[ACTA] Assamblea del Vallès Occidental 24-09-2011

Asisteixen: Barberà, Sant Quirze, Santa Perpetua, Setmenat, Cerdanyola, Ripollet, Terrasa, Badia i Sabadell.
Lloc: Sabadell 19:00h

ORDRE DEL DIA
1. Informar sobre la convocatoria feta per Barcelona, de la assemblea de barris, viles i pobles de tot Catalunya del dia 1 de Octubre.
2. Propostes d’ accions del dia 15 de Octubre al dia 20 de Novembre.
3. Accions pel 20N.
4. Eines de comunicació.
5. Estat del moviment a Cerdanyola i properes accions.
6. Altres accions.
7. Revista del Vallès.

1. Convocatòria de Barcelona

Sabadell, explica que es va enviar una proposta des de Barcelona perque el Vallès occidental coordines la propera trobada de viles i pobles de tot Catalunya per el dia 24 de Setembre, amb l’objectiu de preparar aquesta trobada es va convocar una reunió a Barcelona el 22 de setembre a la que van asistir: Sabadell, la Llagosta i Barcelona, ( antiga comissió extensió de Barcelona), a la reunió es va decidir que era molt just preparar la trobada pel dia 24 i que la trobada per coordinar-nos tot Catalunya la prepararia Vallès pero en un periode de dos mesos mínim. No obstant es va decidir que el dia 1 de Octubre, coincidint amb la trobada de barris de Barcelona es convocaria també a tota Catalunya per parlar unicament de 4 temes:

•Accions pel dia 15 de Octubre i posteriors.
•Accions pel dia 20 de Novembre.
•Eines de comunicació.
•Propera trobada de viles i pobles de coordinació.

Aquesta trobada la organitza el Barri de Sant Antoni i es farà a la plaça Catalunya, Barcelona ha d’enviar la convocatoria concretant l’horari.

2. Propostes d’accions pel dia 15 i anteriors

Badia: Proposa que en totes les ciutats i pobles, es facin xerrades informatives sobre el procés electoral i opcions de vot pero sense dir a qui votar. Es decideix per concens de la Assemblea que és una bona idea i que cada ciutat i poble s’organitzi les seves propies xerrades. Sabadell proposa compartir contactes de ponents.

Comencen a sortir moltes accions diferents i Sabadell proposa per no tenir una saturació d’accions proposar a Barcelona fer una acció cada setmana fins al 20N. S’aprova la proposta de Sabadell.

•Tall de carreteres: Barberà proposa fer la acció del tall de carreteres, de moment intermitents i entre setmana, Sabadell proposa fer-los el cap de setmana pels efectius humans que puguin asistir a l’ acció, Barberà proposa una nova modalitat de l’ acció, en lloc de tallar la autopista, obrir les barreres dels peatjes. Es sotmet a votació i per amplia majoria es decidieix que el dia 12 de Octubre (festa nacional) s’obriran les barreres d’un peatje de la comarca. Es presentarà la proposta a

Barcelona per si la resta de Catalunya es vol unir i que cada comarca faci la mateixa acció el mateix dia. Un dels objectius d’aquesta acció també seria informar sobre la manifestació del dia 15.

•Ocupació de les conselleries a Barcelona: Santa Perpetua proposa com a acció ocupar la conselleria de sanitat des de les 8:00 del matí, a tots els pobles els hi sembla una bona ideia i la Assemblea decideix fer una ocupació cada setmana de diferents conselleries, es proposaria a Barcelona el seguent calendari: 19 de Octubre conselleria de Sanitat, 26 la de educació i el dia 2 de Novembre la de treball.

•Accions contra la banca: Barberà proposa fer una flashmob per exemple al banc santander, però fer-ne una al mateix moment en una sucursal bancaria de cada ciutat de la comarca. S’aprova la proposta i es decideix portar-la a Barcelona per poder fer la acció a tota Catalunya, la proposta en concret seria fer-la el dia 9 de Novembre a nivell local i el dia 16 de Novembre tots junts al banc d’ espanya.

•Manifestació del dia 15 de Octubre: es decideix només asistir a la Manifestació, en columna Vallès com sempre, sortint del Corte Inglés.

Sabadell proposa fer grups de treballa per coordinar cada acció. S’aprova.

3. Accions pel 20-N

•Des de Sabadell s’explica la proposta del barri de Sants de fer una consulta popular paral·lela a les eleccions basada en cinc eixos, Sabadell i Barberà ho veuen molt just de temps per poder preparar una bona consulta tal i com la planteja el barri de sants, Terrasa i Cerdanyola ho veuen factible. L’assemblea decideix que no es secunda aquesta proposta del barri de Sants.

•Sabadell proposa com a acció tornar a ocupar les places el dia de reflexió, s’aprova a la Assemblea del Vallès presentar com a acció a Barcelona pel dia 20, acampar el dia 19 a les places de les viles i pobles.

4. Eines de comunicació

Per conscens, el vallès occidental presentarà com a eina de comunicació per tot Catalunya la N-1.

5. Estat del moviment a Cerdanyola i futures accions

ESTAT DEL MOVIMENT A CERDANYOLA I FUTURES ACCIONS:

Cerdanyola es disculpa per la seva absència a les últimes assembleas del Vallès, no estan acampats, durant el mes d’ agost no es van fer assembleas, ara al mes de setembre s’estan reorganitzant i fan les assembleas els diumenges a les 18:00 de la tarda.

Acció a Cerdanyola: Els companys de Cerdanyola, expliquen que tenen abocadors sobre el quals en un passat l’Ajuntament ja habia volgut contruïr vivendes, pero es va aconseguir aturar. Actualmentl’ajuntament vols passar la competencia sobre aquests terrenys a la Generalitat, des del moviment 15-M de Cerdanyola estan presionant perque això no passi, per això convoquen a fer una acció de protesta davant de l’ajuntament el dijous dia 29 a les 17:30 de la tarda ja que dins del ple s’estarà realitzant el canvi de poder entre l’Ajuntament i la Generalitat.

6. Altres accions

• Badia: proposa fer una acció estil cobrador del frac, per seguir als politics durant tot el dia.

• Perpetua de Mogoda: el dia 29 de setembre entren al ple i presentaran les signatures per declarar el poble lliure de desnonaments. El dia 22 de octubre es torna a fer la acció a les 17:00 de la tarda de manifestació+tall de vies del tren, demanen suport.

• Sabadell: el dia 18 de octubre ve l’Artus Mas a la cambra de comerç de la ciutat, es farà algun tipus d’acció que encara s’ha de concretar.

• Cerdanyola: Informen de que el dia 2 de Octubre Plataforma per Catalunya vol fer una manifestació a la plaça sant Jaume, des de la plataforma contra el feixisme es vol preparar algun tipus d’acció, es comentarà a la trobada del dia 1 de Octubre a barcelona, pero qualsevol persona que vulgui mes informació que es possi en contacte amb la acampada de Cerdanyola.

7. Revista del Vallès

S’ aprova fer un numero del Vallès occidental, de Terrasssa comenten que tenen una publicació que és gratuita.

Finalment per coordinar les propostes d’accions que es presentaran a Barcelona, es decideix fer una reunió amb representants de cada ciutat i poble el divendres dia 30 de setembre a les 19:00 de la tarda a sabadell.

La propera Assemblea del Vallès es convoca el dia 7 de Octubre, divendres a Terrassa a les 19:00 de la tarda a la plaça de la Ajuntament.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s