[ACTA] Assemblea general 19-05-12

Ordre del dia
1. Cerdanyola i la situació financera límit  
2. Es compleix la llei al Ple Municipal?
3. Nou ROM
4. Accions futures
5. Sanitat /Abocadors
6. Banc del Temps
7. Altres (Marató Cínica TV3)
8. Proper ordre del dia

 1. CERDANYOLA I LA SITUACIÓ FINANCERA LÍMIT  

Al Ple de març ja es va aprovar un Pla d’ajust de més de 8 milions d’euros i aquest dilluns passat (14-05-12) es va convocar un Ple extraordinari  per a l’aprovació d’aquest crèdit milionari:
Vots a favor del crèdit: CIU+PSC+PP+ICVEuia
Abscencions: ERC
Vots en contra: CxC

El problema arriba quan s’aprova sense saber el tipus d’interés que ens aplicaran al final, amb el que en 10 anys haurem de pagar més de la meitat de diners del que s’ha demanat. Tampoc sabem qui s’encarrega de l’economia a la ciutat per acceptar un crèdit amb aquestes condicions, ja que encara no és coneguda la representació de cada àrea amb el nou govern [PSC+ICV].

A sobre, la màxima prioritat dels nostres governants és pagar als bancs.
El govern central ja ha injectat més de 110.000 milions d’euros, diners de totes,  amb un interés molt molt baix 1% i ara aquests bancs ens demanen un interés altíssim 7’4%, més de 4 milions € d’interessos. I el pijor de tot és que probablement tot això NO es podrà pagar mai, per molt que es pujin els impostos a costa dels contribuents perquè, el propi govern municipal ja sap que haurà de demanar en 2 o 3 anys un altre crèdit, i així estarem infinitament i de per vida per pagar els anteriors.

A tota aquesta gravetat es suma la possiblitat que el govern central pugui arribar a intervenir* l’Ajuntament de Cerdanyola, això implica que les competències que hi ha com a consistori desapareguin, acomiadació de personal, reducció de salaris, fusió d’Ajuntaments, etc.., mitjançant ordres i actuacions de més adalt. 

Per aquest motiu creiem que és de molta gravetat el moment en el que estem i que s’ha de fer difusió d’aquestes operacions que està fent l’Ajuntament sense preguntar a la població mitjançant Rereferendums municipals si estem d’acord amb tot això (ROM, punt3), perquè ens consta que molts veins i veïnes de Cerdanyola no en ténen coneixement.

A l’Assemblea es crea un grup de treball que s’encarregarà de redactar un escrit per a intervenir al plenillo del proper ple [dijous 31 de maig] preguntant per totes aquelles qüestions i dubtes  que tenim respecte al milionari-infinit crèdit i la vessant jurídica, ètica i política amb que s’han basat.
Es proposa i aprova fer una propera xerrada Dissabtes al Sol sobre l’Auditoria del Deute Ciutadana municipal, en què consisteix, què es pot fer, com?

Quedem el dijous 31 a les 17:30 a la Pl. Abat Oliba per a reunir-nos abans del Ple Municipal. 

  • *[ARTICLE] Ayuntamientos intervenidos (22-03-12) – ReflexionaderoCisastur
  • [INFORMACIÓ] Situació financera límit a l’Ajuntament de Cerdanyola

2. ES COMPLEIX LA LLEI AL PLE MUNICIPAL?

 Valorem que és positiu, essencial i necessari que el Ple de Cerdanyola es retransmeti en directe, tant per internet com per la ràdio, twitter i facebook (com declarava orgullós Victor Francos, nº2 del PSC), de fet, considerem que hauria de ser el més normal a un país democràtic l’accés lliure i transparent a la Informació, i més dels Ajuntaments Municipals. Aquí a Cerdanyola és possible gràcies a l’equip de professionals que treballen en això, càmeres i tècnics de so, etc.

Ara bé, aquesta «transparència» fa sospitar quan ens comenten certs aspectes irregulars a aquest ajuntament, es veu que:

a) La ciutadania no té accés als plens íntegres a cap lloc.
Tota la feinada i gravacions dels professionals no la veu ningú, ja que queden reduïdes a pocs minuts de resum, on desapareixen aspectes que poden ser importants com informació a la ciutadania.

b) Tampoc tenim accés a una còpia íntegra del Ple, ni tan sols demanada per instància on podriem tenir més detalls de les ressolucions d’aquests.

c)***Les Actes dels plens que «teòricament» sí que estan penjades a la web municipal apareixen i desapareixen com fantasmes dins la boira, tot i que la feina de «penjar» un document d’Acta al mes no té molt de misteri.. (sospitós).
Ho podeu comprovar anant a: www.cerdanyola.cat -> Pestanya «l’Ajuntament» -> enllaç «Ple municipal» -> Sessions 2012, sessions 2011 -> Acords adoptats
***Gràcies a la pressió ciutadana s’ha aconseguit que les posin a internet. El mateix dia del PLE, dia 28, casualment les van pujar. Els actas del 2011 i 2012, i només els vídeos del 2012 (esperem que posin els de 2011…)
Ara sí que hi podreu accedir a aquesta informació 
( ara estan a l’apartat sessions i vídeos)

A «Acords adoptats» haurien de sortir els acords dels plens, no la convocatòria d’aquests amb únicament l’ordre del dia. O sigui, que ara mateix tampoc ningú té accés a les ACTES definitives dels acords dels plens anteriors. (Esperem que ho «arreglin», però ara mateix això és el que tenim)

d) També comenten que fa uns mesos el ple s’omplia de ciutadania que volia seguir-lo allà mateix. Ara, de sobte, només deixen entrar tantes persones com cadires hi ha i 4 persones més. Tampoc està escrit a cap lloc que no es pugui pujar. Hi ha persones que no les importa restar dempeus durant tot el ple. A més, si des del consistori s’al·lega que l’espai és insuficient, per què no es fan a altres espais públics més grans?

e) Vista tota aquesta irregularitat en la circulació d’informació sobre les decisions tant importants que prenen els nostres «representants», on podem saber si estan complint el que van prometre a les eleccions, o si d’això ja no s’enrecorden, hi ha ciutadans que van voler grabar el ple per ensenyar-li a persones que no ho podien veure en directe per motius laborals i els van impedir. Aquest estiu es va fer i no va haber-hi cap problema. Ara no deixen.
Bé, aquest impediment i ressolució per part de l’Alcaldia és IL·LEGAL i ho sabem. Probablement l’Alcaldia també ho sap, i això es diu prevaricació. No és una excusa parlar de protecció de dades, si ja es dónen a la retransmissió en directe. Per aquest motiu Cerdanyola ja està tristement inclosa a la llista de poblacions de la Plataforma Graba tu pleno, on tracten sobre aquest tema.
Curiosament a la població veïna no només els graven íntegres, sino que també els penjen a internet

El nostre govern demostra per ell mateix un MANCA de transparència i de democràcia, molt greu per un «suposat» govern que diu ser d’esquerres?. Potser la opacitat que hi ha existeix perque no volen que la gent sàpiga les decisions que s’estan prenent d’esquena a nosaltres, tampoc que mentre ciutadans parlen al plenillo dirigint-se a ells en aspectes importants del poble es posen a menjar i parlar entre ells, i així no podem veure les cares de passotisme i indiferència que posen alguns, tot i ésser la seva feina.
Continuarem exigint una veritable transparència i democràcia a l’Ajuntament de Cerdanyola.

Com al punt 1 anterior, convoquem a la ciutadania a anar al proper ple,
Proper Ple Municipal: 31 de maig
Hora i lloc: 17:30h a la Plaça

3. Nou ROM (Reglament Orgànic Municipal)

Fan un recordatori per si hi ha gent que no ho sap, el Reglament Orgànic Municipal és un mecanisme pel qual a un Ajuntament funciona la democràcia participativa. Al Juliol es va aprovar la creació d’un nou ROM, on també hi hauria una comissió ciutadana.
Ciutadania a títol individual i també del 15M hem entrat instàncies per a formar part d’aquesta comissió ciutadana i també comenten que s’han presentat al·legacions per millorar aquesta «democràcia» consistorial i que han desestimat els suggeriments insinuant que «això no toca«.

Ara s’ha tornat a obrir un plaç, queden uns 10 dies, per tornar a presentar les instàncies que hagin denegat, que podeu descarregar AQUI, i omplir-la si us interessa formar part d’aquesta comissió ciutadana tan important, tant entitats com a títol individual.

Tenim l’oportunitat de fer política justa des de dins amb les nostres propostes i alternatives, no tenim excusa per no apuntar-nos a aquesta comissió ciutadana i forçar un ROM realment democràtic.
4. ACCIONS FUTURES [ESTEM EDITANT]

Diumenge 20 maig
Concentració Protesta contra les retallades als Centres especials de treball.

Dimarts 22 maig
Matí: Vaga d’Educació, tota la comunitat educativa 12:30- Pl.Universitat

  • [CONVOCATÒRIA] Vaga en defensa de l’Educació Pública i de Qualitat
  • [CRÒNICA I FOTOS] L’èxit de la Vaga d’Educació omple Barcelona d’una veritable marea groga (22-05-12)

Tarda: Casserolada a les Torres de La Caixa «Mordor» 17:00h a Av.Diagonal – Tots els dies hi ha convocatòria, espaicoordinacio.net/calendari

  • [VIDEO] Nosaltres no hem marxat, Caixerolada Permanent #Occupy Mordor – No a la censura informativa

Divendres 25

Dissabte 26

Diumenge 27

  • [CONVOCATÒRIA] Trobada d’Assemblees del Vallès Occ a Montcada – 11:00h

Dijous 31 de maig
Ple municipal – 17:30h tothom qui pugi a la plaça 

Divendres 1
 18:00h – Assemblea General a la Plaça

Diumenge 3 de juny
  • [MARXA] II Homenatge als maquis a Cerdanyola del Vallès – Mai Més Cultura i Memòria antifeixista
Dimecres 6 de juny
  • [SANITAT] «Els medicaments al sistema sanitari» – Plataforma Sanitat amb Joan-Ramon Laporte

5. Plataformes: Sanitat i Abocadors

La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública organitza una xerrada el dimecres 6 de juny (19:00 h.) al Centre Cultural de Ripollet nº2-4 :
«Els medicaments al sistema de salut» amb la participació de
Joan-Ramon Laporte
, Cap de Servei deFarmacologia clínica, Hospital Universitari Vall d’Hebron; Director de l’Institut Català de Farmacologia.

Des de la Plataforma Cerdanyola sense abocadors  proposa postposar aquest punt a la propera assemblea. Sobre la roda de premsa de divendres comenten que van aparèixer molt pocs mitjans de comunicació i ho atribueixen a les retallades de personal en comunicació, ja que amb menys personal han de cobrir més notícies i events.

  • [AUCA] Història d’un abocador: Can Planas

6. Banc del temps 

Una companya proposa fomentar el Banc del Temps, una bona iniciativa que porta funcionant a Cerdanyola fa un temps però la ciutadania no en té molt coneixement. Es crea un grup de treball per a posar-se en contacte amb aquest Banc de Cerdanyola, col·laborar i intentar fer-lo més accessible. Una altra companya comenta que existeix una altra alternativa semblant «CES» (Ecoxarxa del Vallès Occidental). S’informarà a la següent assemblea sobre tot això.

7. Altres

  • [VIDEOTv3 i la Marató «per la pobresa»: No falten cadires, sobra cinisme.


8. Proper ordre del dia
ROM – Crèdit
Accions passades
Properes convocatòries
Plataforma Cerdanyola Sense Abocadors
Altres

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s