[ACTA] Assemblea general 09-09-2011

ORDRE DEL DIA
1. Estructura i organització del 15m a Cerdanyola del Vallès
2. Punt d’informació
3. Acció durant la visita del Síndic de Greuges a Cerdanyola del Vallès
4. Accions educació
5. Accions a recolzar

1. Estructura i organització del 15m a Cerdanyola del Vallès

 • Es proposa tornar a modificar el dia de l’assemblea general pels diumenges. S’acorda mantenir, de moment per veure si funciona bé, els divendres a les 19.00h com a dia clau per reunir-nos a l’assembla, ja que es va aprovar per votacions a l’anterior, i no podem estar modificant, a la mínima, les decisions presses. Si en un futur es canviés als diumenges,  s’hauria de pensar aquests mesos en cas de pluja i fred, i trobar l’alternativa a la plaça descoberta i al Casal de joves (el cap de setmana està tancat). Es parla de la “boina” (pista coberta del Poliesportiu Xarau) o del porxo de l’ajuntament (molt petit).
 • Torna a funcionar la comissió de difusió i comunicació gràcies a uns companys i companyes que es comprometen a reunir-se i treballar per a donar a conèixer a la ciutadania les reunions, activitats(xerrades, jornades culturals,cinefòrums) accions, etc., decidides a l’assemblea mitjançant cartells i octavetes (amb la data). Tenir-les enllestides per la propera assemblea.

La comissió de difusió i comunicació es reunirà els dilluns a les 18:00h a la plaça, la comissió d’acció a les 19:00h, tothom està convidat a participar!

 • Arran de la proposta escrita del Sebas sobre l’estructura i organització del 15m a la ciutat, es crea un grup de treball que s’encarregarà de fer una “foto” de com estem funcionant (comissions, comunicació..etc) per tal d’analitzar el seu conjunt, reflexionar sobre els pros, contres i mancances, i així, intentar millorar-ho. Les propostes que vagin sorgint d’aquest grup de treball s’exposaran a l’assemblea general per consensuar-les.

El grup de treball d’estructura i organització es reunirà els dilluns a les 18:30h a la plaça, tothom està convidat a participar!

 • Es decideix tornar a fer cassolades de 3 a 5 minuts abans de cada assemblea. És una manera de fer més visible el fet de què començarà l’assemblea i més gent pot apropar-se i participar-hi. Es té en compte en un futur fer un cop al més cassolada itinerant pels barris juntament amb les associacions de veïns i veïnes.
 • Es parla de continuar participant i assistint als plens municipals per continuar reivindicant la llista de propostes que s’havien treballat, també tornar a fer xerrades informatives per a la ciutadania, portant-les també als diferents barris de la ciutat. També de respectar l’ordre del dia a l’assemblea i agilitzar els punts.

2. Punt d’informació

De moment utilitzem el plafó per penjar convocatòries, informació i el calendari general d’accions i reunions, més la repartició de pancartes i octavetes que es creïn a la comissió de difusió. També s’ha de contactar amb qui té accés al calendari a internet, actualitzar-ho i penjar-ho a la plaça. Leo es compromet posar un cartell d’informació de les assemblees generals + cassolades.

3. Acció durant la visita del Síndic de Greuges a Cerdanyola del Vallès.

L’assemblea acorda que la incidència de les accions amb el síndic són sobretot mediàtiques, ja que no té cap capacitat decisòria i es limita a fer recomanacions i donar orientacions als polítics. Per tant es farà una acció, simbòlica: Concentració d’una representació del 15M davant del síndic de greuges i entrega simbòlica del “decàleg” de primeres reivindicacions de l’assemblea de Cerdanyola.

Dimarts 13, a les 9:30h. trobada a la plaça Abat Oliba i preparació de cartells/pancartes

(*Contingut dels cartells: denunciant la privatització de la sanitat pública, les retallades en educació, en les pensions de la gent gran, la privatització de les residències de gent gran, reivindicant un ajuntament obert a la participació ciutadana, el dret a la informació veraç i real dels mitjans de comunicació públics, denunciant el procés de reforma constitucional. )

Es proposa penjar la convocatòria a les xarxes socials. Cal que algú se n’encarregui (!?)

4. Accions educació

S’informa dels actes del proper dissabte 17, Pl. Abat Oliba 17:30h.

 • Taula rodona: “Les retallades a l’educació, repercussions socials” amb la participació  d’ Ismael Àvila, Jaume Cela, Sergi Escribano i David Vilalta.
 • Taller de pancartes per donar la benvinguda al curs escolar.
 • Grup d’animació

Es demana assistència/participació durant els actes i col.laboració en la difusió:  -Informant-se a les escoles de si ha arribat la carta, el cartell, etc.

-Distribuint la informació a través de la xarxa

-Fent fotocòpies dels cartells i el tríptic, penjant-los….

La  subcomissió d’educació es reunirà el proper dimecres  14 a les 18:30h. a la plaça. Hi està tothom convidat.

 5. Accions a recolzar

 • Tres joves de l’assemblea 15M-cdv estan acusats de resistència i desobediència a l’autoritat per la seva participació en un desnonament. Si es ratifica l’acusació poden rebre una multa de, en alguns casos 2500 €.  Actualment estan participant en trobades amb altres afectats per decidir les accions legals més adients. L’assemblea 15M-cdv seguirà pendent del cas (per recolzar de la manera que valori més adient).
 • Un grup de persones s’autoconstitueix com subcomissió per a l’autodeterminació i es reuniran el proper diumenge a les 19h. Convoquen a totes les persones interessades en el tema a assistir-hi. La intenció és fer reflexió sobre el tema, aportar idees i propostes a l’assemblea i promoure la realització d’actes i xerrades. Treballaran també per la inclusió de dita reivindicació  en el decàleg de primeres mesures de l’assemblea de Cerdanyola.
 • S’informa dels actes de la celebració de la diada alternatius als actes oficials, organitzats per diverses entitats i partits del municipi. Es convida a tothom  a la participació:

-Sopar popular a la plaça Abat Oliba la vigília de la diada (dissabte 10 de setembre)

-Pancarta reivindicativa en l’ofrena floral oficial organitzada pel consistori.                                                        

 5. Ordre del dia de la propera assemblea.

Tanquem l’assemblea sense acordar-lo. De l’acta es desprenen els següents punts que caldrà consensuar abans d’iniciar.

 • Organització interna. Informa grup de treball constituït 9.09.11
 • Actes per les retallades en educació . Subcomissió educació.
 • Informació Accions al Síndic de Greuges
 • Comissió comunicació/difusió/Punt info. Informa grup treball constituït 9.09.11

DESCARREGA EN PDF

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s