotes continuament i que volen «donar canya» perque és intolerable que el preu d’una Escola Bressol Pública arribi a ser fins i tot superior a les que no ho són. La hipocresia de membres de l’alcaldia solidaritzant-se amb escoles bressol externes i sense actuar en aquest aspecte al municipi on governa, ajuda a que continuin la lluita.

«La participación  y movilización esporádica no vale para nada», comenta un company, «Tiene que haber continuidad y unidad en las luchas«. Esperem que així sigui.

Ens convoquen a una Manifestació per a l’educació que sortirà aquest dijous 27 de setembre a les 17.15 hores de l’alzina centenària del Passeig Cordelles per acabar a la porta del ajuntament. Aqui podeu llegir el seu comunicat íntegre!

– Divendres negres a l’Ajuntament de Cerdanyola
Com  a d’altres administracions, aquí també hi ha concentracions de funcionaris cada divendres al consistori, companys de l’Assemblea desconeixien aquesta acció de protesta i els van veure divendres a la concentració. Es van posar en contacte amb ells i ens han passat aquest manifest on s’expliquen els motius d’aquesta acció protesta.

El proper divendres es tornen a concentrar a les 10:00h a la porta de l’Ajuntament, els que puguem ens passarem a recolzar i, aprofitem per a animar-los a participar activament en les lluites de Cerdanyola a la Plaça amb la resta d’Associacions, Entitats, Plataformes i ciutadania units pel 15M.

2. Properes accions

– 25 setembre Envoltem Congrés/Parlament

    

Reafirmem la postura adoptada a l’anterior assemblea (veure Acta07-09-12) i en el comunicat emés aquesta setmana desde l’Assemblea 15M Cerdanyola, el podeu llegir aquí. Des del govern estan ficant por a la població el fet que demostra que els nostres governants estan molt nerviosos i saben que si la gent es mobilitza, estan perduts.

Convoquem per anar plegats/des a la Concentració
«Envoltem el Parlament/Congrés»

Dia: 25 setembre, aquest dimarts
Hora: 17:00h a la Estació de Renfe per anar a ArcTriomf

Teresa forcades, a l’hora de l’Assemblea, parlant del 25S i l’acció al Congrés durant una xerrada a Reus

A Portugal, la gent porta dues setmanes de mobilitzacions massives i contínues i el Govern portugués s’està replantejant les retallades. A més, les forces armades s’han posicionat amb comunicats [1] [2] al costat de les protestes, negant-se a actuar en contra la ciutadania.

Una mostra de que si la gent es mou i pressiona, hi ha d’altres solucions alternatives. Veure la Notícia aquí.

– Sanitat: 27 setembre Judici a CafèAmbLlet

L’Assemblea de Cerdanyola donem suport i estarem amb la Marta i l’Albano, de la revista Cafè amb Llet  dijous 27 a la Ciutat de la Justícia, on seran portats a judici per Josep Maria Via, un dels assessors d’Artur Mas. Demandats com a «caps de turc» després de que la revista treiés a la llum diferents casos de corrupció de la Sanitat Catalana molt greus, on un dels noms que sortia, amb proves que ho corrovoren era el «Sr.» Via. Volen censurar,  amenaçar i condemnar a dues persones que ens representen a tots destapant aquests casos de corrupció com a pretext de que «ataquen al seu honor».

Com no podem permetre-ho, anirem a recolzar-los.
Hem quedat:
Dia: 27 setembre, dijous
Hora: 8:30 a l’estació Renfe Cerdanyola-Ripollet per anar a la Ciutat de la Justícia

[CAFÈAMBLLET] «Hem fet tot el que hem pogut, ara necessitem el vostre ajut»  (lectura recomanada)

Podeu seguir el cas a www.lademandadevia.org i fer difusió!

Si demanden a 2, demanden a tots/es!

Per altra banda, des de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública s’està intentant reactivar més activament la campanya «No a l’Euro per Recepta», i ens comprometem a ajudar amb la difusió i amb la campanya quan ens informin.

– Contra-ple
Com el tema després d’aquests mesos encara està enlaire, es proposa contactar amb associacions/entitats/plataformes de Cerdanyola i comentar-li’s de què tracta el Contra-ple per a que puguin participar i exposar la seva problemàtica i fer-la així visible tant a la població com al consistori.
Esperem que s’hi sumi més gent i poder-lo portar a terme al proper ple de la ciutat.

-Comptabilitat i pressupostos Ajuntament
La idea és, a partir dels documents sol·licitats al consistori, analitzar partides sense justificar de milers d’euros o que els conceptes siguin «poc clars» i demanar més documentació. L’objectiu és pressionar en la Transparència i estudiar si alguns dels serveis que l’Ajuntament contracta a empreses externes  podrien serien més econòmics i amb millor qualitat si es gestionéssin de manera pública.

El problema que hi ha és que de vegades no informen dels plaços que hi ha per a demanar la documentació amb suficient temps, o avisen quan ja s’ha acabat el plaç i això fa que pensar que no els interesa que la gent se’n assabenti dels comptes.

– Comissió Municipal

Des del consistori no saben què fer amb el tema i tot i la decisió que van prendre, la realitat socioeconòmica de fallida financera i política els supera, passant a un molt segon pla el ROM. Potser revifa i l’hem de tornar a entomar.

Deixem el tema «de banda» de moment, tot i ser important, per a prioritzar temes prioritaris en el nostre temps i escassos recursos. Cal fer èmfasi en els temes no instrumentals com seria aquest, sinó en els prioritaris com són la salut amb la magnífica i descarnada radiografia que ens va fer l’Ignacio, sobre la qual demà caldria concretar en base a la seva proposta. L’educació pública que està en un declivi total i absolut, l’atur que constitueix un drama que ens arriba directament o indirecta a tots i totes.*

*Document arribat des de la Comissió Municipal del ROM del qual es va fer un breu resum in situ.

– Organització interna i comunicació
D’aqui unes setmanes farem un taller de comunicació, informarem més endavant. D’actualitzar el Plafó informatiu de la Plaça s’encarregaran 2 companys/es aquestes 2 setmanes.

*Alícia Sánchez Camacho a Cerdanyola
Ens informa una companya que hi serà la representant del PP de Catalunya vindrà a Cerdanyola dissabte. No hi ha gent suficient per a preparar una acció simbòlica i es decideix deixar-ho estar i centrar-nos en les altres accions ja planificades.

3. Grups de treball
Ens distribuïm a 2*grups de treball per preparar i treballar  els temes abans esmenats.
Sanitat: Pancartes i difusió del judici CafèAmbllet i aprofitar pel 25S, i continuar treballant campanya Euro per Recepta.
Educació: Propera manifestació de dijous abans del ple i treball per a mobilitzar la resta de col·lectius educatius de Cerdanyola.
*Contra-ple (Aquest grup s’espera fins a convocar més associacions de Cerdanyola)

4. Proper ordre del dia (provisional)

Accions passades
Accions futures

Propera Assemblea divendres 5 d’octubre a les 19:00h a la Plaça

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s