[ACTA] Assemblea General Plaça Catalunya 01-10-2011

ORDRE DEL DIA

  1. Introducció assamblea general
  2. Recordatori metodologia
  3. Introduccio politica
  4. Explicació grup de treball de assamblea general i mani 15. octubre
  5. Torn obert de paraula de propostes de accions en relació mani 15 octubre
  6. Informació grup antirepressiu
  7. Torn obert propostes i informacions accions tardor calenta
  8. Proposta grup de treball inter comissions

1. INTRODUCCIÓ ASSEMBLEA GENERAL
Breu explicació de on surt la convocatòria d’aquesta assemblea; arrel de que la convocatòria de assemblea de barris i pobles del 29 de setembre no es va dur a terme, surt la demanda de realitzar una assemblea general per part de diferents grups del moviment.
2. RECORDATORI METODOLOGIA I SIGNES
3. INTRODUCCIÓ POLITICA (INTERNACIONAL)
Es parla de la situació política actual i de la possibilitat que PP guanyi les eleccions. Es realitza reflexió sobre el moviment, la classe política té por de que hi hagi un moviment fort i consistent capaç de canviar la estructura. Es recorda l’aniversari de la vaga general del 29. De setembre de 2010 i es menciona la mobilització del passat dijous de recordatori de la vaga general.
Es fa recordatori de diferents èxits que s’han anat aconseguint, com els diversos aturaments de desnonaments, l’acampada de sant Pau, la vaga de metges de Girona, i l’inici de la tardor calenta.
4. EXPLICACIÓ GRUP DE TREBALL DE L’ASSEMBLEA GENERAL I DE PREPARACIÓ MANI 15 OCTUBRE
Arrel de l’assemblea de barris va sortir la proposta d’aquest grup de treball obert a barris, pobles i viles i a qualsevol grup de treball i comissió que es volgués adherir. S’han realitzat 2 trobades de preparació i la propera tindrà lloc el proper divendres 7 d’octubre a les 19.00 als jardinets de la avinguda Calabria amb Mistral.
Els acords que s’han portat a terme per aquest grup de treball han estat:
• Lema de la Mani: “De la indignació a l’acció” . Les nostres vides o els seu beneficis?
• Recorregut: Plaça Catalunya- Passeig de Gràcia- Aragó- Sant Joan- Arc de Triomf
• Els barris, viles i pobles vindran en columnes fins arribar a Plaça Catalunya.
La idea fonamental és que ja no sortim a passejar, ara passem a l’acció. Es proposa que hi hagi accions tant abans, com durant com després de la mani.
S’ha elaborat carteleria per la difusió (30.000 octavetes, 7.000 enganxines i 21.000 cartells). Es recorda que cal col·laboració econòmica per cobrir les despeses ( es passen guardioles per recollir calés).
Es demana que cada grup de treball/barri se’n porti carteleria per difondre.
• Dijous 13 de octubre es realitzarà acció a la nit des de els diferents barris i grups de treball que vulguin afegir-se: es tracta de pegar enganxines per les diferents senyals de tràfic de “prohibit” i “stop” amb diversos lemes (stop retallades, stop desnonaments, stop atur…). Les enganxines es podran recollir probablement a la reunió del grup de treball de preparació de la mani (jardins de mistral amb calabria divendres 7 a les 19.00).
TORN OBERT PROPOSTES ACCIONS EN RELACIÓ A MANI 15 OCTUBRE:
-Universitats: Comuniquen que faran accions al finalitzar la mani. S’anima a la resta de sectors en lluita a realitzar accions.
– Es comunica que es farà un hort agroecològic al finalitzar la mani, es portarà terra i plantes de diferents especies de la terra. Posteriorment es portarà el plantel a diferents barris de Barcelona. Hi ha un grup de treball per organitzar aquesta acció que es reuneix el dissabte 15 d’octubre a les 16.30 davant del BBVA.
– Coordinadora del Vallés Occidental: Proposen fer l’enganxada de difusió a botigues, entitats bancàries, etc. Proposen també realitzar el 12 de Octubre en tota Catalunya talls intermitents de carreteres de 5 minuts, pacíficament, respectant a les conductores, amb l’objectiu de difondre la mani del 15. Aquesta acció es farà al Vallés occidental i animen a que es faci a la resta de poblacions.
-Habitatge: S’explica que es realitzarà una acció a Barcelona Nord al finalitzar la mani, s’està preparant l’acció i es demana estar alerta a les informacions que puguin arribar i donar suport a aquesta acció al finalitzar la mani.
-Correos: Informen que han començat a fer cicles d’assemblees les treballadores de correos. Es reuneixen dissabte 22 de octubre a la xarxa de veïns de Sant Andreu Nord
– Treballadors i Treballadores Indignades: Faran assemblea el proper 8 de octubre a les 17.00 a Plaça Catalunya, i al finalitzar la assemblea faran mani.
– Sant Antoni: Faran acció-teatre al metro el 13 de octubre a les 19.00. Ja informaran en quina parada de metro.
– Es proposa fer performances, espectacles, etc. Es dona correu electrònic per a tota la que vulgui coordinar-se en aquest sentit: mixtribus♦yahoo.es
-S’informa que s’editarà un diari (30.000 exemplars en color). El guió del diari es pot trobar al N-1, s’accepten propostes. S’obrirà compte a la Caixa Enginyers per reunir calés per a la publicació.
– Es fa proposta de que el dia 14 de octubre hi hagi una ocupació general de bens públics, hospitals, escoles, universitats durant 24 hores.
– Es proposa per difondre la mani el dia 15 que per tota Catalunya hi hagi grups de 4 o 5 persones per tots els mitjans de transport donant informació durant tot el dia.
– 2 de maig: Expliquen històric de la seva lluita. Expliquen que continuen en lluita, i que inspirades per Viladecaballs tenen proposta d’autogestionar-se i ocupar hospital.
5. INFORMACIONS DE INTERNACIONAL

Es fa explicació del històric de la marxa Mediterrània. S’explica que es sortirà cap a Bruselas el 8 de octubre per afegir-se a la Mani unitària del 15 de octubre a Bruselas. S’informa que el dimarts 4 a les 19.00 al àgora hi haurà reunió i es demana col·laboració logística, que es portin tendes de campanya i esterilles. I es necessita gent que vulgui arribar en cotxe a Bruselas per portar tot el material. Es pot trobar informació al N-1 agorabruselas i el facebook es 15Mmarchabruselas.
– CLOT: Expliquen que un grup de gent han clonat webs d’entitats bancàries amb explicació d’on es realitzant les inversions d’aquestes entitats (armes de destrucció, ect)
-2 de Maig: informen que porten 80 dies fent cacerolada de 20.00 a 21.00 cada dia. Demanen participació. Es troben cada dia al carrer industria amb 2 de maig.
– Es proposa el dia 12 de octubre fer ocupació de TV3.
6.INFORMACIÓ CONTRA EL PROCÉS REPRESSIU AL MOVIMENT
Davant les nombroses notícies als mitjans de comunicació sobre la imminent detenció i processament judicial de membres del 15M fruit de la protesta del 15 de juny, des de la Comissió penal s’ha elaborat un comunicat expressant el rebuig al procés juridico politic que s’ha obert a la Audiència Nacional i expressant suport a totes les persones que es puguin veure represaliades. Es demana adhesió a aquest comunicat per part dels barris, viles, grups de treball i comissió. I es proposa com acte de suport, concentració a Plaça Catalunya a les 19.00 cada dia que hi hagi una detenció.
7. PROPOSTES ACCIONS TARDOR CALENTA
Explicació dels diferents barris, pobles i viles, i grups de treball, comisions i sectors en lluita, de les activitats que es preparen per aquesta tardor:
– Convocatòria contra concentració de Plataforma per Catalunya: diumenge 3 de octubre a Plaça Urquinaona a les 10.30. I Diumenge 3 de octubre a Plaça Sant Sant Jaume a les 18.00. Es demana que s’acudeix amb productes i eines de neteja .
12 octubre convocatòria antifeixista i antirracista a la Plaça Pep ventura de Badalona.
-PUDUP: S’expliquen les retallades que s’estan fent al sector educació, i la reducció que es vol fer de la població universitària, pel que es parla de caminar cap a una vaga general. Es convoca el divendres 7 de octubre a les 9.00 a Palau Reial, a la Universitat Politècnica per impedir que Mas entri a la universitat.
Es convoca també el dissabte 8 de octubre a Assemblea General de treballadores i estudiants universitàries a les 11.00 a Plaça Universitat.
-COORD. ASSEMBLEA VALLÉS OCCIDENTAL: Expliquen que han assumit la coordinació de barris, viles i pobles, a demanda de la comissió d’extensió. Aquesta coordinació la portaran a terme en dues etapes, una primera fins al 20.11.2011 més dirigida a la reflexió i anàlisi d’aquesta coordinació, i una segona etapa de a partir del 20.11.2011 per arribar al 15 de maig amb una bona estructura de coordinació.
En la primera etapa es plantegen 3 objectius:
– Visibilitzar les reivindicacions dels sectors en lluita (demanen que els sectors en lluita es coordinin al màxim).
– Interpel·lar als poders polític i econòmic.
– Conscienciar a la població en general de la situació actual.
Proposen fer flashmobs a les entitats bancàries, informatives de on es dirigeix els diners dels bancs. Al Vallès Occidental ho faran i animen a la resta de Catalunya a afegir-se a aquesta proposta.
Proposen també realitzar Mani a les sucursals del Banc d’Espanya a totes les capitals de província amb xerrada explicativa sobre la relació entre poder polític i econòmic, per al cap de setmana del 12-13 de novembre.
-CAP de VILADECAVALLS
Després de 62 dies d’ocupació estan a punt de guanyar. Van evitar el tancament per dos mesos del CAP ocupant-lo i donant servei d’atenció mèdica dos dies la setmana. El CAP ha estat permanentment ocupat pel barri de Can Trias, entre Terrassa i Viladecavalls. Ha estat un espai de lluita, reflexió i vida comuna, un espai per retramar les vides i fer coses plegades, des de menjar amb aportacions diàries de veïns i veïnes, fins a evitar el desallotjament per part dels mossos. Arrel d’un concurs entre la gent la plaça de l’entrada del CAP s’anomena Plaça de la Resistència. El CAP reobrirà el mes d’octubre, han presentat un projecte autogestionari pel centre. Tenen assemblea els dilluns.
GRUP DE DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA
Blog: http://defensasanitatpublica.wordpress.com
Sanitat
Es reuneixen durant la setmana (una setmana dilluns, i una altra dimarts) a la conselleria de sanitat.
________________________
7. TORN OBERT TARDOR CALENTA
Proposta de consulta popular el 20 N
Es trobaran dijous a les 19 h al Hard-Rock Café per preparar la consulta popular. El 8 i 9 d’octubre trobada a nivell nacional.
Treballadores i.
Estan treballant per portar les lluites i maneres de fer del Moviment a les empreses i centres de treball.
III trobada el 8 del 10 a les 17 h a Plaça Catalunya.
Es reuneixen els dimecres a les 18.30 a geografia i hª de la U.B., a la Facultat del Raval.
Feministes indignades
Han seguit treballant. Presenten dos grups amb qui estan treballant: grup de dones migrants, sindicat de treballadores domèstiques.
Propostes: Dur a terme accions el 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere. Es prepara una manifestació i 16 dies d’activisme de gènere (26 N – 10 de desembre).
Es prepara una marxa cap al prostíbul gegant de La Junquera. (Marxa per les treballadores sexuals).
Es reuneixen proper diumenge 2 de octubre 17.30 h en la Mamuta de la Ciutadella.
Blog: http://feministasindignadas.blogspot.com
Assemblea Trans de Barcelona
Octubre trans: manifestació el 8 d’octubre , 18 h a Plaça Universitat.
Blog: http://octubretransbcn.wordpress.com
Assemblea Popular de la Llagosta
Comenten preocupació: hi han diferents candidatures amb el nom 15 M, és important fer-hi front. Expliquen diferents arguments, per exemple: “democràcia representativa no és democràcia”. Van fer un “microcomunicat” amb la idea de que qualsevol assemblea ho debateixi i s’hi sumi. (Està al seu N-1 . Mail : lallagostaindignada.at.gmail.com mail per l’adhesió d’assemblees o col·lectius.)
Olessa de Montserrat
Ocupen el CAQP d’Olessa per evitar el tancament d’urgències. Agraeixen el suport des de diferents poblacions de la comarca.
Badia del Vallès
Porten 87 nits ocupant el CAP, tenen el suport de les poblacions veïnes.
Dimecres 5 d’octubre a les 18 h fa una xerrada un catedràtic de Tunísia explicant les seves lluites i la situació.
Foro Internacional de Cultura Lliure
Des de fa 4 anys a Barcelona. Aquest any el Free Culture Forum 27, 28 i 29 d’octubre.
El 27 festa a l’Apollo, el 29 a la Rambla tot el dia davant l’Arc de Santa Mónica.
Aquest any la idea és reforçar les eines digitals del moviment. Ve la gent de N-1, Richard Stallman, etc. Es demana d’enviar dubtes concrets sobre aquestes eines per enfocar els tallers del 29 a info.at.fcforum.net
Assemblea Casc Antic
Proposta per fer front als abusos de poder i les redades contra els i les migrants.
Hi haurà una manifestació, el 21 o el 22 d’octubre. Falta confirmar, ho faran per les xarxes socials.
Llegeixen un comunicat. La seva web: http://acascantic.wordpress.com/
EDUCACIÓ
El 6 d’octubre es proposa una vaga d’estudiants de la ESO
El dimecres 5 d’octubre a les 18 h, treballadors-es i AMPAS es reuniran al Centre Social de Sants, al carrer Olzinelles, Metro Plaça de Sants.
SANITAT
Es va ocupar el ICS (Institut Català de la Salut) interrompent les negociacions. Treballadores i treballadors amb usuaris estem convocats el 3 d’octubre a les 16 h al mateix lloc: Balmes – Gran via, a l’ICS .
[[ S’informa que s’ha guanyat el judici contra l’acomiadament d’un treballador de Telefónica, al qual se’l va fer fora per malaltia.]]
Hospital de Can Ruti van decidir que Vall d’Hebron fan vaga i acampen ells anirien cap allí. Conviden a altres Hospitals, CAPs o pobles a anar-hi també.
Antifeixisme
El partit feixista MSR sembla que es manifestarà davant la Diputació de BCN. Es convoca una contramani a les 11 h a Rbla. Catalunya.
Assemblea d’aturats/des
Convoquen una concentració : el 13 d’octubre a les 10 h, a la Plaça de la Vil·la de la Barceloneta, davant del Museu d’Història.
Comunicat de la Síria
El 22 d’octubre faran una acció en relació a la situació al país. Demanen suport.
Internacional
A Londres es va ocupar la Borsa. A Whashington el 6 d’octubre es farà la 1ª assemblea i 1ª acampada amb la idea de que es repliqui en tots els estats cap al 15 d’octubre.
8. PROPOSTA DEL GRUP DE TREBALL INTERCOMISSIONS
Proposen crear un espai assembleari comú per a totes les comissions i grups de treball actuals i per aquelles que en un futur es decideixen crear. Eines per a facilitar la comunicació i la transparència.
Objectius:
– Millorar la comunicació entre els diferents grups de treball i les comissions.
– Facilitar l’accés als recursos disponibles i obrir nous canals de comunicació per compartir i exportar nous recursos.
– Crear espais que facilitin i potenciïn la capacitat de treball.
– Obrir els GdT i les comissions a la participació de totes les persones en les seves propostes i decisions internes.
– Donar major resposta a les necessitats de barris i pobles.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s