[ACTA] Assemblea General 13-01-12

ORDRE DEL DIA
1. Dissabtes al sol
2. Abocadors
3. PAH
4. Sanitat
5. Antena
6. Gestió de l’Assemblea
7. Repàs de convocatòries
8. Ordre del dia per la propera assemblea (27.01.2012)

1. DISSABTES AL SOL
1.1. Valoració del dissabte I
En conjunt es valora molt positivament la intervenció del ponent  i s’entra a comentar i debatre alguns dels continguts i propostes: caràcter global de la crisi, la pèrdua de sobirania nacional per la ingerència en la constitució i en els pressupostos, la sortida de l’euro per sortir també de la manipulació, la necessitat de la nacionalització de la banca i garantir la producció del gruix de necessitats bàsiques dins el propi estat, la importància de la iniciativa d’abast nacional de redacció d’una nova constitució…

S’apunta la manca d’aprofundiment en els altres dos temes de la trobada: reforma laboral i atur. S’obre un debat entorn als sindicats.

Es suggereix la possibilitat de dedicar un “dissabte al sol” a aquest tema.

S’acorda l’interès de la iniciativa de redacció d’una nova constitució i la voluntat de seguir el procés i estar-ne al corrent. En principi s’encarregarà d’informar el Luís.

1.2. Preparació del dissabte II
Es reprèn el debat sobre el calendari, també en relació al tema (pressupostos participatius) i a la conjuntura d’aprovació dels pressupostos municipals en els proper ple.

Així s’acorda que:

-Els dissabtes al sol seran EL PRIMER DISSABTE DE MES. Així, la propera trobada es trasllada al dissabte 4 de febrer.

-El grup encarregat d’organitzar el dissabte al sol sobre pressupostos participatius redactarà també una carta sobre el tema adreçada al ple municipal que es llegirà en la propera sessió del dia 26 de gener. La consensuació del contingut es farà a través d’internet.

2. ABOCADORS
Tal com es va acordar a la darrera assemblea, es va fer arribar una carta a tots els partits polítics, demanant el seu posicionament pel que fa a la declaració Can Planas sol contaminat abans del dia 10 de gener i anunciant mobilitzacions ciutadanes en cas d’oposició.

Només han contestat (afirmativament) els partits membres de la plataforma contra els abocadors i altres grups han manifestat descontent pel to de la carta.

S’obre d’un debat sobre l’estratègia a seguir específicament com a 15M (es coincideix que independent i al marge del sistema de partits polítics), també en relació a la plataforma contra els abocadors (que també desenvolupa la lluita a nivell institucional).

S’acorda que:

-Es convoca una concentració ciutadana i cassolada pel proper dijous 26 a les 17:30 a la porta de l’ajuntament abans del ple, amb l’objectiu de:

Manifestar el rebuig per l’abocador de Can Planas.

Reivindicar la declaració de sòl contaminat com un primer pas per a la solució del problema i una millora de la gestió.

Reivindicar el dret de tota la ciutadania (i no només a la classe política) a participar, opinar i incidir en la gestió municipal, començant pel dret d’assitència als plens municipals.

Per això es preveuen octavetes, cartells i nota de premsa. L’organització de la difusió es farà a través d’internet.

3. INFORMACIÓ DE LA PLATAFORMA D’AFECTATS PER LA HIPOTECA
Recentment la PAH ha aconseguit ajornar durant un mes el desnonament d’un ciutadà de Cerdanyola. L’expulsió de la llar es deu a la situació familiar i males gestions per part de l’administració municipal (?). Es possible que necessitin suport de la ciutadania i del 15M properament.

A Terrassa s’ha obert una oficina (municipal?) per negociar la dació en pagament. La PAH mirarà de posar-s’hi en contacte i informar-se millor sobre el seu funcionament.

4. INFORMACIÓ DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA
Recentment el president Mas ha estat de visita a Barberà. Malgrat la convocatòria ciutadana per manifestar-se, s’ha reunit un grup d’unes 60 persones. Es reflexiona sobre la importància de les accions i la necessitat d’un canvi d’estratègia; alhora es constata la limitació de la capacitat de convocatòria.

Properes convocatòries:

-19 de Gener: Trobada d’organitzacions en lluita per la sanitat pública a l’ateneu roig de Gràcia.

-14 de febrer: Xerrada a l’Ateneu de Cerdanyola sobre les retallades a sanitat. Es convida a tothom a assistir-hi i intervenir en tant que usuaries/indignades.

-Carnestoltes (16 de febrer): Es proposa fer una (o vàries) comparses reivindicatives per a les rues de Cerdanyola i Ripollet.

5. INFORMACIÓ DE LA PLATAFORMA CONTRA L’ANTENA ADIF
La plataforma ha recollit més de 1300 signatures i volen continuar recollint-ne. També han fet contactes amb associacions de veïns… L’ajuntament i l’empresa insisteixen en la innocuïtat de l’antena i la legalitat en relació a la normativa (també en articles a les publicacions municipals). La plataforma està cercant opinions i fonts d’informació alternatives. Preveuen articles denunciant l’incompliment de la normativa europea; també preveuen la convocatòria de mobilitzacions ciutadanes.

6. ASPECTES ORGANITZATIUS DE L’ASSEMBLEA
S’acorda que:

-Les assemblees seran cada 15 dies al vestíbul de l’Ateneu de Cerdanyola. Es senyalitzaran amb una pancarta reivindicativa i una capsa amb el logo que ens identifica.

-Cal ser responsable en les intervencions per no allargar les assemblees inecessàriament i limitar la durada de cada tema inclòs a l’ordre del dia i/o de la trobada.

7. REPÀS DE LES PROPERES CONVOCATÒRIES

 • Diumenge 15 Gener: Trobada assemblees del vallès. 11:00h. a RENFE per rebre les indign@des i a les 11:30 al casal de joves. Es convida a tothom a aportar idees per a la realització d’accions conjuntes i la millora de la coordinació.
 • Dimarts 17 Gener:  Vaga d’usuaris de transport públic. Es distribueixen cartells per penjar.
 • Dimecres 18 Gener: Manifestació de funcionaris.
 • Dijous 19 Gener: Trobada de grups i persones en lluita per la sanitat pública a l’ateneu roig de Gràcia.
 • Dijous 26 Gener: 17:30 concentració i cacerolada prèvia al ple municipal i lectura en el plenillo de la carta relativa als pressupostos participatius.
 • Divendres 27 Gener: Assemblea 15Mcdv al vestíbul de l’Ateneu de Cerdanyola. 18h.
  • Dissabte 28 Gener: Manifestació  ciutadana convocada pel Fòrum Social Català a les 17h Pça Catalunya de Barcelona. No a la dictadura financera. Aturem les retallades

8. ORDRE DEL DIA PER LA PROPERA ASSEMBLEA (Provisional)

 1. Seguiment i valoració de les darreres accions (convocatòria al ple municipal)
 2. R.O.M
 3. Calendari de convocatòries
 4. Camp de futbol del Xarau

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s