[ACCIÓ] Concentració-Cassolada davant l’Ajuntament: Can Planas és sòl contaminat 26-01-2012

Davant la manca de resposta dels partits polítics (a excepció de CxC) respecte la nostra exigència com a ciutadans/es de Cerdanyola de posicionament sobre l’Acord de Ple que té com a finalitat declarar Can Planas  sòl contaminat, procedim a posar en marxa la nostra campanya de protesta.

Aquest mes es debatrà i es votarà un Acord de Ple important per la ciutat: sol·licitar com a Ajuntament que la Generalitat declari sòl contaminat l’Abocador de Can Planas. A Cerdanyola, per raons històriques, hi ha vuit abocadors , alguns d’ells estan químicament actius i necessiten un remei a la contaminació que generen a l’ambient. L’Abocador de Can Planas és, amb molta diferència, el més perillós de tots i cal  que els nostres representants polítics assumeixin la seva responsabilitat vers la ciutadania  i treballin seriosament per la seva gestió i solució. Han amagat i tergiversat informació, han actuat al marge de la legislació vigent, han volgut construir al damunt i al voltant i, segons alguns estudis jurídics, algunes administracions públiques han presumptament delinquit. Considerem que al darrera de tot plegat hi ha interessos purament econòmics, inclús d’empreses privades que es van beneficiar contaminant i ara pretenen incrementar el seu lucre construint allà, oferint solucions barates i ineficaces.. Nosaltres com a part activa de la ciutadania diem NO! i exigim que l’Administració compleixi la llei, declari sòl contaminat Can Planes i el netegi.

Tal com estableix la nostra legislació, cal que es busquin responsabilitats vers aquest problema i exigir que pagui qui va contaminar, en comptes de seguir-se lucrant amb drets d’edificabilitat i altres argúcies nascudes de la connivència entre el poder polític i el poder econòmic. Volem que el primer i màxim objectiu dels nostres gestors públics sigui protegir la salut de les persones i del medi ambient en què vivim.

En aquesta situació: convoquem una concentació de protesta el dia 26  de gener a les 17:30 per demanar als polítics que votin a favor,  considerant una traïció frontal a la ciutadania de Cerdanyola l’abstenció o la votació en contra. Així mateix, felicitem a la Plataforma Cerdanyola sense Abocadors pel treball perseverant en la  seva lluita per la salut i la sostenibilitat respectant el dret de
tots/es a la participació en els afers públics que ens afecten.

Prou corrupció política i econòmica!

NETEGEU CAN PLANAS I QUI VA CONTAMINAR QUE PAGUI!!

2 Respuestas a “[ACCIÓ] Concentració-Cassolada davant l’Ajuntament: Can Planas és sòl contaminat 26-01-2012

  1. Pingback: [ACTA]Trobada d’Assemblees del Vallès 15-01-12 | acampadacdv

  2. Pingback: [ACTA] Trobada d’Assemblees del Vallès 15-01-12 | coordinadoravallesoccidental

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s