[ACTA] Assemblea general 10-02-2012

ORDRE DEL DIA

  1. ROM
  2. Carnestoltes
  3. Coordinadora Vallès Occidental
  4. Dissabtes al Sol: demà dissabte 11 de febrer  – pressupostos participatius
  5. Informació desnonament de la PAH
  6. Informacions vàries: Can Batlló, Fòrum social català, Assemblees ciutadanes constituyents


1. ROM

La Comissió del ROM està treballant en tres àmbits d’actuació: – funcionament dels òrgans representatius de l’ajuntament, – la participació ciutadana i – models d’ajuntaments participatius.

Tenim que treballar molt l’àmbit de la participació ciutadana, estructurant el model que ens agradaria tenir, i com aconseguim donar-li format i cohesió.

Donat que no volem deixar el poder polític absolut en l’alcaldessa i  ens inquieta molt que la modificació de l’actual ROM sigui un pas regressiu per la participació ciutadana, amb reducció d’espais públics i obligatorietat de demanar permís per a tot, tenim una feinada a fer. S’ha publicat el inici del procés de constitució de la comissió ciutadana per a l’elaboració del nou ROM i hauríem de fer instàncies sol·licitant la nostra participació en aquest procés (tan aviat com s’obri el termini), o qualsevol cosa que deixi constància de la nostra veu i les nostres necessitats.

 Es proposa la possibilitat de fer un ple de participació ciutadana al carrer cada vegada que hagi ple a l’ajuntament, però és evident  que en aquests moments som poques persones i això deixaria veure la nostra debilitat.

La Comissió del ROM ens convida a participar en la propera reunió el DIMECRES DIA 22 A LES 18 HORES.

 

 2.       CARNESTOLTES

Una vegada confirmem que tenim carro, podem començar a donar forma a la idea de la nostra rua de carnestoltes.

Portarem un carro que passejarà als grans lladres retalladors: Merkel, Sarkozy, Mas, Rajoy… Hi hauran ricachones que portaran les seves carteres de paradisos fiscals i les butxaques carregades de billets. Portarem tisores, un cotxe amb música i molta gent que farem de “burros” (de negre rigurós, guants negres i unes grans urelles). Els “burros”, evidentment, anirem tirant del carro.

Es demana que es confirmi la participació en la desfilada lúdica/festiva/reivindicativa del dissabte dia 18, ja que forma part de les bases de la inscripció i es convoca a la gent que vulgui col·laborar, a la propera reunió que tindrà lloc en el Centre Cívic que hi ha al carrer Ntra. Sra. Dels Angels 15 el proper dimarts dia 14 a les 19 hores.

 

 3.       COORDINADORA ASSEMBLEES DEL VALLÈS

Es valora que el 15M de Cerdanyola pugui portar propostes pròpies a la Coordinadora d’Assemblees que es reunirà diumenge dia 12 a Barberà:

1)      Donat que el fred ens ha replegat cap a dintre, acordar un dia (el mateix per a tots els pobles del Vallès), en el que es tornin a convocar activitats i assemblees a les places. Es proposa que aquest dia pugui ser durant els mesos de març o abril. S’aprova aquesta proposta.

2)      La participació del 15M-cdv en una acció mediàtica a Badia, aportant el manifest que hem preparat. S’aprova aquesta proposta.

3)      La creació d’una Caixa de Resistència amb la aportació dels nostres diners, que serviran per a despeses de fotocòpies i necessitats vàries. Aquesta caixa es passarà cada vegada que facin un acte. S’aprova aquesta proposta a nivell local. (En un principi, es va plantejar la proposta a nivell d’assemblees del Vallès, però es va desestimar).

4. DISSABTES AL SOL: demà dissabte 11 de febrer – pressupostos participatius

Està tot preparat per demà. Donat que aquests últims dies les temperatures estan sent molt baixes, tenim dubtes que no puguin estar al sol i tornin a tenir que replegar-nos cap a dintre. És per això, que com a segona alternativa, es sol·licita també una sala a l’Ateneo (que finalment no hem necessitat).

5.       INFORMACIÓ DESNONAMENT DE LA PAH

Ens pensaven que el desnonament de la companya Anna havia estat cancel·lat definitivament i només ha estat ajornat temporalment. En qualsevol moment el jutge pot tornar a demanar el desnonament. És un tema que no s’ha tancat i això produeix angoixa, molta angoixa.

Des de la plataforma estan molt descontents de l’actuació de l’ajuntament que s’ha rentat les mans i  l’ha demanat a Anna que no faci publicitat del seu problema.

Des de la plataforma volen fer una carta i un comunicat de premsa i sol·licitar reunió amb l’alcaldessa.

Es parla de la possibilitat de fer un acte un divendres al matí a “La Caixa” més gran de Cerdanyola, però no es concreta. Es comenta que si aquest acte s’ha de fer al matí es mesurin les forces, ja que hi ha gent que treballa als matins.

6.       INFORMACIONS VÀRIES

1)      CAN BATLLÓ – Durant els dies 11 i 12 s’ha convocat a Can Batlló unes jornades de debat “Pensar el moment” sobre la situació actual del 15M. Espai de reflexió, anàlisi crític d’aquest moviment i estratègies a seguir.

2)      FORO SOCIAL CATALÀ – El Foro Social Català són trobades bianuals que comencen en el 2008 impulsats principalment per Justícia i Pau. Però actualment, amb la necessitat d’entendre la crisi i les seves conseqüències , s’està vertebrant en eixos de treballs i anàlisi, amb la necessitat clara de passar de la indignació a l’acció i combatre la crisi canviant el sistema.

3)      ASSEMBLEES CIUTADANESES CONSTITUIENTS – És gent que pensa que els seus problemes no poden tenir solució dintre d’aquest marc constitucional i volen canviar el marc constitucional, organitzant la societat d’altra forma.

La gent necessita canviar coses, perquè la injustícia social és molt alta. Tornem de nou a reflexionar sobre qui som i cap a on anem. El fet de parlar sobre les assemblees ciutadanes constituients ens fa pensar en altre possible tema de dissabtes al sol: una nova constitució.

La gent s’ha anat retirant i quedem molt pocs: no hem decidit l’ordre del dia de la propera assemblea, de moment i respecte les dades i informació d’aquesta llancem un possible ordre del dia:

Guia del proper ordre del dia:

1. Accions passades: Informació Rom, Carnestoltes, Assemblea del Vallès, Dissabtes al sol

2. Accions futures

3. Altres

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s