[ACTA] Serveis Públics i Socials 14-06-2011

Acta Serveis Públics i Socials
Dimarts 14.06.11 Plaça Abat Oliba 19:30h.
Participants: Luisa, Kirian, Puri, Marina, Lidia, Victòria, Cristina, Sonia, Aurora.

1. Manifest de Mínims
Repassem els punts aprovats.
Recordem que cal anar mirant el mail de la comissió. Coincidim en que algú hauria d’encarregar-se però no concretem, així continua sent responsabilitat de totes i tots. Aquesta setmana la Lídia l’ha mirat i ens explica.
Hem rebut un mail al correu de la comissió exposant la inadequació del punt 7 de l’apartat d’educació (la millora de les relacions i col·laboracions amb la uab), encara pendent d’aprovació. Matisem a què ens referim per poder-ho debatre a l’assemblea. Més enllà dels convenis i relacions econòmiques entenem que caldria:
Facilitar la realització de pràctiques als diferents serveis i institucions del municipi.
Promoure la realització de tesis, projectes de recerca, etc. sobre temes del municipi (abocadors, planificacions urbanístiques, sanitat, ràdio…) com un mecanisme d’enriquiment, que permet obtenir dades i propostes al municipi i facilitar la tasca dels estudiants de la UAB.
Crear i millorar serveis per als estudiants (habitatge, no hi ha cap residència i en canvi si que hi ha molts estudiants que estan llogant habitacions; transport, abans hi havia autobusos gratuïts a la universitat…)
Estimular la participació de la ciutadania en la gran quantitat d’activitats científiques i culturals que programa la UAB, millorant la difusió. Podria ser, per exemple, a través de la creació d’un punt d’informació de la universitat al municipi.

2. Propostes

Luisa planteja dues propostes que comentem plegades, arribant a les següents idees:
Demanar a l’ajuntament la cessió d’un espai, un local, on reunir-nos (concretament el local on actualment es reuneixen alcohòlics anònims). No s’ha d’oposar a la idea de la plaça com espai de reunió, ni al punt d’informació, però serviria per reunir-se puntualment, guardar material, etc.
Participar en els plens de l’ajuntament, fent preguntes que ens ajudin a anar aclarint els temes sobre els que tenim demandes concretes i alhora serveixen com un toc d’atenció (constant) a les polítiques i als polítics.
Valorem són temes relacionats amb la continuïtat del moviment i que convé portar les propostes a l’assemblea general.

3. Continuïtat de la comissió de Serveis Públics

Acords:
A/ Farem una reunió setmanal (en comptes de dues com fins ara): Tots els dimarts de 18h. A 20:00h., a la plaça dels indignats de Cerdanyola.
B/ Volem desenvolupar tots els punts aprovats amb propostes concretes que després prioritzarem per tal de passar a accions. Acordem que cal un diagnòstic previ. Així, properament continuarem treballant en:
1.Recopilar informació en relació als punts aprovats (estat de la qüestió)
2.Desenvolupar propostes concretes i viables pels diferents punts aprovats en el manifest de mínims.
3.Prioritzar les demandes i necessitats i proposar accions concretes per aconseguir fer-les realitat.

Així ens distribuïm tasques:

Aportar informació sobre la Plataforma en defensa dels serveis públics de Barcelona (què es demana i quines estratègies estan fent servir). (Puri)
Contactar amb la plataforma en defensa de la Sanitat Pública per ampliar informació en relació als punts aprovats al manifest de mínims. Interessaria tenir informació també sobre el tractament de dependències. (Lídia)
Benestar Social. Atenció a la gent Gran; infància i joventut; propostes obertes que puguin compartir i interrelacionin infants/joves/gent gran (Luisa, Marina, Victòria)
Des de la Plataforma en defensa de l’educació pública documentar alguns dels punts aprovats pel que fa a educació. (Aurora, Puri)

4. Proposta
Victoria planteja elaborar propostes per a l’àmbit de Benestar social que no siguin exclusives d’una franja d’edat sinó que relacionin diferents generacions (per exemple infants i gent gran) o valides per a qualsevol ciutadà/ana, ja que podria resultar interessant per fomentar la cohesió i per un millor aprofitament dels recursos. Comentem breument les iniciatives que coneixem en aquest sentit i coincidim en que pot ser una via de treball interessant.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s