[DISSABTE AL SOL] Crisi, atur i reforma laboral: alternatives i lluites contra l’ofensiva neoliberal 07-01-2012

L’estat espanyol registra una taxa de temporalitat laboral per sobre del 30%, és a dir, la més alta de tota la Unió Europea que es troba en el 17% de mitjana. Pel que fa als joves està per sobre del 70% davant del 36% de la UE.

Tenim un salari mig real estancat des de fa anys i , segons la OCU, des de la implantació de l’Euro els salaris només han pujat un 14% mentre que els preus dels productes bàsics ho han fet un 48% .

Amb el nou govern del PP s’accelerarà la pèrdua de condicions laborals i salarials, ja que és un govern d’executius de les grans finances, fidels davant del gran capital i dels mercats.

Ja s’ha comunicat la congelació del salari mínim interprofessional (SMI) per a 2012 en els actuals 641 euros/mes. Això malgrat ser un dels salaris més baixos de la UE-15. De fet només per sobre de Portugal. Molt per sota de Luxemburg 1.750 euros, Irlanda1.653, Bèlgica 1.389 i més de 1.300 a Holanda i França.

Mariano Rajoy ja ha anunciat l’eliminació de l’autorització prèvia pels acomiadaments col·lectius (ERE) malgrat que en 2010 dels 14.510 presentats només 416 van se denegats per l’administració.

Si vols informar-te de les reformes que s’apropen baixa el dissabte dia 7 a la plaça!!

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s