[ACTA] Assemblea General 27-01-12

ORDRE DEL DIA
1. Seguiment i valoració d’accions anteriors.
2. ROM
3. Cerdanyola 2000
4. Can Xarau
5. Convocatòries / Calendari
6. Assemblees constituents
7. Antena ADIF
8. Dissabtes al Sol


1.SEGUIMENT I VALORACIÓ D’ACCIONS ANTERIORS

– TMB51: La vaga d’usuaris de Transport Metropolità de Barcelona (TMB), va ser minoritària, tot i així, va ser secundada per algunes persones.
– Badia: Al voltant d’un centenar de persones es van aplegar a Badia del Vallès per protestar pel tancament del Col·legi de la Muñeira. La intenció de l’Ajuntament és tancar el centre per vendre el solar.
– 26G Can Planes és SÒL CONTAMINAT: La valoració general és molt positiva perquè finalment es va aconseguir que a l’Ajuntament es decidís declarar Can Planes com el que és, sòl contaminat. Alguns partits van votar per estratègia, altres per convenciment i altres per no quedar-se sols, tot i així la decisió va ser sorprenentment unànime.
Pel que fa a la protesta a la plaça, va ser poc contundent. No hi havia gaire gent i la poca gent que hi havia oferien una actitud de fredor. Seria important que la propera concentració / cassolada es preparin alguns consignes per cridar. Tot i així, també s’ha de tenir en compte l’hora pel que fa a la participació ciutadana, eren les 17:30, feia fred, etc.
L’encartellada es valora positivament perquè fan pressió visual a tots aquells/es regidors /res que passegen pel poble i els arriben a veure. De la mateixa manera, no hem sigut capaços a través dels cartells de cridar a la participació ciutadana en les accions.
Arribem a la conclusió que enviar comunicats als mitjans de comunicació (Cerdanyola Crida, per exemple) sobre allò que pensem / fem té conseqüències positives.

2. ROM

L’Ajuntament encara no ha convocat cap data per començar a elaborar el ROM.
Els pressupostos participatius han de formar part de la reivindicació del ROM.
És necessari augmentar l’espai on es realitza el ple de l’Ajuntament. La sala del ple ha d’encabir tota aquella gent que en aquells moments desitgi presenciar el ple. No és suficient amb la visualització per televisor en una sala annexa, si es nega l’accés al ple es pot considerar un acte antidemocràtic, ja que disminueix la participació de la ciutadania. A molts municipis, els poliesportius i les sales de gran capacitat ja es destinen també per aquestes reunions multitudinàries. Per descomptat que aquest punt és necessari que consti en el nou ROM.
Els Consells Locals es poden convertir en una de les vies per aconseguir un augment de la participació i influència dintre de l’Ajuntament.
Com a fet puntual, ahir a l’Ajuntament (26/01/2012), l’alcaldessa va negar la Plataforma l’inici del debat mitjançant la seva paraula, tot deixant de banda el ROF, la llei que permet a les plataformes iniciar el debat.

3. CERDANYOLA 2000

Un company de la Plataforma “Cerdanyola 2000, Diagonal 16 al 34” va acompanyar-nos, com ho faran a partir d’ara, durant l’assemblea i ens va exposar la problemàtica que intenta solucionar la seva plataforma. Va explicar que la plataforma veïnal va sorgir degut a que l’actual Associació de Veïns no donava resposta a la problemàtica del barri. També va esmentar la necessitat de que totes les Plataformes es trobin unides perquè la unió fa la força.
Trobem que la lluita des de les plataformes és vital perquè aquestes treballen amb els/les afectats/des, disposen d’una activitat basada en la llibertat, tenen una història i recorregut que han generat un aprenentatge i totes comparteixen l’enfrontament a l’estructura governativa; a tots/es ens uneix aquesta estafa econòmica. Des d’aquí, el paper del 15M a Cerdanyola pot exercir d’element aglutinador de totes aquestes lluites. Aglutinador perquè totes les persones que treballen en aquestes organitzacions estan presents a l’assemblea de la mateixa manera que totes les persones que participem a l’assemblea donem suport a les Plataformes quan és necessari. Participació i compromís mutu.
No cal que es constitueixi una nova Plataforma que desenvolupi aquest paper, ni que el propi 15M adopti una forma legal a través d’un NIF.

4. CAN XARAU
La solució d’aquest espai correspon al polígon d’actuació del Carrer La Pau.

5. CONVOCATÒRIES / CALENDARI
27 GENER, Manifestació: “Aturem les retallades”
16.30 h RENFE
17:00 h Cantonada El Corte Inglés-Ronda St. Pere

7 FEBRER, Desnonament a Cerdanyola
A la 13.00 h, carrer Gavà nº 13 de Montflorit, Cerdanyola (al costat de la Bruixa)

10 FEBRER, Assemblea Acampada Cerdanyola
18.00 h al Vestíbul de l’Ateneu de Cerdanyola

12 FEBRER, Trobada Assemblees Vallès
11.30 h Ajuntament Barberà del Vallès

14 FEBRER, Xerrada Sanitat
18.00 h Ateneu de Cerdanyola del Vallès

18 FEBRER, Carnestoltes
COMPARSA CONJUNTA CERDANYOLA O RIPOLLET

6. ASSEMBLEES CONSTITUENTS
Diosdado Toledano, que va participar en un dels actes de “Dissabtes al Sol” que fem a la plaça va esmentar que una reforma de la constitució no és la solució. Es planteja la necessitat d’una nova constitució. Aquest dimarts hi ha una reunió sobre aquest tema, a la que un membre del col·lectiu assistirà i ens mantindrà informats/des.
Els 17 i 18 de Març té lloc a Cadis un debat per l’elaboració d’una nova constitució:
http://constituyentes.wordpress.com/

7. ANTENA ADIF

La situació actual correspon a l’espera d’obtenir un pressupost d’un enginyer que calcularà la intensitat de les ones electromagnètiques per determinar el grau d’afectació dels efectes d’aquesta antena sobre la població.
Definitivament, les ones són electromagnètiques.
La implicació dels pares i mares encara és minoritària, caldria aconseguir més suport, tant dels pares i mares, veïns i veïnes i ciutadans i ciutadades de tota Cerdanyola.
Es crea un grup per treballar aquest tema.

8. “DISSABTES AL SOL”

– Es consolida el grup que portaria la jornada.
– Es farà pa amb tomàquet per tothom.
– Existeix la possibilitat que algun membre d’Unió Municipalista de Sant Pere de Ribes o de la CUP exposi la seva experiència.
– Aquest acte es posposa pel dissabte 11 de febrer.

ORDRE del DIA PROPERA ASSEMBLEA 11-02-2012
1. Valoració accions passades
2. ROM
3. Assemblea Vallés
4. Dissabtes al Sol
5. Carnestoltes
6. Antena adif
7. Deute ajuntament
8. Informacions vàries

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s