[ACTA] ASSEMBLEA GENERAL 16-10-11

ORDRE DEL DIA

1.       Valoració accions anteriors
2.       Tresoreria
3.       Futures accions
4.       Propostes de cara a les eleccions del 20N
5.       Proposta ordre del dia 23-10-11

1. VALORACIÓ ACCIONS ANTERIORS

1.1 Manifestació internacional 15 d’octubre

Es fa una valoració molt positiva de la marxa d’ahir què va aconseguir superar la del 19 de juliol, amb xifres superiors als 300.000 indignats i indignades a Barcelona, sent una de les més participatives dels últims anys, també a nivell internacional.

Un cop s’arribava a Arc de triomf, es va fer una divisió en tres blocs, passant de la indignació a l’acció, com deia el lema principal. Alguns dels companys/es de l’Acampada Cerdanyola van anar amb el bloc de sanitat, fins a l’Hospital del mar fent actes contra les retallades, i altres companys amb el bloc d’educació, amb destí l’UB Raval. L’altre bloc va ser sobre l’habitatge portant a terme l’ocupació d’un edifici abandonat per part de famílies què han estat desnonades i indignats per donar-hi suport.

Tots els blocs van realitzar diferents assemblees per continuar treballant per poder avançar i organitzar-se amb les propostes i accions futures com, per exemple, la vaga general universitària del 17 de novembre.

S’acorda realitzar un comunicat de premsa per informar sobre la manifestació i participació de molts/es vilatans/es.

1.2 Plataforma d’afectats per la hipoteca PAH

La setmana passada s’ha treballat molt al respecte, fent taller de pancartes, diferents reunions i han comentat que han presentat una moció a l’Ajuntament sobre el dret a l’habitatge pel proper Ple Municipal del dia 27 d’octubre. També els han presentat a tots els grups polítics i, de moment, compten amb el recolzament de 2 d’ells, amb l’esperança que es sumin tots. Un dels punts de la moció és que com a Ajuntament es declari, com s’ha aconseguit a Sabadell,  lliure de desnonaments per motius econòmics, a més de reforçar els mecanismes d’ajut de l’Ajuntament per tal d’evitar aquest tipus de processos.

Dimecres 19 a les 18:00 s’ha convocat una roda de premsa amb els mitjans locals de comunicació al Casal Parroquial.

De moment els desnonaments a Cerdanyola estan aturats, remarquen el “de moment” i comenten que la PAH Cerdanyola ja té un bloc on informar-se sobre el tema i  posar-se en contacte amb ells, molt útil com a eina de comunicació amb la gent!

La comissió de comunicació s’ha posat en contacte amb la gent de la Plataforma d’afectats per la hipoteca i la crisis de Sabadell, on estan molt ben organitzats i estan realitzant moltes accions al respecte, per a què vinguin a explicar-nos la seva experiència per aportanr-nos els seus coneixements i estratègies.  Només falta posar data i hora.

Convocatòria de difusió Dimarts 18 a les 17:00h a la plaça amb l’objectiu de trobar gent que estigui en aquesta situació i posar-se en contacte amb la PAH, repartint octavetes i cartells establiments comercials. Hi ha companys/es què s’han compromès a anar-hi, tot i així, animem a tothom qui pugui què vingui! Comunicacio.acampadacdv@gmail.com

1.3 Plataforma contra els abocadors

Aquesta plataforma s’ha reunit la setmana passada per continuar treballant en aquest àmbit i un dels punts a destacar és, ja que s’apropen les festes de Sant Martí, realitzar una sèrie d’accions per informar i conscienciar la població sobre els abocadors. De moment  una de les idees és fer una bicicletada a la Plana del Castell i informar de la perillositat què hi ha, quines zones estan afectades, què es pot fer al respecte, etc. Estan oberts a més propostes per realitzar al carrer!

1.4 Xerrada Moviments socials a l’Amèrica llatina 13-10-11.

Com a valoració positiva, la xerrada va estar molt interessant, informant-nos sobre moviments ciutadans a l’Amèrica llatina que es van rebel·lar contra el poder establert, tot i què va ser una llàstima la poca assistència, a nivell, general de la ciutadania, tot i la difusió que es va fer.

S’ha de plantejar què va fallar i també buscar temes més propers.

2. TRESORERIA

Per la financiació de les campanyes de difusió, l’AcampadaCdv va realitzar 130 xapes a 1€/u. https://acampadacdv.wordpress.com/2011/10/14/campanya-financiacio-campanya-suport-a-la-pah/. La seva totalitat es van vendre dissabte a la manifestació, i comptant el cost del material queden nets 126 euros.

3. FUTURES ACCIONS

3.1 Recolzar a la PAH, què presenta una moció al Ple municipal dijous 27 d’octubre.

3.2 Recolzar a la Comissió de Migracions, què ha plantejat tractar al plenillo 3 temes centrats en la localitat:

 1. Dificultats per poder empadronar-se, essencial pel poder tenir serveis sanitaris i socials.
 2. Ampliació dels serveis jurídics de l’ajuntament, què triguen més d’un mes i mig en donar resposta.
 3. Obrir l’accés als tallers ocupacionals a gent sense empadronament ni treball, per a què també tinguin l’opció d’ampliar la seva formació.

3.3 Xerrada col·loqui a l’Ateneu                                                                   S’ha concretat la data de la xerrada col·loqui «Crisi econòmica, canvi social i lluita democràtica a Catalunya» per divendres 21 a les 19:00h a l’Ateneu de Cerdanyola a càrrec de Joan Manuel Tresserres, organitzat per la Comissió d’autodeterminació i Cerdanyola decideix.

3.4 Assemblea d’aturats BCN

Es reuneix tots els dijous  de 10- 12 h. C/Sant Pere més baix, 70 (BCN) Metro: LÍNEA  I (Urquinaona), i estan treballant per tal de:

 • Sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania, mitjançant xerrades i difusió, sobre la necessitat d’assegurar els drets bàsics a l’alimentació, l’habitatge i els serveis essencials a través d’una renda Ciutadana garantida digna i suficient.
 • Promoure una ILP sobre un projecte de Llei de Renda Ciutadana Garantida.
 • Presentar-la jurídicament amb l’ajuda de juristes, treball social, etc.

Contacte: assambleadaturats@googlegroups.com

Més informació: http://assembleadeaturats-barcelona.blogspot.com/

3.5 CURS GRATUÏT: Curs sobre comunicació a moviments socials

 • OBJECTIU: Conèixer el funcionament dels mitjans de comunicació i les estratègies, per dirigir-nos a ells per tal que les nostres convocatòries, accions, activitats i comunicats tinguin un ressò adequat.
 • DATA: Dissabte, 26 de NOVEMBRE, de 10:00–18:00(aprox)
 • LLOC: Casal La Clau (c/Mare de Déu del Pilar nº43 cantonada amb c/Belles Arts -CERDANYOLA)
 • PREU: Gratuït
 • INSCRIPCIÓ: Per garantir el bon funcionament del curs es limita el número d’assistents a 20 persones. Cal fer inscripció prèvia a través d’aquest correu: comunicacio.acampadacdv@gmail.com      Indiqueu en l’assumpte: «Curs comunicació»

3.6 Accions a les festes de St.Martí amb la Plataforma sense abocadors

De moment, com s’ha comentat al punt 2, hi haurà bicicletada informativa per la zona de la Plana del Castell.  Per a més informació i aportació de més idees :

cerdanyolasenseabocadors.blogspot.com

3.7 Concentració de benvinguda al nostre «honorable» president.

Dimarts 18 d’octubre davant de l’Hotel Verdi (Av. Francesc Macià, 62) a les 19:30. SABADELL.

Les/Els companyes/ys de Sabadell ens conviden a donar la benvinguda al
nostre honorable president. Aquí la informació:
El pròxim 18 d’octubre, el president de la Generalitat Artur Mas visitarà Sabadell, convidat a l’entrega dels Premis Cambra 2011 a l’Hotel Verdi. Aquests premis pretenen reconèixer l’esforç d’ empreses, entitats i comerços per fer de Catalunya un país més competitiu. Mentre es premien els empresaris, la classe treballadora en actiu o a l’atur, pensionistes,  jubilats i estudiants, estem patint
una onada de retallades socials i laborals tant per part del govern de la Generalitat com pel govern central.

 4. PROPOSTES DE CARA A LES ELECCIONS DEL 20N

Al torn obert de paraula s’han fet diferents propostes de cara a les eleccions del 20N.

Finalment s’ha pogut consensuar realitzar una xerrada informativa a càrrec d’alguna persona especialitzada en politologia per a què exposi en què consisteix el sistema electoral actual, quines són les diferents opcions què hi ha per exercir el nostre dret al vot o al no vot, etc. Després estaria bé obrir un torn de debat obert per a qui tingui dubtes i vulgui participar.

Dos companys s’han encarregat de contactar amb el/s ponent/s i ho comentaran el proper diumenge a l’assemblea.

Per la jornada de reflexió s’ha proposat sortir al carrer amb octavetes informatives , però no hi ha res concretat.

5. PROPOSTA ORDRE  DEL DIA PER LA PROPERA ASSEMBLEA

1 ) Comissió relacions entre ens/organitzacions polítiques i acampada
2) Carabana del Vallès
3) ROM (reglament d’ordenament Municipal)
4) Balaços múltiples

 •   PAH
 •   Moviment 15 a Catalunya

5) Climatologia i canvis de llocs

*En cas què no s’estigui d’acord amb l’ordre del dia què es planteja i/o modifica a l’inici de l’assemblea, si us plau, comenteu-lo un cop s’exposa inicialment per posar-nos d’acord, gràcies.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s