[ACTA] Assemblea general 01-06-12

Ordre del dia
1. Horari i periodicitat
2. Crèdit milionari 
3. Accions  passades
4. Properes convocatòries Juny
5. Altres

1. Horari i periodicitat
Es consensúa retrasar l’assemblea 1 hora, començarà a les 19:00h.
Continuarem cada 15 dies,  la propera serà el dia 15 de juny, que es fusionarà amb l’Assemblea que la PAH Cerdanyola convoca per aquell dia concret a les 18:00h.

2. Crèdit milionari
L’Ajuntament de Cerdanyola ha demanat un crèdit d’uns 8’6 milions €, en total serà al voltant de 13 milions d’euros (crèdit+interés 7%) per a pagar els deutes retardats a petits proveïdors.

Ja tenim algunes dades més sobre els interessos que tindrà el crèdit, sumant serà de quasi el 7% d’interés, que s’haurà de pagar de deute a 11 entitats bancàries a qui s’ha demanat (una mica a cadascuna, segons les clàusules del crèdit).

Es fa una reflexió molt important sobre la procedència d’aquest enorme deute i es treu en conclusió que les principals causes han sigut:
1 –  La dolentíssima gestió política respecte a la contractació de serveis externs
2 – Van fallar els ingressos previstos del Centre Direccional que sí va generar moltes despeses 90 milions en total, 45 milions a càrrec de l’Ajuntament.
Alguns propietaris de terrenys expropiats estan demanant que els retornin els terrenys, ja que després de tot ara estan abandonats.

Comenta una companya que algun polític del govern municipal ha reconegut en persona que l’Ajuntament estava intervingut…(després a declaracions públiques es nega)

Objectiu que ens proposem: Difondre la problemàtica i sensibilitzar tot el que es pugui a la població sobre el  deute i sobre com s’ha generat.

S’ha de saber que qualsevol benefici que pugui tenir l’Ajuntament anirà directament als bancs, ja que és el proveïdor principal d’aquest crèdit.
(La comissió sobre el crèdit continua treballant en això – dimarts 5 a les 19:00h a l’Ateneu)

Quan a un municipi van deixant de donar-li serveis es veu que hi ha molts interessos per part d’entitats financeres i empreses poderoses, ja que és quan el ténen més lligat i esclavitzat, i això els interessa.

Comenten que estan començant a repartir uns certificats per Cerdanyola per a pagar una altra taxa de reciclatge. Es parla de que és injust que estem pagant una taxa de residus que no té en compte qui recicla i qui no, és igual per a tothom.

Hi ha companys que insisteixen que «no estem en contra dels impostos, però si quan la gestió que es fa beneficia a uns pocs en comptes de a la majoria de la ciutadania. En comptes de certes taxes el que haurien de fer els nostres polítics és rebaixar-se els sous i donar exemple (com el tan idolatrat Hollande de Frància -30%) o amb aquesta diferència reorientar-ho a social del poble, útil.»
Sobre aquest tema es farà una xerrada de l’Auditoria del Deute dissabte 16 juny a la plaça.

També informen que a això es suma un altre crèdit demanat per a les obres de la zona Xarau i que des de la Generalitat ara s’ha reduït la quantitat de subvenció que es donaria.

3. Accions  passades

– Manifestació Educació 22-05- 2012
Un èxit de la unió de tota la comunitat educativa (escoles bressol, primària, secundària, universitats,etc), que va aglutinar només a Barcelona més de 150.000 persones, major si es suma amb la resta de ciutats.
Dels instituts de Cerdanyola van anar juntament uns 80 estudiants, més professorat i d’altres ciutadans. En acabar tota la manifestació (hi havia gent a pl.Catalunya quan la capçalera ja era a Pla de Palau), es va fer una assemblea i es van tractar diferents propostes i accions que s’hauran de debatre a cada centre.

Hi ha centres que s’estan plantejant començar el proper curs amb vagues indefinides, la situació de l’educació pública és molt greu!!

PAH Cerdanyola
El proper dilluns dia 5 a les 10:00h hi haurà una concentració a Unim-Caixa Sabadell de l’Av.Primavera de Cerdanyola per a informar i donar suport a la Clara i la seva família que demanaran la dació en pagament en aquesta entitat. Us hi esperem!

Ens comenten que la PAHC de Sabadell ha alliberat un edifici buit de 3 plantes  el 26 de maig i han aconseguit allotjar a 3 famílies que han sigut desnonades i estan al carrer. L’acció va ser tot un èxit, s’està intentant negociar que es pugui realitzar lloguer social per aquestes famílies.

Recorden que a Terrassa encara hi ha pisos ocupats fa dos mesos de famílies en la mateixa situació.
Aquest tipus d’iniciativa social que ha aconseguit reallotjar a famílies i dacions en pagament és un clar exemple de que, tot i que els responsables i polítics no fan «els deures», ben organitzades i juntes podem fer allò que ens proposem!

  • [AUDIO] Entrevista a membres de la PAH Cerdanyola – Ofegats al Riu Sec 30/05/12
  • [FACEBOOK] PAH Cerdanyola
  • [VIDEO] La PAHC de Sabadell  ocupa un bloc d’habitatges de Catalunya Caixa – europapress
  • [BLOC] La PAHC de Sabadell ocupa habitatges buits de Catalunya Caixa – L’accent.cat

-Com s’entén? Gent sense casa i cases sense gent!
-Un desalojo, una ocupación! 

– Ple municipal maig 
Pla metropolità centre comercial
Ahir dijous 31 s’aprovava un pla general metropolità amb l’objectiu de construir un macro-centre comercial a la zona de l’antiga fàbrica de galetes, més o menys al davant de l’escola Xarau. Un grup municipal, ERC, ha estat fent una gran feina d’investigació on, entre d’altres coses, han pogut descobrir que al darrera de tot això es troba el Banc de Sabadell, com també l’Aiscondel a la zona de la Clota i casualment també està relacionat amb la Plana del Castell. Això fa pudor.
Ja no només està la qüestió de construir o no, si no que el centre comercial que es té previst obrir i que alguns defensen pels només 50 o 60 llocs de treball creant un núvol de fum al voltant, té una sèrie de polítiques laborals que aporta, si més no, una gran inestabilitat als possibles treballadors i treballadores, amb treballs precaris de mesos, acomiadaments per maternitat, etc.. que es porta fent fa molt de temps. A sobre es fomentarà indirectament el transport privat, només hem de veure on està situat. Aquest model econòmic és un gran fracàs per a la ciutat, i més si va de la mà dels nostres governants…molt trist.

«Graba tu pleno»

Celebrem que gràcies a la pressió ciutadana l’Ajuntament hagi tornat a penjar els actas dels plens de 2011 i 2012, i que també hagi penjat els vídeos d’aquest 2012 (no oblidem que encara falten els de 2011…)
Això dels vídeos ens sobta, perquè segons una ressolució cap a un ciutadà sobre el tema l’Ajuntament va argumentar que no els penjava per motius de «protecció de dades» excusa molt dolenta sabent que els plens es retransmiteixen en directe tant a internet com a la ràdio, i que al poble veí feien sense cap problema… una mar de contradiccions i de sospitosa transparència amb tantes trabes.. però, tot i que sigui «a regañadientes» ens alegrem per aquesta aportació!

Per una altra banda, aquest cop no van impedir gravar a ningú el ple, [seguim editant]

– Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors  [estem editant]

Trobada Coordinadora Vallès 27-05-12

  • [ACTA] Trobada coordinadora Vallès

3. Properes convocatòries

Diumenge 3
9:00 h. Marxa homenatge als maquis llibertaris – Cultura i memoria
17:00h Marxa de La CaixaMordor(Av.Diagonal) a Bankia – cacerolada i pitòdrom

Dilluns 5
10:00 h
. PAH Cerdanyola – Concentració a UNIM (Banc Sabadell Av.Primavera) – Es demanarà la dació en pagament per a un veí de Cerdanyola.

Dimarts 6
19:00 h.
Reunió comissió ROM a l’Ateneu

Dimecres 7
19:00 h. Xerrada : Els medicaments al sistema de salut (Rambla Sant Jordi nº2, Ripollet)

Dimecres 13
11:00 h. [CARTELL] Concentració de suport a la Marta i l’Albano (cafeambllet)

a la Ciutat de la Justícia de Barcelona
on es celebrarà l’audiència prèvia al judici

 Divendres 15

18:00 h. PAH Cerdanyola – Assemblea per afectats d’hipoteques i lloguers
a la Plaça.

Dissabte 16
Xerrada: L’Auditoria del deute (què és? es pot aplicar a la ciutat?..etc) a la Pl.Abat Oliba

4. Altres [estem editant]

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s