[ACTA] Comissió de la Cooperativa Integral Catalana (CIC) a Cerdanyola 15-09-2011

1. Presentacions i Benvinguda
18.30 – La Clau. Comencem la reunió amb una ronda de presentacions, la Sílvia, el Miquel, la Lola, l’Eric, el Tafalles, el Furi, el Josep, l’Ivette i el Carlos i la Sandra. Però al finalitzar la reunió i durant el cinefòrum algunes més interessades deixen l’adreça de correu per afegir-s’hi a la llista de correu google group que hem creat pel grup de treball. En total som 17 persones apuntades a la llista interessades en formar un nucli de la CIC a través de l’assemblea del indignats de la plaça.

2. Evolució del grup/nucli des de “La Carta” fins ara
A principis de juliol la Cooperativa Integral Catalana va fer arribar una carta a totes les assemblees populars dels pobles, barris i ciutats de Catalunya, i voltants.https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/blog/read/49271/carta-pblica-de-la-cooperativa-integral-catalana-para-las-asambleas-populares-de-pueblos-barrios-y-ciudades-surgidas-yo-consolidadas-a-raz-del-15m
La carta es va llegir, i es va proposar de formar un nucli de la CIC a l’assemblea general del 15 de Juliol i en la del 17 de Juliol: https://acampadacdv.wordpress.com/2011/07/17/acta-assemblea-general-15-de-juliol-2011/ i https://acampadacdv.wordpress.com/2011/07/19/acta-acampadacdv-17juliol2011/, en l’última assemblea el tema no quedava del tot clar ja que encara no hi havia un grup de persones que se’n fessin responsables.
A finals de juliol ens va arribar la noticia d’unes jornades per l’autoorganització del moviment del 15-m a l’autogestió generalitzada a Ca l’Afou, colònia ecoindustrial post-capitalista, ho organitzava la CIC durant tot un cap de setmana: http://ecolonia.cooperativaintegral.cat/. La Sílvia, l’Alex i jo vàrem assistir i aprendre de les jornades, del funcionament de les eines i els conceptes bàsics de la CIC, les excoxarxes, la moneda social, el CES, diversos projectes a ca l’Afou i altres, etc., a través de xerrades, debats, tallers, assemblees, de totes les persones assistents al campament i dels colons. Llavors vam prendre nota, vam fer contactes (sobretot de l’ecoxarxa del Vallès Occidental), vam intercanviar experiències i vam fer convivència.
Al final de l’estiu hem consolidat i ampliat relacions i contactes, i ja hem fet una primera reunió amb l’ecoxarxa del Vallès Occidental, la podeu descarregar aquí: https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/file/read/56031/acta-de-lassemblea-del-29-dagost-2011
Setembre, tornem de les vacances i a poc a poc els pioners amb l’iniciativa del nucli de la CIC a Sarda, fem alguns intents per començar el projecte i, ahir, va ser la primera reunió oficial del nucli de la CIC a Sarda.

3. Plantejament de la idea del grup del treball en relació a l’acampada Cerdanyola
Som el nucli de la Cooperativa Integral Catalana a Cerdanyola del Vallès. Som un grup de treball sorgit de l’assemblea dels indignats de la vila i la idea (punt a treballar en l’ordre del dia de la propera reunió i portar la proposta a l’assemblea general) és esdevenir nucli de la CIC a l’acampada Cerdanyola i aprofitar l’assemblea dels indignats ja que molts en formem part, és un nexe clau per la difusió de les nostres futures accions i és sobretot, complementari! Ens organitzem assambleàriament, som i ens coordinem amb l’acampada de Cerdanyola i fem ecoxarxa amb el Vallès Occidental.
Tal i com es va consensuar el 19 de maig a plaça Catalunya, en l’assemblea més gran que es recorda en la historia (15 mil persones), aquí, la lluita no és contra Mubarack, sinó en contra del capitalisme, aquest sistema antidemocràtic, que ens oprimeix, que ens retalla els nostres drets, que ens manipula, que necessita de jerarquies socials i desigualtats per sostenir-se, i que és mediambientalment parlant, entre moltes altres, insostenible.
Doncs sense perdre el rumb de la nostra lluita, sense oblidar això, el perquè varem començar a fer acampada a Cerdanyola i a tot arreu, nosaltres ara comencem aquest projecte per construir una alternativa al sistema capitalista a nivell local, sense deixar de recolzar les protestes, les manifestacions, les accions i les desobediències que calguin recolzar del moviment 15-m, perquè creiem que és complementari i necessari.
Hem de fer encara, treball intern de formació i aprenentatge de les eines i la CIC. Però s’ha de deixar molt clar, que la majoria de gent que va assistir ahir, ja té coneixement i idea del que es vol fer amb aquest grup de treball, i que molts, d’alguna manera o altre participen o han participat ja en projectes alternatius i/o semblants: cooperatives de consum, mercats d’intercanvis, moneda social, banc del temps, etc.

4. Explicació de conceptes claus: CIC, ecoxarxa, nucli de la CIC a cdv, CES i la moneda social, vies de treball a nivell local
Durant una bona estona tots els assistents parlem de la CIC les seves eines, les ecoxarxes, els nuclis locals de la CIC, la nostre ecoxarxa del Vallès Occidental i la seva situació actual, dels projectes coneguts en funcionament a arreu de Catalunya (ecoxarxa Montseny, ecoxarxa Barcelona, Ca l’Afou, central de compres de Gràcia… ). Acordem de fer una setmana de auto aprenentatge, profunditzar en els diferents conceptes, i portar dubtes en la següent reunió, i si cal, organitzar unes jornades formatives a Cerdanyola en les properes setmanes.

Deixo alguns fils importants:

– Què és CIC? https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/file/read/54163/v2cat-triptic-difusi-cooperativa-integral-catalana
– Guia molt complerta descarregable en format pdf, info sobre el CES i la xarxa social (una miqueta a baix a l’esquerra on posa CIC-EINES). http://cooperativaintegral.cat/
– Documents bàsics: https://cooperativa.ecoxarxes.cat/pg/pages/view/4770/
– Sistema d’intercanvi de la comunitat (moneda social-virtual): http://www.ces.org.za/index_es.asp

5. L’ecoxarxa del Vallès occidental i la nostra interacció amb ella com a nucli local.
Com a nucli local de la CIC a través de l’Acampada a Cerdanyola acordem fer accions a nivell local, però també col·laborar i fer ecoxarxa amb el Vallès occidental. Estem ja organitzant una fira d’interacanvi a Valldoreix a l’Octubre amb tota l’ecoxarxa del Vallès Occidental, tal i com heu pogut llegir en l’acta (al final del punt 2).

Tenim reunió amb l’ecoxarxa el proper dimecres 22 a Valldoreix al casal de cultura.

6. Què volem dur a terme a Cerdanyola?
Volem començar a tocar la moneda social a Cerdanyola a través del CES, fires d’intercanvi, i també hem parlat d’un projecte d’una central de compres a la vila, més endavant.

7. Organització i comunicació interna, propera trobada.
– Fem reunions alternant cada setmana els dies, en principi, perquè tothom cada mes pugui assistir com a mínim en alguna. La propera reunió és la setmana que ve, dimarts 20, a La Clau, a les 18.30h.

– Acordem obrir un google grup del nucli de la CiC a Sarda. He enviat 16 invitacions a la gent que em va donar l’adreça, qui vulgui apuntar-s’hi que m’ho digui. ecocic-cdv@googlegroups.com.

– Hem obert també, una llista per l’intercanvi local, el Miquel ens ha de posar al dia.

ORDRE DEL DIA PEL 20-09-2011
1. Dubtes sobre el nucli local, la CIC, el CES, la moneda social, etc.
2. Necessitats d’accions locals: Tallers, xerrades, i jornades formatives, necessitat de difusió,  i formació intern/extern. Potser a través d’una fira d’intercanvi a Sarda. (proposta).
3. Reunió a Valldoreix amb l’ecoxarxa 21-09.
4. Decidir qui pot portar el feedback i les propostes del grup a l’assemblea general.

DESCARREGA EN PDF

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s