[ACTA] Assemblea General 24-02-12

ORDRE DEL DIA

1) Proposta de xerrada pels Dissabtes al Sol
2) Informació sobre el proces judicial pel desnonament del Clot
3) Valoracions d’accions passades
3.1   Dissabtes al sol
3.2 Coordinadora del Vallès
3.3  Carnaval de Ripollet
4) Comissió de seguiment del ROM
5) Informació de la PAH de Cerdanyola
6) Properes mobilitzacions convocades.
7) Trobada amb la Clau
8) Proposta d’ordre del dia per a la propera assemblea (divendres 9 març)

1) Proposta de dissabte al sol i debat sobre la postura del 15m davant la mobilització pels drets laborals (reforma, dret a vaga…)

S’accepta la proposta que el proper dissabte al sol sigui sobre la “contrareforma laboral” del PP. La idea és convidar algú que expliqui a fons els seus aspectes més rellevants i en acabat obrir un debat sobre les accions que cal emprendre contra la reforma i també per evitar la nova llei que retallarà el dret a vaga.
Es parla que hi hagi dues parts ben diferenciades en aquest “dissabte al sol”, la primera part a càrrec del o la ponent ha de ser purament informativa, a la segona part haurien de debatre propostes concretes de lluita.
Es proposa que aquest dissabte al sol sigui conjunt Cerdanyola-Ripollet. Es parla força sobre quin perfil ha de tenir la persona que convidem a fer la xerrada  i es valoren diferents opcions. Estaria molt be portar a un advocat laboralista o fins i tot a un inspector de treball, sorgeixen propostes concretes en aquesta línia que es donen per vàlides.
Es forma un grup de 4 persones (mixt entre Cerdanyola i Ripollet) per preparar aquest dissabte al sol. La data ja es concretarà més endavant.

Postura del 15m de Cerdanyola davant la contrareforma laboral

Com a conseqüència del punt anterior i a petició d’alguns assistents s’obra aquest segon punt per tal de debatre i que l’assemblea prengui una decisió sobre la postura del 15m-Cerdanyola davant les possibles mobilitzacions que hi haurà, tenint en compte la possible manca d’unitat d’acció entre sindicats diversos, partits polítics diferents i moviments socials variats.

Després del debat l’assemblea pren la decisió que el 15m de Cerdanyola aprofitarà sempre les convocatòries que es facin (a la ciutat, a la comarca, a Barcelona)  a favor dels drets laborals, contra la reforma i contra la nova llei de vaga que ja estan preparant.

Per concloure, el 15M sortirem al carrer sempre que es convoquin mobilitzacions, i davant la manca d’unitat en la lluita treballarem per l’entesa i intervenint sempre a favor de la unitat d’acció.

2) informació per part de dues persones de la nostra assemblea afectades per la càrrega policial en el desnonament del Clot el passat juliol.

La passada setmana van cridar a declarar a una persona de l’assemblea de Cerdanyola imputada arran del desallotjament d’una família al Clot el passat 25 de juliol. Encara no se sap exactament quin delicte li imputen, ni tant sols si anirà per jurisdicció civil o penal. Ara per ara els advocats desconeixen quines penes se’ls pot imposar. S’acorda que els encausats aniran informant a l’assemblea de l’evolució del procés.

3) accions passades
3.1) Valoració coordinadora Vallès Occidental

A la passada coordinadora del Vallès Occidental, celebrada el diumenge 12 a Barbera del Vallès hi van assistir 12 assembles locals, cosa que suposa una gran fita respecte l’anterior (es felicita les persones que van fer la feina de contactar). Fins ara s’ha contactat amb 20 assemblees.

En quan al desenvolupament de l’assemblea a Barbarà: com que hi havia assemblees “noves” es va dedicar força temps a presentar-nos i a posar en comú què fa cadascuna i això va anar en detriment de ser resolutiva.

Pel que fa a l’Acció Unitària d’Assemblees del Vallès a Badia, va formar-se una comissió per a preparar-la. L’acció s’ha fixat en principi pel dissabte 10 de març. La comissió continuarà informant sobre l’acció en els propers dies.

S’informa que abans de l’hora d’inici de l’assemblea es van personar al lloc 3 mossos d’esquadra que van endarrerir l’inici de la mateixa més enllà de mitja hora al•legant que no teníem permís i demanant DNI’s de les persones responsables. Se’ls va respondre que responsables ho érem totes les persones presents (una quarantena). Finalment vam dir-los que ens permetessin deliberar en grup què fèiem i amb aquesta excusa va començar l’assemblea. Van estar per allà una estona, van tornar més tard, però no ens van tornar a “molestar”

3.2) la Xerrada “dissabtes al sol” sobre “pressupostos participatius” que va tenir lloc el passat 11 de febrer a la plaça de l’Església. Els ponents van centrar-se molt en la experiència duta a terme a la ciutat de Porto Alegre (Brasil). En aquella ciutat la coalició governant d’esquerres van aprofitar la manca de recursos econòmics per implicar a la població en la assignació dels recursos col•lectius. La xerrada s’ha valorat com a molt interessant.

3.3) Carnaval de Ripollet.
Els membres de l’assemblea de Cerdanyola conjuntament amb l’assemblea de Ripollet vam organitzar una comparsa critica per a la rua del passat 18 de febrer. La comparsa consistia en un carro on hi eren els principals dirigents europeus i de l’Estat (Merkel, Zarkozy, Rajoy) La gent de la  comparsa de a peu anava disfressada de burros. L’acollida per part dels veïns i veïnes de Ripollet va ser molt bona.

4) Comissió de seguiment del ROM
Els membres de la comissió que treballa aquest tema van informar que estan preparant “suggeriments” per entrar en el període d’al•legacions i que van en tres sentits:
    qüestionar que la Comissió Ciutadana estigui representada només amb dues persones a la “Comissió” que pren les decisions.
    qüestionar que aquestes dues persones tenen dret a paraula però no a vot.
    qüestionar que l’alcaldessa ha decidit que les reunions de la “Comissió” que pren les decisions s’iniciïn sense la presencia les representants de la ciutadania.

Es proposa un model participatiu d’ajuntament en el qual la ciutadania pot influir en les decisions polítiques.

S’explica el marc legal de la democràcia representativa, el qual no contempla la participació i que s’haurà d’apel•lar a la voluntat política i als compromisos dels partits als seus programes electorals.

Per últim, les persones que van assistir al Ple d’aquest mes, van explicar el debat que sobre aquest tema va obrir CXC, i les intervencions de dos membres de la nostra assemblea en el Plenillo, i de com l’alcaldessa va impedir que una d’elles s’expressés.

La propera reunió de treball serà el dimecres 7 de març a les 18 hores a l’Ateneu.

Es proposa que hi hagi un dissabte al sol sobre el ROM.

5) Informació de la PAH de Cerdanyola.

La PAH es va reunir amb l’alcaldessa Carme Carmona, el tinent d’alcalde Paco Ortiz i el Sr Marc Mellado, Cap de Gabinet d’Alcaldia. La PAH va entregar un escrit on s’argumenta la manca d’implicació del govern en els desnonaments i es denuncia  l’ incompliment de la Moció que es va aprovar al Ple per unanimitat. Davant d’això l’alcaldessa es va ofendre i va contradir els arguments. Tot seguit va marxar, després d’uns 15 minuts de reunió, a causa d’una visita mèdica programada, cosa que li impedia per endavant d’estar present a la reunió concertada amb la PAH des de feia dies.
La reunió va continuar amb el Sr Ortiz i el Sr. Mellado, els quals informen que el govern de Cerdanyola s’està reunit amb els de Montcada i Ripollet per muntar conjuntament una oficina de mediació, tal com ja existeix altres llocs com Sabadell o Terrassa. La PAH demana assistir a aquestes reunions de treball per poder PARTICIPAR en les decisions que prenguin.

La PAH i el Govern de Cerdanyola tenen concertada una propera reunió el dia 29 a les 12.00.

6) properes mobilitzacions convocades

A l’assemblea hi ha un estudiant de la UAB, un de la UPC i una treballadora de la UAB que ens informen sobre la vaga dels dies 28 i 29 convocada tant pels estudiants, com pel professorat, com les treballadores i PAS (personal d’administració i serveis), i per tots els sindicats. S’informa d’alguns dels greuges que han motivat la vaga.

S’informa també de la concentració a la Pl. Espanya (BCN) del 29 coincidint amb els i les treballadores de TMB (tot i que en aquest moment encara hi ha dubtes de què faran els treballadores del metro).

S’informa  que des de la Sanitat s’està intentant organitzar mobilitzacions per coincidir amb aquest dos dies de vaga. Sembla que durant la nit s’ocuparan alguns CAP’s i que el 29 sortiran algunes columnes de gent cap a la Pl. Espanya, segurament des del Hospitals de Bellvitge i Dos de Maig. Però es constata mancança de força i hi han algunes des-convocatòries per manca de gent.

7) resposta a La Clau sobre l’oferiment que ens van fer d’una trobada per analitzar la situació del 15M.

Fa dies que vam rebre la proposta d’una reunió amb el casal la Clau per fer una reflexió conjunta sobre el 15M, a la qual vam respondre agraint-los-ho però no vam concretar cap data.

En aquesta assemblea d’avui s’ha acordat reiterar l’agraïment per la proposta i proposarem que triïn un divendres que no coincideixi amb l’assemblea ordinària, aprofitant que convidin a la trobada a tots els col•lectius que habitualment es reuneixen al local de La Clau. Queda encarregat un membre de l’assemblea a fer aquest contacte.

8) Proposta per l’Ordre del Dia de l’Assemblea del divendres 9 de març

1.- Valoració mobilitzacions 27, 28 i 29 de març.

2.- Comentar l’estat de la organització del proper Dissabte al Sol sobre la Reforma Laboral.

3.- Seguiment dels treball sobre el ROM.

4.- Converses amb la Clau per la reunió conjunta.

5.- Decidir quina utilitat li donem al text que tenim escrit i consensuat en el qual reivindiquem uns pressupostos participatius a Cerdanyola. Decidir si la llegim al Ple de març, si la publiquem a la premsa local, com relacionem la reivindicació amb el nou ROM.

En la col•lecta feta per a la caixa de resistència es recullen 54’60 Euros, que sumats als 65’25 Euros que hi havia, dona un total actual de 119’86 Euros.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s