[ACTA] Assemblea general 27-11-11

Ordre del dia
1. Accions passades
2. Accions futures
3. Altres

1. Accions passades

1.1. Valoració eleccions
Es fa un torn de paraula obert per saber les opinions dels assistents a l’assemblea sobre el tema.

Vist els resultats amb majoria del PP, hi ha moltes incerteses sobre les retallades socials, s’espera que augmentin, i sorprén que més gent no vingui. Tot i així, s’ha de veure la realitat, realment només ha guanyat uns 500.000 vots a tot l’estat, mentre que el Psoe ha perdut més de 4 milions de vots. En canvi, a nivell d’escons no representa la situació real, és una prova més la «vampirització» de la representació del poble, aquesta llei electoral no és realment representativa.

L’augment de vots a Ciu és molt preocupant, tot i les retallades brutals que estan fent, la ciutadania els ha premiat en comptes de castigar-los. Es parla de desorientament general, desconeixement o passotis-me, no se sap ben bé el motiu desconcertant (ens ofeguen i, a sobre, «els recolzem»?). S’espera que amb aquests governs més de dretes la gent tard o d’hora es movilitzarà.

Opinen que aquí el que estava en lloc és PP, PSOE, CIU, PNV què han estat demostrant que estan al servei dels mercats financers. S’ha de veure si els partits minoritaris que profunditzen en temes nacionalistes també ho fan en punts socials.

Vers l’ambient de decepció respecte al 15M, hi ha qui comenta que al no haber-hi una proposta unitària ha tingut poc impacte, però en general es comenta que no s’ha de desistir, s’ha fet força treball i això no és cosa de 3 dies, s’ha de tenir paciència, la lluita continúa, ja que les eleccions no canviarien res, tal i com està la llei electoral i tenint en compte que el Psoe «les ha sacado todas las castañas del fuego al PP», seguim amb polítiques continuístes.

Comenten que Ciu ha començat fa uns mesos a aplicar la seva política privatitzadora i a escoles i instituts està entrant iniciativa privada. És un problema que es veu que ho ténen bastant assumit als centres, No hi ha cap interés en parlar del tema, cosa que provoca una desmovilització sorprenent i molt greu.

Què es pot fer per què l’esquerra avanci?

Proposen que hem de fer un treball EDUCATIU, tocant temes delicats, tot i que entre nosaltres pugui haver-hi discrepàncies. La situació mundial s’ha agravat i molta gent que només s’informa mitjançant la televisió obvia d’altres realitats.  És un tema d’educació i conscienciació. Aprenguem nosaltres i mostrem-lo a la resta de gent!

El que vé ara, volguem o no, tard o d’hora tornarem al carrer.

No hem de llençar la tovallola perquè NO TENIM OPCIÓ.

1.2. ROM (Reglament Orgànic Municipal)
Dimarts passat va ser la primera reunió de la comissió on es van tractar els mecanismes de participació ciutadana.
S’ha de fer una lectura del ROM actual i reflexionar sobre el tema:
1-Com incidim a la democracia participativa?
2-Quins mecanismes de la societat civil articulem perquè tingui una indicència a l’Ajuntament?
3-Crear nou model, tenim com a referència altres llocs.

Informen que aquesta setmana ICV i Compromís per Cerdanyola han presentat una moció per a que la societat civil pugui participar al ROM.
Hi ha una comissió amb entitats i s’ha parlat de també individual però, «amb veu i sense vot?!».
Com a 15M s’ha de treballar el tema, ja que la proposta que la moció de remodelació del ROM que es va aprovar al Juliol pot tenir una vessant de més exclusió de participació ciutadana, la poca que hi ha la volen eliminar.

Cap a on anem, què fem i què ens sembla?

És un tema molt interessant i s’ha de tocar de peus a terra, som poqueta gent però com a 15M s’ha d’estar allà i seguir el procés, tot i el petit marge de maniobra que tenim. Cal estar a l’aguait perquè no sigui un frau.
El tema s’anirà parlant els propers mesos i anirà agafant cos.

Parlant de la participació ciutadana es retoma el tema de que demà dilluns 28 de novembre a les 19’30h hi ha un acte/reunió al Casal de Joves on es presenten la nova regidora de Joventut, millores del casal, propostes de joventut per aquest mandat i «espais de seguiment i participació en les polítiques municipals de joventut.»

Es veu que només poden assistir persones vinculades a entitats, però ciutadanes a títol indiviual no podem participar ni tan sols per a informar-nos sobre el tema ni tampoc al torn obert de paraula, això en un principi, hi ha gent que ho va consultar amb els organitzadors. Tot i així, si algú pot anar-hi a títol individual estaria bé.

No hi ha suficient gent a l’assemblea que pugui anar-hi, es parla que es tracta de canviar això, al menys mitjançant la comissió.

És prematur anomenar representants pel ROM i tothom s’hauria d’implicar, de manera rotativa. Tothom està prou qualificat per anar allà. A curt termini s’ha de lluitar perquè sigui oberta, la idea és que les companyes i companys d’aquí n’aprenguin i s’impliquin.

1.3. Reunió Acampades Ripollet i Cerdanyola amb Plataforma en defensa de la Sanitat Pública.

Dimarts passat també es van reunir representants de les dues acampades i amb la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública per exposar les idees sorgides a l’anterior assemblea i unir forces.

Es va parlar de fer octavetes, s’ha fet un esborrany que s’anirà polint i sintetitzant. També es va tractar el tema d’una possible ocupació i una festa per la sanitat, però de moment es va quedar en l’aire, vista la poca sensibilització i mobilització de la ciutadania respecte la catàstrofe sanitària que estem patint.

De moment, la Plataforma està preparant dues conferències amb metges per a informar a la població sobre l’actualitat sanitària.  La primera serà a Ripollet abans de nadal i a Cerdanyola està previst fer-la a partir de gener. S’informarà de les dates quan estiguin concretades.

Torn de paraules

Hi ha un problema de plantejament de fer coses sense que la gent participi.
El problema no és ocupar, sinó donar continuïat al tema. A nivell puntual acció però hi ha una tasca molt important de fons pels CAPs, s’ha d’insistir i continuar fent, és un «Trabajo de hormiguitas».
S’ha de començar a fer escoles de participació.
Octavetes haurien de tenir 2 punts clau, Retallades i per què ho fan.
S’ha de mantenir la cohesió entre les acampades i plataforma, es proposa fer una altra reunió amb la plataforma.

1.4. Reunió comarcal del Vallès a Montcada

Dijous passat va ser la Assemblea comarcal de les Acampades del Vallès Occidental, un company va assistir i ens comenta que era una assemblea preparatòria de caràcter organitzatiu per la propera Trobada catalana del 3 de desembre, on les activitats seràn entre Sabadell i Terrassa.

Es tracta de fer un dia de posta en comú de les assemblees del 15M i parlar dels processos democràtics.

Aquest divendres dia 2 hi ha una reunió, si algú pot anar que ho comuniqui al blog o a comunicacio.acampadacdv@gmail.com, van demanar si algú pot portar un portàtil per prendre l’acta.

Quan tinguem l’acta de l’assemblea de Montcada us passem l’enllaç.

2. Accions futures
2.1. Xerrada informe IDOM

Dimarts 29 a les 19:30h a l’Ateneu hi ha la xerrada sobre l’informe IDOM organitzada per la Plataforma sense abocadors.

2.2 Propera reunió de la comissió sobre el ROM

Per a que no es solapi amb la xerrada, es decidirà un dia per a la propera reunió, qua

2.3 Propera reunió amb la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública

Es contactarà amb la plataforma a veure quan podem tornar a reunir-nos i continuar treballant en el tema.

3. Altres

Comenten si es sap alguna cosa sobre les maniobres de l’exèrcit a Collserola,  tenint en compte la cultura d pau i que és un Parc Natural.  Un company explica que el mes passat es va presentar una moció en rebuig a les maniobres i es va aprovar, per tant s’han o s’haurien deixat de fer.

És un tema controvertit que donaria molt debat, i vista l’hora i la temperatura  els assistents decideixen finalitzar l’assemblea per avui.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s